Koľko stoja základy na bungalov 195 m2?

Ahojte viete mi niekto povedať kolko stoja zaklady na bungalov,Zastavaná plocha je195 m².Budeme to všetko svojpomocne robiť,čo sa bude tykať materialu pôjde to cez známych,resp.cez firmu(nebudem to tu verejne písať ale snad ma niektorý pochopili) :) takže budu peniažky ušetrene,ale hlavne by som chcela vedieť kolko výde vytiahnutie1m murov,až potom by sme si chceli zobrať hypo :) Niektory tu píšu že ich vyšli základy 10 000 eur a druhych 25 000 eur ale na kluč ma na fakt nezaujíma :) Ja skor potrebujem poradiť od ludí ktorý už takto stavali cez známych napr:že maly domiešavač lacnejšie alebo znamy im vybavil o 40% lacnejší material. :) Viem že sa tu neda napísať presna cena to ani nežiadam,len by som chcela vedieť cca kolko by to tak vyšlo ;) Vdaka :)
Odpovedať
No ak sa veľmi posnažíš tak by si sa mohla zmestiť a do 3-3,5 tis ale okrem bagra, nákupu a dovozu betónu a štrku a karisietí robíš všetko sama (sa nadriete). a to ešte treba, ležate rozvody vody a kanalizácie, zemnenie bleskozvodu. Ber to skôr ako zbožné prianie. základy tak veľkého domu stoja od 5 do 10 tis. (robí cela rodina a zadarmo).
Odpovedať
Odhadom budete robit cca 80m zakladovych pasov, to je cca 32 az 40 kubikov betonu. Bager bude potrebovat 1den, to je cca 300-400 eur. Zemniaca pasovina cca 100€, strk na spodok cca 30€, hadam nebude treba ziadne zelezo do zakladov, kamene by som nedaval. Kubik betonu z betonarky stoji cca 65-70€. Do platne odhadom dalsich 30 kubikov betonu a kari siete odhadom za 500-750€. Odpady cca 150€, siete nezabetonuj priamo do dosky, ale pouzi chranicky (ja som pouzil napr na pitnu vodu ktora sa bezne robi hadicou s vonkajsim priemerom 32mm, niekolkometrovy kus starej plynovej hadice s vnutornym priemerom 40m, podobne aj elektricky kabel a tiez aspon 2 rezervne chranicky - napriklad na zvoncek alebo svetlo v zahrade).
Odpovedať
bager mame už zajednany rodinny známy takže na den 100 eur,dalej kari siete mame plny dvor :) beton bude lacnejší 35 eur :) čo sa týka železa do základov hadam asi ani nebude treba,mame prefektne rovny pozemok.A ak sa smiem spytať aky dom staviate?
Odpovedať
@marianna2710 neberte to v zlom ale beton za 35 € kubik by som do zakladov bez otestovania nedaval. Viem ze podobne to moze byt i pri betone za 60-70 €/m3 ale 35 € je trocha divna cena.
Odpovedať
@marianna2710 vieš čo ideš stavat, vieš čo ta bude koľko stat, tak čo sa vlastne chceš opýtať, koľko je súčet?
Odpovedať
My mame zaklady 140 m2, stavali sme svojpomocne (domiesavac + pumpa) a vysli nas na cca 7 000 EUR. Myslim, ze do 10 000 EUR by ste sa mali zmestit.
Odpovedať
My máme podobnu rozlohu ako ty, majitel stavebnin je priatelov strýko, takže tiež sme mali vela veci lacnejších, ale nie zadarmo a kubik betonu s dopravou vyšiel na 49, B 20. Davali sme aj roxory a museli sme kopať hlboko, všetko sme robili s kamošom murárom, zobral za všetko 200€, nič viac sme nikomu neplatili a základy nas vyšli na 7300€ @marianna2710
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?