Koľko vás vyšla hrubá stavba bungalovu 978?

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či tu niekto stavia Bungalov 978..Budúci rok by sme aj my chceli začať. Môžete mi napísať, koľko vás vyšla hrubá stavba? My by sme chceli stavať z Ytongu. Ďakujem veľmi pekne za príspevky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Hrubú stavbu odhadujem pri tvrdej svojpomoci na 1,8 mil. Ale to je fakt tvrdá svojpomoc. Celý dom v katalógu vychádza 4,8mil. Podľa skúseností čo mám a skúseností mojich zákazníkov odhadujem pri svojpomoci na 4 až 4,5 mil. Menej určite nie.
Odpovedať
ahoj koĺko to má metrov 2? Nás 200m2 obytnej plochy vyšlo tu v okrese svojpomocne ale fakt sme všetko okrem krovu robili sami okolo 531102 eur
Odpovedať
:-o fiha, tu sumu myslis vazne?
Odpovedať
ale nie 53110 eur :-D chybička sa vblúdila.
Odpovedať
tak to uz vyzera lepsie :-) aj beton ste si miesali sami? Kolko Vas asi vysli zaklady? Lebo 200 m2 je dost, my staviame len 150m2, zatial mame len zaklady {este aj deka nam chyba}, a uz sme pri 200tis Sk. Dufam, ze sa s hrubou stavbou zmestime do 1,2mil.
Odpovedať
tak to určite , betón sme si nemiešali sami to zme mali z betonárky aj na deku :-) 8-)
Odpovedať
Ahojte, dakujem Vam za Vase prispevky...no, 157,6m2 je podlahova plocha...do 160m2 je mozne ziskat pozicku zo Štatneho fondu rozvoja byvania.. priatel je stavbar, takze by sme si vsetko robili svojpomocne..od A po Z...
Odpovedať
Ahoj matulik tak to máš potom dobre, že máš muža stavbára. Ingeborg nás základy vyšli tiež okolo 200000 aj dačo, betón sme mali bez papierov poznámosti vybavený. :-D A kde presne staviate matulik?
Odpovedať
to: PLAMEN - ty musis mat stavebnu firmu ked si povedal taku presnu cenu... bungalov 978 sa da podla mna riesit svojpomocne do 2,0 - 2,2 mil korun, zalezi od toho kto si na aky luxus potrpi pri zariadovani a ake pouzije technologie... 4,5mil je velmi prehnana suma
Odpovedať
Profilova fotka
Minimálne 4 mil. Nemám firmu, som projektant. Veď si zrátaj, koľko ťa bude stáť iba tá dvojgaráž, veď len brána stojí 100 tisíc. A svojpomocne, predpokladám že všetko nebude či aj Krov? Strechu? Omietky? Všetko svojpomocne? Menší domček v pohode za 2 mostavíš, ale tento určite nie. Pôdorys a zastavaná plocha ťa nepustí. Ak by si ho postavil za 2 mil., daj kontakt a zaplavím ťa s prácou. :-)
Odpovedať
plamen, brána 100 tisíc? nežartuj, ak sa troška potrápiš a silno pohľadáš, tak máš za to 2a kúštik dvojbrány. ja skôr súhlasím s j.kastierom, svojpomocne s manželom stavbárom a veľa kamarátmi typujem na 2,2 mil. z klasických materiálocv. aktuálne staviam, či že niečo aj viem o cenách z vlastných skúseností, sme vo fáze pred nasťahovaním a začali sme v 05/2009, takže ceny mám aktuálne, včetne brány namontovanej pred cca 10 dňami ;-)
Odpovedať
Ahojte, dakujem Vam velmi pekne za prispevky. Ano, aj krov, strechu, omietky, zateplovanie a fasadu.... Uplne vsetko svojpomocne...S tou branou suhlasim, za 100tis. by sme vedeli zohnat dve. Mame dobru firmu, ktora je solidna a robila branu aj mojim rodicom, na dialkove. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Branú š. =5m, v.=2,1m? Najlacnejšia brána 3x2m stojí cca 30 tisíc s motorom v základnej bielej farbe. Rozmer 5x2,1 rátaj min. 80 tisíc. Nechcem zavádzať, ale cena 2,2mil je nereálna. Idem stavať dom 105 m2, jednoduchý, firmu na stavanie mám – otec má stavebnú firmu, kontaktov neúrekom a pohybujem sa na sume 2 mil. a to bez zariadenia a exteriérových úprav a bez garáže. Podotýkam rozpočet je na 2,8 mil.
Odpovedať
Pre Plamen, ja sa nehadam. Kde ides stavat svoj dom?
Odpovedať
Profilova fotka
sered
Odpovedať
Prepac Plamen, ale byvas uplne inde ako my. Tu u nas su ceny trosku nizsie....takzeeeee...to hovori za vsetko.
