Cena základovej dosky 2024

Ahojte, prosim vas o radu s odhadom ceny zakladov pre bungalov v rozmere dosky 9,5 x 13 = 123,5 m2. Beton je navrhovany C25/30 v hrubke 15cm podla projektu. Vykopove prace iba nutne pre potreby zakladov. Ide o rovinaty pozemok. Prikladam aj nakres. Dalo by to cca odhadnut vzhladom na dnesne ceny materialu a prace?
Odpovedať
Ahoj, podla vlastnych skusenosti svojpomoc od 10k, firma od 20k.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

Ahoj, podla vlastnych skusenosti svojpomoc od 10k…
@milanista Vedel by si to trochu rozpisat, ze kolko a za co? Staci mi to kludne cca. Dik!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@milanista Vedel by si to trochu rozpisat, ze ko…
@somecheck My sme robili zakladovu dosku vlani koncom oktobra, komplet cez firmu cca. 135 m2, nie na rovine mozem ti poslat do SS vyuctovanie s rozpisom ak chces.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marelektro:

@somecheck My sme robili zakladovu dosku vlani k…
@marelektro Pošli, ďakujem ti veľmi pekne.
Odpovedať

Ahojte, prosim vas o radu s odhadom ceny zaklado…
@somecheck Pozri, kóty tam máš. Teda si ľahkou matematikou vieš spočítať množstvo betónu pre zemiace pásy. Cenu betónu si zisti v okolí stavby, ideálne kalkuluj aj s dopravou a pumpou. To samé DT debnenie. Spočítaj si potrebné metre x počet radov, dostaneš kusy, na cenu sa dotazuj v stavebninách. Školská kalkulácia aj na potrebný štrk. Cenu si zisti v svojom okolí aj s dopravou. Platňa je taktiež nič iné, než kalkulácia zo základnej školy. Nezabudni pripočítať potrebné debnenie, podľa spôsobu debnenia. Kari siete si tiež ľahko napocitaš, nezabudni pripočítať potrebné prekrytie (rátaj +20%) a ešte to, že ti nikde nepredajú 2m², keďže sa to predáva na kusy. A ešte zakalkuluj zemiacu pasovinu, to máš tiež izi kalkuláciu, k tomu potrebné svorky atď, ale to sú "drobné" nákladovo položky. Bager zhruba 2 dní, cenu si zisti v okolí. K tomu pripočítaj 25% rezervu, lebo nič není ideálne a nemáš tam zakalkulované všetky nákladovo položky. A ak si lenivý si to obvolať a vykalkulovať, tak oslov firmy, so žiadosťou o CP na stavbu základov "na kľúč".
Odpovedať

@somecheck My máme cenovú ponuku od firmy a vychádza to v priemere 105€/ m2. Sú v miernom svahu. Tiež by ma zaujímalo,či je to normálna cena.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hajny:

@somecheck My máme cenovú ponuku od firmy a vychá…
@hajny Co je v tej cene zahrnute? Mate nejaky rozpis?
Odpovedať
Ak by ratal niekto podobny rozmer dosky a pasov. teda potrebne m3 betonu na podobny rozmer dosky v hrubke 15cm a DT 40 pasov: Platna vypocet: 13,5*9,5*0,15 = 19,23 m3 Pocet DT 40 v zakladovych pasoch na 2 vyskove rady: (46 / 0,5) * 2 = 184 ks DT 40 Objem betonu potrebneho pre 184ks DT40 = 184 * 0,0374 = 6,88 m3 Suma sumarum: 19,23 + 6,88 = 26,11m3 betonu v triede C25/30. Ak pocitam s priemernou cenu betonu cca 100€ / m3, tak: 2600 € Ak ratam cenu dopravy, cenu betonpumpy atd... odhadujem to na 3000 €.
Odpovedať
Profilova fotka

@marelektro ahoj, mohla by som tiez poprosit problizny rozpocet? mi mame a nieco vacssie zaklady ako vy. Dakujem :)
Odpovedať

Ak by ratal niekto podobny rozmer dosky a pasov. …
@somecheck počítaj s tým, že na jeden krát zaleješ len základové pásy, potom druhý krát DT a tretí krát dosku takže rátaj dopravu aj pumpu x3... a pre istotu si nechaj nejakú rezervu na neočakávané výdavky :)
Odpovedať
@chilim vidíš v jeho výpočte základové pásy? Ja nie. V projekte ich má, vo výpočte mu chýbajú, tak ako iné položky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

@chilim vidíš v jeho výpočte základové pásy? Ja n…
@roman_x @chilim Áno, na pásy som zabudol. Ide dokopy o 40m3 betónu, na pásy, DT a dosku v rozmere bungalovu 13,5 x 9,5. Doprava je max 7m3 naraz, závisí aj od betonárky, takže vyrátali mi to na 6x dopravu, 6x pumpu. Komplet cena betónu, dovozu, vykládky, dopravy spolu 240km (6x hore dole) - cca 5.500 - 6000 EUR. Inak povedané, cca 1000€ so všetkým dovoz a všetko potrebné na 1 auto. Alebo ešte inak, cena betónu so všetkým potrebným a dopravou 40km na 1 auto je cca 140€ / m3. Takto sa to pohybuje teraz v okolí BB.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nedávno nacenovane základy: material,praca- 100,60€m2. Upozorňujem že toto je len orientačné a je potrebné naceňovať každé základy individuálne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

