Koľko ma výjde tento dom?

koty asi nebudú moc čitatelné ale mám to len v PDF-ku - celkové rozmery domu sú 14x10,5 bez terasy (terasa pri obývačke 3metre dalej len 1,5m Kolko tak môže stát tento domček? keby som ho chcel na klúč? nemám žiadne skúsenosti niesom stavbár, materiál chcem bud Ytong 25 + 20-25 šedý EPS alevo VELOX a 20šedý eps ako je toi aj v projekte. jednoduchá sedlová strecha. Do 80-90tis.euro sa dá zmestiť? Chcel by som ho ako lepší nízkoenergetický, s rekuperáciou, fotovoltaikov či TČ, el.podlkúrenie. podlaha zateplená 22-28cm, strecha 45-60cm podkrovie maximálne úložný priestor, preto nebude betonový strop treba a takže na hranoly pôjde latáž a OSB doksy a v pohode pochôdzne (len ako uložný priestor sezonnych vecí.) Poradíte??? Vopred vdaka :) projekt vychádza z pôvodného formátu Nizkoenergetického domu TAU 119 a spojenie s ALFA 139 a 105 pozemok je 18x28 preto maximálna šírka domu 14m
Odpovedať
1
2
Myslím že na kluč ťa to vyjde cez 100 000€
Odpovedať
Klasicka odpoved ako na 50 percent otazok na tomto fore ktore zacinaju vetou: Kolko....zalezi na tom ake chces stavebne mat. a kolko na tebe bude chciet zarobit firma resp. ci je firma v Blave, alebo Orave, Zempline, ....
Odpovedať
chces stavat svojpomocne alebo na kluc alebo dodavatelsky ?
Odpovedať
@sorca24 tiež sa mi v hlave taká suma objavila :) @avantime materiály som popísal (velox 420 (200šedý EPS) potom na vrch ešte 100mm eps. realizácia je v TN kraji (Nové Mesto nad Váhom) preto hladám firmu ktorá nemá problém s lokalitou :) preto ich chcem viac a dať si spraviť cenové ponuky. @pomiuk nakolko sme s manželkou neni vôbec z oboru budeme chceiť realizačnú firmu na komplet klúč takže asi tak :)
Odpovedať
@cvoky8 my mame velmi podobny bungalov ako je ten Vas a aj lokalita je Trenciansky kraj. Staviame dodavatelskym sposobom a predbezny odhad je 105 tis. bez pozemku, terennych uprav a plota. Stavebny material je Heluz 38
Odpovedať
@cvoky8 a to môžete stavať 14 m široký dom ked máte pozemok 18 m? Nevychádzajú vám väčšie odstupy od susedov?
Odpovedať
@cvoky8 ... cenu vám neřeknu, jen vám poradím, ať si seženete kvalitní dozor, který vám pohlídá kvalitu provedení a dodávek.... není to sranda, pokud tomu vůbec nerozumíme .... držím palce ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 do tvojej sumy sa pri takych poziadavkach nezmestis ani nahodou pokial sa bavime o tom ze nakluc... realne to moze byt na komplet v strednom standarde zacinat niekde na 160 000 EUR ...
Odpovedať
drzim palce a ked to zvladnes na kluc za tie peniaze tak budes kuzelnik :-)
Odpovedať
@wodanka hej hej takú sumu som rátal samozrejme bez pozemku... ale tajne som dúfal že aj na klúč sa to bude dať lacnejšie.. ale asi márne. Mi uvažujeme VELOX +200 šedý EPS ak sa môžem spýtať možeš mi do IP popísať ako ste to celkovo dodávatelsky riešili?
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 ja si myslim, ze na kluc, ak si vela neurobis sam, sa do obyvatelnej podoby nedostanete..... vazne ..... na kluc sa to neda.. svojpomocne by sa dalo. Suhlasim so sumou, co dala maznacik007, ta je podla mna minimalna.. a neviem, ci sa do nej zmestia dokoncievacky, ako su ploty, zamkove dlažby a pod.... to su tiež riadne palky.. hruba stavba je najmenej, ta je rychlo... ale potom zacinaju vydavky... Este dodam, ze dodavatelsky, ako pise wodanka, to nie je na kluc. podla mna... to je tak, ze si hladas majstrov a robia jednotlive veci.. je to isto lacnejsie, ako na kluc od jednej firmy... aj ked... tažko povedat... moze aj nemusi byt.....
Odpovedať
@katka888 naštastie zatial nie prwetože oba pozemky vedla mna sú ešte prázdne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cvoky8 pocuj, tento projekt je inak podobny , ako bungalow333, ktory tu dost ludi ma .... Skus najst temu o nom ( je tu taka) a spytat sa v nej na cenu, co koho vysiel ten dom.... je fakt podobny.... velmi.