Odpovedať
to PLAMEN: nechcem ta velmi rozhnevat ani nikoho tu ale tvoj nazor sa mi absolutne nepacil! Lebo ked si pozries podrobnu kalkulaciu toho domu na ich oficialnej stranke tak zistis ze mnoho veci je tam predrazenych az nezmyslov. Ved kto pri novom dome bude potrebovat buracie prace za 2 444,50 € ? a to by som mohol ist polozku po polozke. A mimochodom ta firma uvadza ceny bez DPH takze s DPH to zhruba vyjde na 200 000 € ! to je vonkoncom nerealne :) ale ked podla teba stoji dvojgaraz 100 000 Sk tak potom to vsetko vysvetluje :)
Odpovedať
to J.JASTIER: to iste povedal aj moj priatel a on je stavebnik.....
Odpovedať
to PLAMEN: neviem ci si to postrehol ale na stranke firmy, ktora predava tieto projekty vysli nove projekty a zmenili sa ceny aj tych starych... Spominany bungalov 978 stoji momentalne 144 000 eur... Takze aj ony si asi uvedomili, ze ta cena je prehnana.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
erikale - Včera o 19:16 Uvažujeme o stavbe tohto domu, len by sme ho radi videli v reále. Ak ho niekto stavia alebo ho už má postavaný, bola by som rada, keby ma kontaktoval. Prípadne zaslal na mail nejaké foto zo stavby . Ďakujem . ----------------------------------------------------- odpovedajte "erikale", nie mne "ooo" :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
zdravíme, pridávam sa k tejto diskusii, tiež máme na pláne stavať tento domček, svojpomocne z porfixu... našla som viaceré diskusie, kde boli rôzne názory za a proti... ale píšem si s jednou milou pani, ktorá tento domček stavia a sama povedala, že hrubá stavba aj s prácou robotníkov ju vyšla 38000€, v projekte sú uvedené rôzne veci, ktoré sa zdajú byť až príliš prehnané, takže po diskusii s odborníkom a statikom sa budú dať niektoré aj ubrať(napr. 12 železobetónových pilierov). V každom prípade si tiež myslím, že svojpomocná stavba tohto bungalovu (bez zariadenia, vonkajších obkladov a farieb) sa zmestí do sumy 2 - 2,2 mil. niekdajších Sk. Porovnávam s bungalovom, čo svojpomocne stavali švagrovci. Prečítajte si aj poznámky na stránke euroline pod týmto bungalovom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@maricom ahoj maricom mozem ta poprosit kontakt na tu milu pani ktora tento dom stava, ja by som chcel stavat taky isty. DAKUJEM
Odpovedať
Ahojte, my tiez staviame 978cku z Porfixu.....foto mam aj v albume......
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@maricom ahoj maricom a vsetci priaznivci toho domu, ja som po 8 mesiacoch stravenych nad vyberom vhodneho projektu (mame tochu netypicky pozemok), a studovanie vsetkeho mozneho zastavil pri tomto dome, nakoniec som zistil ze vsetky bungalovy typu L a ine su sice mozno architektonicky krajsie ale zaroven menej prakticke a ci chcete alebo nie, tak tento (jednoduchy stvorec) ma oproti mnoho inym najvacsiu uzitokovu plochu k ploche zastavanej. Takze po mnohych kompromisoch som/sme skoncili pri bungalove 978. Je par drobnosti, ktore by som zmenil, ako technicka miestnost v strede domu (najradsej by som ju mal pri garazi, alebo priamo v nej) + par drobnosti a zmien v kuchyni. Chcem ale poprosit vsetkych, ktori stavaju alebo sa chysataju na stavbu tohto bungalovceka, aby sa podelili o skusenosti, ake materialy, ake zateplenie, ako stavali, co vynechali z povodneho projektu, co pouzili lepsie, lacnejsie...proste co najviac info.. budem velmi vdacny za vsetko a rad podiskutujem o energiach, chcem ho postavit v nizkoenergetickom standarde s pripravou na tepelne cerpadlo (ked by nahodou nevyslo financne a skoncime pri plyn.kotle) .... dakujem vsetkym a kazde foto a info potesi sem alebo piamo na roman.valo@gmail.com (stavat ho budem v Bernolakove pri BA)...dakujem Roman maricom poprosim o ten kontakt na tu pani (ak sa da)..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
základy mám hotové 9000€ bez roboty
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@maricom mohla by som ťa poprosiť o kontakt na tú milú pani? :) aj my chceme stavať tento domček :) ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Čawte idem stavať 978 a chcem sa spýtať ci je podla vás Ok cena 9000 e za robotu od základov po veniec pozemok rovina dik :)
Odpovedať
Vaznikova strecha s tondachom na 978 zvýšená na cca 23 sklon cena na kľúč so všetkým 23k ?? Lebo vraj na sklon 15 sa da dat len plechová ako je v projekte a neviem teda ako je to s tou plechovou strechou nejaké rady skúsenosti dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?