Nedávno nacenovane základy: material,praca- 100,6…
@profistavbari Pošlite mi nejaký rozpis kľudne do SZ, ďakujem. Ja som sa v okolí BB nevedel dostať na lepšiu cenu pre potreby dovozu 40 kubíkov. Zatiaľ.
Odpovedať

@profistavbari Pošlite mi nejaký rozpis kľudne d…
@somecheck cena zakladov/zakladovej dosky nieje len beton a dovoz :D Kde mas zemniaci pas? Kde mas vyvody z neho? Kde mas prechody IS? kde mas vystuz do DT? Kde mas zavezenie materialom? Kde mas zhutnenie? Kde mas vystuz do ZB dosky? Kde mas debnenie ZB dosky? Mam pisat dalej? :)
Odpovedať
@megdesign Mohol si mi to napísať aj skôr s odhadom ceny a áno kľudne pokračuj, kvôli tomu sa pýtam 🙂 Podobne ako to urobil teraz @profistavbari, za čo mu veľmi pekne ďakujem. Z cenových kalkulácii mi je zrejmé, že to nie je len o betóne, ale tvorí to najväčšiu položku, a prvú položku, o ktorú som sa viac zaujímal.
Odpovedať

@marelektro zdravim vedel by ste to poslat aj mne? som zvedavy na ceny dakujem
Odpovedať

@marelektro zdravim mohli by ste poslat aj mne? dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ste77:

@marelektro zdravim mohli by ste poslat aj mne? d…
@ste77 Uz som ti to poslal 9.5., pozri si spravy
Odpovedať

@somecheck správa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch

@marelektro ahoj, možem poprosit aj ja .. dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od profistavbari:

Nedávno nacenovane základy: material,praca- 100,6…
@profistavbari Vidím, že sa vyznáte, poradíte prosím...laguna 11 od Promiprojekt, je cenová ponuka primeraná? Základy 12 700 Hrubá stavba 47 000 Holodom 97 500 Dom na kľúč 110 000 Ďakujem vopred
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 88slnecnica:

@profistavbari Vidím, že sa vyznáte, poradíte pr…
@88slnecnica Píšem vám súkromnú správu.
Odpovedať

@88slnecnica Cena môže byť ok, lebo my máme 120 m2 a cena holodomu je 111 0000 eur. Samozrejme nebude len taka nízka lebo v cene nie je tepelko, terasa, žalúzie atď. Ale základná suma je takáto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@88slnecnica Cena môže byť ok, lebo my máme 120 m…
@fero1821 máte cenu holodomu 111 tisíc vrátane základovej dosky, či bez?
Odpovedať

@88slnecnica Ak to budete robit firmou, tak pochybujem ze dodrzite uvedene ceny. Navyse ma Laguna 11 zbytocne skomplikovany krov tym kurnikom nad vchodom. To ti dost predrazi cenu krovu. No a terasa bez prekrytia strechou znamena ze si rovno mozes zacat zistovat ake su dodatocne riesenia prekrytia terasy a co ten spas stoji... skus hladat rozumnejsi projekt. Usetris kopu penazi a dodatocneho riesenia. Drzim palec.
Odpovedať

@fero1821 máte cenu holodomu 111 tisíc vrátane zá…
@88slnecnica jasné že vrátane dosky, ale holodom. Čiže bez podláh, kúpelní, tepelka atď. Taktiež doplácame 9 tísíc za tepelko. Čiže s tepelkom 120 000 tisíc. Ale my ešte máme aj iné požiadavkyy, tak že to troška poskočí ešte vyššie.
Odpovedať
Mne teraz vychadza pre zakaznika cena cca 19.000,- € na komplet.. zaklady 37m³, dt40 a dt30 dokopy 414ks, beton do dt, 14m³, platňa ma byt 20cm..15,5m³.. kari 8x150x150 v dvoch radoch - 30ks, roxory cca 410kg, zakaldy hlbka 100cm a šírka 70cm.. 4 rady dt.. dosypat a zhutnit 75cm a na to 23ton makadamu, osalovat platnu, odsalovat potom... keď je vela materialu tak je aj veľa roboty a poloziek.. co vy na to.. veľa, malo..? v zime stavbar nerobi tak ako v lete..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palino85:

Mne teraz vychadza pre zakaznika cena cca 19.000,…
@palino85 80m² a 19 000? Príde mi to dosť. Včera som platil 34m³ betónu s dopravou a pumpou 3000€. DTčka sú za 600€? Kari za 1000€? Roxory 450€? Štrk 250€? Takže materiálovo to je 9000€ ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?