Odpovedať
@lucijeje no stavbári sme neni ani ja a ani manželka.. ale mám prečítaných už 9 kníh o stavbách, materiáloch a podobne.. :)
Odpovedať
@cvoky8 ... tak to z vás budou mít dodavatelé radost ... ze mně ji mají taky dost často :-D ... ne vážně, ten dozor je víc než nutnej ... jeden známej (totální stavební laik) staví bez dozora a má teď zastavenou stavbu a hádá se s firmou, protože dost ošidila základy, tak teď budou stavbu podkopávat a podbetonovávat, šílený :-S
Odpovedať
@cvoky8 riesime to ako pise katrin21, hrubu stavbu nam robi jedna firma a potom to ostatne jednotlivi majstri. A matros hladame sami a skoro vzdy ha mame lacnejsi ako nam ho ponuka firma, ktora nam robi hrubu stavbu. Ale stoji to dost vela namahy a casu.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 keď prečítate 9 kníh o stavbarine a rozhodnete sa pre velox a šedý PS, zaradil ste sa do vyššej triedy, takže aj tých 100tis. bude málo.
Odpovedať
@jan45 to ste ma moc nepotešili...ale tak čo už narobíme.. veru čo to načítané je, prdbežne rozhonutie o materiáloch tiež.. už len keby tie peniaze človek našiel niekde na ulici :))))
Odpovedať
@cvoky8 jedna vec mat nacitane a druha mat realny a triezvy odhad na realitu ;-)
Odpovedať
ak precitate 9knih o stavani a o stavbach (ak to nie su vsetko knihy o interierovom dizajne a o zariadovani), a viete preco velox a preco sedy a preco... bla bla bla... ... . stale ste na rovnakom leveli ako keby ste precitali devet knih o vareni a viete kedy pouzit hrubu a kedy hladku muku....
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 odpovedáte triezvo, tak aj zvažujte. Parametre stavebných materiálov sa v kvalite líšia len v zlomkoch %, ostatné je reklama. To, čo je zabudované, už nemôžete nikomu ukázať, aké je to drahé, takže si to rozdeľte, nedržte sa kníh, ktoré keď si pozriete tiráž sú len reklamou, ale praktických skúseností. Rozdiel medzi šedým PS a obyčajným najlacneším polystyrénom je tabuľkovo v hodnote 0,001, cena je ale iná. Aj o tej tabuľkovej hodnote by sa dalo diskutovať, u nás nie je objektívna nezávislá organizácia, ktorá by zverejňovala dosiahnuté hodnoty pre porovnanie. Kombinovať drahé murivo s drahou izoláciou nie je zárukou vyššieho efektu. Je rozdiel, či kúpite drahú dlažbu, kde je zaručená životnosť, rovinnosť, a dívate sa na ňu počas používania, alebo či dáte do venca výztuž z antikoru.
Odpovedať
@maznacik007 160 000,- takato chalupka? Ludia ved trochu uvazujte nad cenami a nedajte sa odrbavat. Ja mam pocit ze casi spred krizy 2008 kedy stavbari pytali za den prace cez sto € su spat. Ludia veselo platia za robotu ktoru bezproblemovo zvladaju aj ludia v osadach. A keby aspon nechali za sebou kvalitu, ale ....skoda reci. Ved vacsie drevene poschodove domy na kluc stavaju firmy za 100-110 000 (be zakladovej dosky a sanity v kupelni). @jan45 s tym polystyrenom plny suhlas, podobne je to s roznymi lambda a theta, ci profi z min. izolaciou. Skoda, ale ludia sa poucia na vlastnych skusenostiach. Odporucam Vam precitat toto http://www.pasivnidomy.cz/forum/downl...
