Dom na kľúč. Ako tendrovať?

Profilova fotka
Dobrý deň, rada by som získala informácie a rady od tých, ktorí si nechali postaviť dom na kľúč... Ako ste postupovali pri výbere stavebnej firmy - koľko ponúk ste si nechali vypracovať a podľa čoho ste si napokon vybrali? Na aké ďalšie kritériá (okrem ceny, kvality a doby, za ktorú by to postavili) ste kládli dôraz? A splnila daná firma Vaše očakávania? vopred ďakujem za reakcie... A má niekto tip na dobrú stavebnú firmu v okolí BA? Vopred ďakujem za reakcie...
Odpovedať
@naja94 Dobrý deň. Mať čo najpresnejšiu predstavu o tvare, dispozícii, otočení na svetové strany, umiestení na pozemku, o skladbách konštrukcií. Chcieť položkové rozpočty. Popozerať ceny vysnívaného nábytku či obkladov... Naštudovať si teóriu o tepelných stratách, kúrení, technológiách - aby ste boli odolní voči marketingu.
Odpovedať
Profilova fotka
@naja94 Urcite je dolezite mat vierohodne referencie. My staviame po etapach - aj ked to bude vacsinou s jednou partiou zivnostnikov, ale vzdy nam daju polozkovy rozpocet, a ten rozdeleny na cenu materialu a prace. Nam velmi pomohlo, ze projektnant nam vypracoval vykaz vymer a podla neho taky orientacny polozkovy rozpocet. Nie je to uplne presne, ale velmi nam to pomaha pri cenovych ponukach, lebo mame aspon aku-taku predstavu o tom, co moze co stat.
Odpovedať
@naja94 ja som si vybral firmu Landbis a staviam na kluc. Zatial velka spokojnost. Paci sa mi, ze pre nich pracuju ludia ktory to robia uz nejaky ten rok a kazdy zatial co videl nas dom tak vravel, ze je to poctiva robota. p.Ivancika z tejto firmy som spoznal ked som od nich kupoval pozemok. Firma totiz najprv vybuduje pozemky aby tam boli komplet inzinierske siete, cesta, chodniky, poulicne osvetlenie... a ked ho kupite ponukne vam aj vystavbu domu(ponukaju aj samostatne). Po skusenosti s kupou pozemku som vedel ze chcem urcite stavat s nimi. V nasej lokalite zacali stavat aj s inou firmou ale nakoniec presli tiez na Landbis ked videli ich pracu. Dufam, ze spokojny ostanem az do konca. :) Co velmi ocenujem je ze ma stale informuju co sa deje, ake maju plany(a ich aj dodrzuju) a viem dopredu co budu dalsi tyzden robit. Dalsia vec je ze chrania vasu investiciu a zjednaju vam lepsiu cenu ako by ste dostali sama. Jedinu vec co si treba premysliet je aby ste mali v rozpocte co vam pripravia naozaj vsetko a na nic ste nezabudli. Ja som zabudol. :) Cena rozpoctu ale je pevna a iba ked na nieco zabudnete tak sa navysi.
Odpovedať
@idom s tým landbisom by si mohol prestať spamovať každú tému na MS, čo povieš ? ]-(
Odpovedať
@tommi_d cital si aj otazku k tejto teme a moju odpoved ako celok, alebo si si iba precital prvu vetu co som napisal? V otazke sa totiz pise: "má niekto tip na dobrú stavebnú firmu v okolí BA?". Dalej som napisal presne ako som postupoval ja nakolko o to sa zaujimala(naja94). Ak ma niekto poziada o radu/skusenost tak nevydim dovod preco ju nenapisat. Tento portal myslim je o tom aby ti konkretne poradil, alebo pomohol najst riesenie. Ja som sukromna osoba ktora nereprezentuje ziadnu firmu a tiez mi vyhovuje ked mi napise clovek co ma realnu skusenost s konkretnou firmou ako ked dostanem 10 prezentacii od roznych firiem. Z firmou ktora mi stavia dom som spokojny a pokial to tak bude urcite ich odporucim. No plati to aj naopak. Ak nieco spravia zle radsej ostatnych budem varovat. Mozem ti definovat co je spam ked v tom mas medzery, ale to mozeme riesit aj cez IP.
Odpovedať
@idom imho landbis sa objavuje pomaly v každom tvojom príspevku.... pre objektivitu si kľudne mohol názov firmy riešiť cez IP ...s tým landbisom by si to nemal preháňať, bude to mať opačný efekt.... a názov témy znie "Dom na Kľúč ako tendrovať" a tvoj príspevok je kompletne o velebení jednej firmy z názvom Landbis.... pardón až na jednu vetu... ;-)
Odpovedať
@tommi_d ok budme konkretny. Podla vyhladavania som slovo Landbis pouzil v troch temach. Jedna bola "poradite stavebnu firmu v Senkviciach"(co je od nas kde stavaju nam 12km), druha bola "Poradite stavebny dozor v Senkviciach"(vzdialenost detto) a tato tema. Podla zoznamu som prispel do 54 diskusii kde nic take som nespomenul a kde ani nebol dovod. Mas pravdu ze som mohol nazov dat do IP, ale to mi trosku unika zmysel kedze kontaktne informacie nechavam aj tak na uzivateloch ci si chcu hladat alebo nie.
Odpovedať
@idom mozem sa opytat kolko vyjde stavba na kluc??? dik
Odpovedať
@sofinka333 myslim, ze to je velmi rozne a zalezi od projektu a firmy. Ja som s cenou ktoru nam dali spokojny. Je ovela nizsia ako je uvedene pri projekte a aplikovali nam zlavy ktore dostavali oni co povazujem tiez za velmi korektne. Pochybujem ze to tak robia vsetky firmy tak som rad ze som mal pri vybere stastie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@mom3 mozem poprosit info ci za ten vykaz vymer sa doplaca?
Odpovedať
Profilova fotka
@milagros My sme to mali v ramci individualneho projektu. Nedoplacali sme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?