O koľko percent predraží stavbu kompletné podpivničenie?

O kolko percent predrazi stavbu domu kompletne podpivnicenie? Bungalov strednej velkosti resp. stredne velky poschodovy dom .
Odpovedať
Stavbari vravia, ze ist do zeme (pokial Vas netlaci rozloha pozemku) je cca 1,5 nasobne drahsie ako postavit to iste nad urovnou terenu. Dovodom su izolacie proti vlhkosti, spodnej vode a pod. Je nutne zohladnit aj naklady na rozsiahle vykopove prace. A taktiez riziko, ze v buducnosti sa prejavia nejake nedostatky z vystavby ci opotrebenie. V rodine mame dom s podpivnicenim, kde bola robena 2 nasobna vanova izolacia a po 20 rokoch na jednom mieste predsa pretlacilo podzemnu vodu a na jesen ci na jar po dlhsom obdobi dazdov a stupnuti spodnej vody je vidiet mapy na stenach. Inak tento priestor je vylucne ako sklad ci garaz, prehodnote ci potrebujete tolko takychto priestorov. A myslim najlepsie je spytat sa tych co uz postavili taketo domy.
Odpovedať
podpivnicenie predrazi dom o vela. ak mate dost velky pozemok, tak si to radsej postavte vedla domu. u nas stala pivnica, co je pod pol domom, 100.000,-Sk. a to este ak mate spodnu vodu vysoko, tak treba hydroizolaciu, co je drahe, potom to zalezi aj od kvality pody, lebo ak je sypka, tak musite ist so zakladmi hlbsie a zasa je to potom drahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
keldon mame pivnicu tusim 80m2, stavali sme ju svojpomocne , len jeden murar zakladal rohy a pod... inak vsetko sami- rodina + na zaliatie deky domiešavač... Je cela pod zemou.... Vyslo tas to asi do 8- 10 000€ ta pivnica... je to pod zadnou polovicou domu.. Je to super vec, velmi dobra... mame tam dole jednu taku velku kvazi spolocensku miestnost, kde je ping pong a sipky :) a vedla je dalsia miestnost - skadovacia a + je tam kotolna s umyvadlom a pripravou na pisoar.....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?