Odpovedať
Tesi ma táto diskusia, tie knihy su od vydavatelstva JAGA: vsetko o stavebných materialoch, vsetko o nízkoenergetických domoch, vsetko o usporach energii, vsetko o pasivnych domoch, stavba od a po z, stavba svojpomocne, vsetko o zakladoch domu, montovane stavby, atd. Ako clovek ktorý chce trochu regovat na dnešné životné prostredie, chcem postavit dom ktorý by bol naozaj nízkoenergetický no na pasívny nemam vzhľadom orientacie pozemku. Montovanu drevostavbu ale nechcem, Preto ma skôr zaujal VELOX vzhľadom celistvostia pevnosti a odhlucnenosti. Taktiež tym ze je to jeden monoliticky celok s mensim množstvom tepelných mostov. Taksi zoberme napríklad černobyľ, co po nom ostalo?? Betónové stavby. Teraz bývam v tehlovej malej bytovke z 2011 roku. Zatepleny 10cm eps. Samozrejme plast.okna obyc.dvojsklo. Okna zle osadené pretoze v ich osteni prechádza vlhko ked je riadny lejak, v zime musime vetrat ako blázni aby sa nezrazala vlhkost, keďže o nutenom vetrani sa v bytovke neratalo, takže kde je úspora keed taplo ide von? Je to vsetko nedomyslene, taktiež hlučnosť, pocujem kazdeho suseda ci uz vedla mna alebo nadomnou. Takze preto Velox, nutenevetranie s rekuperaciou a bud tepelné čerpadlo alebo fotovoltaika a bivalentnym ohrievacom na TUV a aj s menicom na striedavy prud prevlastnu potrebu. Pisem to cez mobil tak ospravedlnte moje preklepy.
Odpovedať
@cvoky8 a preco TC ked nizkoenergeticky? Treba sa zamysliet nad navratnostou TC, ci nie je vyssia ako jeho zivotnost ;-) Treba stavat dom, ktory potrebuje co najmenej energie, kde bude stacit napr 2kw elektrokotol za 500e a nie TC za 5000e. 8-) Dalsia vec FV a menic. To je sice pekne, ale zasa sa treba zamysliet co budem s elektrikou vlastne robit? Ked si mimo domu, tak ma dom minimalnu spotrebu- alarm, chladnicka, standby spotrebice. Vecer ked si doma tak FV nevyraba.... Pokial ju budes dodavat do siete tak ano, ale inac nema menic moc vyznam.
Odpovedať
@cvoky8 velox je drahy pozrite dom, ktory staval mio23, tu je profil http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m... Stavajte murovacie betonove tvarnice a na to biely polystyren to je najlacnejsie vzhladom k poskytnutemu odporu konstrukcie. A suhlas s cubicomp, TC vas vyjde draho, mozno aj na urovni klasickeho kurenia a so vsetkym co to obnasa.
Odpovedať
@cubicomp dakujem za rady, ešte o tom pouvažujem a prepočítam to..ale asi pravda že TC vyjde draho. FV - kedže bude aj menič tak ano prúd ide do verejnej siete, ale ide tu o toto: máte dva elektromery - jeden ktorí ráta el.vyrobenú a dodanú do siete a druhý vašu spotrebovanú, takže tu nejde oto že to využijete len ked ste doma.. Elektrina sa vyrába celý den ako píšeš a večer spotrebovávaš.. ale ked dodáš do siete napr. 20kW a spotrebuješ 40kW tak samozrejem 20kW neplatíš.. len ten rozdiel. o to ide.. a kedže teraz sa má legislatíva po novom roku zmeniť (dúfame že to .Vážny dotiahne do konca) potom to bude naozaj návratné. @niless pre velox som sa ešte 100%tne nerozhodol.. preto hladám veci pre a proti. Uvažujem aj o Ytongu 250 + 250biely EPS..to by už bolo lepšie??
Odpovedať
@jan45 bude to potom asi naozaj len reklamný tah. Preto hladám info takto pretože tu si ludia dokážu naozaj povedať, že čo je skutočnosť a čo je reklamný blud. Na toto bol naozaj dobrý nápad to ze vznikli takéto fóra. :)
Odpovedať
@cvoky8 My staviame bungalov z Veloxu, 9,5 x 15 m. Všetko čo sa dá robíme svojpomocne, vrátane strechy, vnút. priečok, elektriky, min. týž. sme osadili okná a sme na sume 60 tis. €... pochybujem že firma to dá za stovku ;-) a okres je rovnaký...:)
Odpovedať
@cvoky8 najlacnejsi Ytong 250 viete zohnat za 3,25€/ks pricom spotreba na m2 je 6,7 ks, takze m2 muriva Vas vyjde 21,8 €, fasadny polystyren 300 mm cca 15 Eur = cca 37 €/m2 pri tepelnom odpore 10,5 m2.K/W. Pri Beton. tvarniciach 20 cm a 30 cm EPS mate tepleny odpor 9 m2.k/W ale cena je 25 € + nejake roxor tyce a murovacia malta. Rozdiel nebude velky mozno par tisic € otazka je ci to vykompenzuje narocnejsie murovanie a tazsie vysekavanie rozvodov vody a elektriny.
Odpovedať
Tak hlavne je jedna vec, ak si dam nakresliť projekt napr na sysrem velox je problem si to dat firmam nacenit napr. Na tehlu, ytong, alebo ine materily ??? Tak a potom si uz len vybrať... :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?