Máte skúsenosť s nákup materiálu bez bločkov?

Ahojte,počula som že da sa veľmi veľa ušetriť pri nakupovaní stavebného materiálu ,keď nakupujeme bez bločkov...Má s tým niekto skúsenosti?
Odpovedať
nakup bez dokladu znamena, ze material kupis bez DPH - cize ak nepotrebujes doklad (napr. dat si do nakladov), tak je to urcite vyhodnejsie.. samozrejme sa to neda vsade ;-)
Odpovedať
ano silvi, to je taka neoficialna taktika, vzdy sa treba pri kupe nenapadne spytat ci to ide aj bez dane. Hlavne nevykrikovat, lebo by ti bol obchodnik asi "vdacny". Ale zalezi odkial si, ak si z nejakeho mensieho mestecka a poznate sa tak je to dopohody, ale ak si z nejakeho velkeho, tak tam neradi riskuju, lebo nevedia ci nahodou nemozes byt aj kontrola ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
hmmm...neviem....ked sa pozriem na Grecko a viem, ze krajina krachuje (okrem ineho) z toho, ze tam ludia absolutne neplatia dane a vsetko robia na cierno....tak by som to zvazila... Ale toto uz idem asi do politiky...tak uz som ticho :-x
Odpovedať
@digysa ok, tak radsej zaplat.
Odpovedať
Nóóó, ono tak úplne bez DPH nejde, nepoznám predajcu materiálu, ktorý odpočíta z ceny 20 %, čo by z toho mal ? Len komplikácie, väčšinou odpočíta 10 %, odhliadnúc od toho, že je to nelegálne a na Slovensku národný šport 8-)
Odpovedať
@digysa a ja ked sa zase pozriem, ake marze maju niektori obchodnici, tak sa mi nozik vo vrecku otvara :-| Ak by nasi obchodnici neboli nenazrani, tak daju primeranu cenu, nebudem potom spekulovat, ako tu dan neplatit..
Odpovedať
@akvi Ano mas pravdu. Tu chce kazdy velmi rychlo zbohatnut.... Nemyslia na to, ze rychla cesta hore je aj rychly pad... Dobry biznis je zalozeny na tom, ze zakaznik tam rad chodi a dokonca robi aj reklamu a odporuci ho dalsim znamym, aby tam isli.... Tu sa chce zbohatnut na jednom klientovi, nie na dlhodobo uspesnom biznise a spokojnosti 150-tich zakaznikov... Toto je ale mentalita a este to par desiatok rokov potrva, kym zistime na com spociva dobre podnikanie. :-|
Odpovedať
Nie je úplne pravda, že slovenskí obchodníci majú najvyššie marže a sú nenažratí, veľa komodít je tu lacnejších ako napr. v Nemecku. Vyššie ceny sú často dôsledkom nenažranosti štátnych inštitúcií, zvýšenej byrokratickej náročnosti a nutnosti spĺňať XY noriem a predpisov, napriek tomu, že tu máme voľný trh v rámci celej EU. Kto chce, nech skúsi podnikať na SVK a uvidí. Stačí uviesť pár povinností, ktoré musí firma spĺňať: požiarna ochrana, bezpečnosť práce, povinne preškoľovanie, zdravotná starostlivosť, bezpečnostný projekt, ochrana osobných údajov, registraturny poriadok, vnutropodnikove smernice, vnutorne pracovne predpisy, pracovne ochranne pomocky, povinne hlasenia, statisticke zistovania, oznamovacie povinnosti, ochrana spotrebitela, recyklacny fond, byrokracia, byrokracia, byrokracia................. Len doplním, že nepodnikám v oblasti stavebníctva.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@digysa ako keby u nas, a v zapadnych krajinach nic nekrachuje. hlavne ze zapad je extremne zaldzeny, stavat zivot na dlhu, ne dik. ked vidim, ako sa rozhadzuju nie miliony, ale mliardy, tak nemam chut platit dane. ale zas, platit musim, ale nakupujem v rakusku, je to pre mna dost velke zadostucinenie a mam ciste svedomie, ako zjednavat blocik neblocik.. PS: on nezaplati len o 20% menej, ale logicky, aj dan zo zisku, zdravotna, pripadne socialna. V neposlednom rade, aj x skrytych dani a poplatkov. ale poviem vam trik, ako usetrit a legalne> ZAHRANICIE ja chodim servisovat auto 100km od bydliska za hranice, (tj 200 tam a naspat), pretoze mam tu sice 1km servis odo mna, ale je to slovensky. tu platim cca 400eur za servis tam platim tak 180-220, podla toho. vylet, usetrim 150+eur a dobry personal. vivat slovakia !!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?