O koľko zvýši rozpočet na hrubej stavbe uvedená zmena?

Profilova fotka
Dobry den, s manzelom sa chystame stavat dom a mame v plane potiahnut strechu z dvojgaraze tak, aby sme zastresili terasu. Strecha bude plechova o sklone 8 stupnov. Jedna sa naviac o 4 m x 6 m strechy a krovu k tomu prisluchajucemu a plus dva stlpy. Viete mi poradit, odhadnut aspon zhruba o kolko sa navysi rozpocet..? Budem Vam velmi povdacna, nakolko nemame az taky odhad ako ludia, ktori maju stavby za sebou. Dakujem za kazdu odpoved.
Odpovedať
Ahoj, tak podobnu otazku som riesila aj ja, my sme ale chceli celkovo zvacsit dvojposchodovy domcek zhruba o 4m2. Cize zakladova doska, steny( ale ta jedna by tam ajtak bola ci by sa zvacsilo alebo nie) a strecha. Ludia mi napisali ze nie o strasne vela. Takze myslim aj vo vasom pripade to bude nejak tak podobne. Ale co je to vela? Pre niekoho 500e pre niekoho 15 000e ....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by to boli do cca 1-2 tisic eur, tak ideme do toho :) len ja sa obavam, ze to bude viac..
Odpovedať
staviate asi svojpomocne, vsak? skoda ze nemate moznost sa z niekym poradit , taktiez ani my. Osobne myslim ze by to nemalo velmi navysit. ale mozno sa mylim a je to naozaj viac ako tych 2tisic. Nam povedal architekt ze aby sme to nezvacsovali, ze to bude prilis drahe, ale myslim ze skor sa mu nechcelo uz prekreslovat...pretoze jeden znami ktory sa v takomto pohybuje zase povedal ze to nebude az taka polozka... ale odhadnut to v eurach tiez nevedel :-S
Odpovedať
@tygricatko Skúste si pozrieť, koľko stojí m2 Vašej plechovej krytiny. Krát 24 m2. K tomu sa nabalia okraje a drobnosti, práca. Drevo: v projekte máte krov. V nákrese si predĺžte krokvy, vyrátajte ich objem + objem vodorovného trámu a stĺpov. Krát cena dreva 250 €/m3. Plus laty alebo záklop.Krát cena za 1 m2. Aký taký obraz o navýšení ceny získate.
Odpovedať
Profilova fotka
@tygricatko Ahoj , ak ide o taketo navyšenie komplet práca cca 400 €, plus si pripočítaj plechovú krytinu cca 300 € + rezivo a príslušenstvo . Do 1000 € len tak tak, ale do 1.500 € sa určite musite zmestiť
Odpovedať
Profilova fotka
@tygricatko tak ako pise Jarka alias blacksr.. 1m2 (cena plechu) x 24 =........ale 300€ za plech sa mi zda vela,nie je to skridla =-) @zsolt22 Chcem este dodat k tomu vypoctu tolko,ze je aj dolezite odkial bude drevo,da sa zohnat za drahy peniaz,ale aj po znamosti a urcite lacnejsie....takze aj od toho sa bude odvijat celkova suma 8-) ... podla mna do 2.000,-eur by sa to malo zmestit x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kapa34 ahoj. 300€ za krytinu nie je vela. Lebo tam pocitaj aj prekrytie, skrutky, foliu, a prisluchajuce mnozstvo klampiarskych vyrobkov, ako okapy, zaveterne listy, lemovania, zlaby haky a zvody. Adekvatne sa ti to navysuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Zatial projekt kupeny nemame, lebo tieto zmeny chceme rovno do neho zaprojektovat, ale pomohlo ste velmi..! :) Dakujem Vam..! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zsolt22 ano ano s tym vsetkym to takto moze vychadzat samozrejme....
Odpovedať
Chystáte sa stavať dom a diskutujete o cene prístrešku ? To ako by som kupoval auto podľa strešného okna...
Odpovedať
@agglo áno, keď človek začína, cíti sa utopený
Odpovedať
Profilova fotka
@agglo Je lepšie si všetko premyslieť pred projektom a mať aspoň nejakú predstavu. A nie meniť a vymýšlať počas stavby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zsolt22 výborná rada, toto jej určite v súčastnej situácii pomôže :)
Odpovedať
No tak dobre : Základová doska 24 m2 x 60 e/ m2 1440 euro drevená konštrukcia s podbitím perodrážkou 2 m3 x 300 e 600 e Škridlplech ( len plocha) 500 euro Spolu 2 540 euro. Len neviem, prečo si to nedáte doceniť ako naviac prácu k domu firme, čo si ju vyberiete, to by bolo max 2 000 euro.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?