Cena za základy a základovú dosku

Dostal som ponuku na zaklady + zakladovu dosku. Dom ma cca. 15m x 13m , cena s DPH spolu s vykopovymi pracami cca. 26.500 EUR . Zda sa mi to privela, kedze to je este cena bez zateplenia. Je v tom zapocitana klasika... tz. zemne prace, zhutnenie, kari siete, beton a praca. Je to ciastkova cena cenovej ponuky na hrubu stavbu.
Odpovedať
1
2
9
:-S :-S :-S
Odpovedať
@jozko1975 - 14x7 - 6 radov DT v zadnej casti 4 rady DT v prednej casti - dokopy 600 DT...vsetko co patri od vykopu po zaliatie- 8200e
Odpovedať
Profilova fotka
velmi vela...jednoduche zaklady na kluc s DT-ckami, bez vyztuzi a s hrubkou platne 5-10 cm mozu byt za nejakych 60-80 EUR za m2. Ale zavisi od toho, ake su podmienky na mieste - ak je to zavodneny svah s prevysenim 3 metre medzi najvyssim a najnizsim bodom zakladov a ak je tam navyse skryty pramen vody, tak by to mohla byt aj dobra cena :-) A tiez zavisi od toho, co je vasa zakladova doska - ak ma hrubku 1m, tak to bude blizsie tej vasej cene, aj ked stale asi nie az take vysoke. A zavisi od ceny betonu v lokalite, ta sa na Slovensku dost lisi.
Odpovedať
hrubka zakladovej dosky je pocitana 15cm s vystuzou s kari sietou, prevysenie je max. 30cm a voda hrozi asi tak v hlbke 25 metrov kedze to je na kopci. Co sa tyka zakladovych pasov hrubka je ratana 60cm a hlbka 85cm. Betonarka je vzdialena cca. 1.5km
Odpovedať
@jozko1975 Dobrý den. Jozko. Jozko,Jozko. Co, blbnete. Zde se lidi ptají, zda se dá celý dům postavit za 50.000 Euro a Vy se ptáte, zda větší polovinu utopíte do země ? To je na naše peníze 662.000 Kč. To bych musel upadnout na hlavu, nebo stavět mrakodrap, nebo protiatomový kryt, případně druhý sarkofág na jadernou elktránu v Černobylu, toho času v komatu. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
vowww..26500 eur?to vazne?a to stavias aj s protitankovym bunkrom? ale teraz vazne...my ideme stavat bungalov 11x11.25 a mame ponuky zhruba 65-75 eur za m2.. tak si to vypocitaj,na tvoju metraz 195m2 to je takmer polovica...ked ti to dokaze niekto postavit za takuto cenu a rovnako kvalitne...tak potom nieje o com...
Odpovedať
No za tu sumu my budeme mať hrubu stavbu aj s oknami a ešte by nam aj ostalo :-)a to máme dom 14,5 x 10,5. to idete staviať z mramoru?
Odpovedať
@jozko1975 ja ti tie zaklady spravim za 24 000 :-)
Odpovedať
@jozko1975 ja dam 23 500 :-)
Odpovedať
určite si steba vystrelili.Súdny človek to nemôže myslieť vážne.Možno ste v extremne tažkom terene a bude te robyť pivnice ,ale aj to neviem.Ja mam platnu 14x10 stala ma 4000 €.
Odpovedať
:-p ....za 19 000 + bonus dovolenka na tyzden celej rodine v Turecku podla mojho vyberu ;-) Asi tak...spytajte sa toho co dal ponuku, ze kolko takych fusiek ma do roka? Zrejme staci 3-4 na rok a je zahojeny ! A potom ze dom v katalogu na kluc pod 120 000 s DPH sa neda...darmo je, treba konatelovi ci tomu co dal ponuku splacat medak a popri tom chce aj dom dokoncit kdesi na Peresi ci tam hore co sa stavia projekt PANORAMA pri vjazde do Kosic od Michaloviec.
Odpovedať
ja mam cenovu ponuku kde tuto firmu este tromfli, rozmer 13,5x15m, prevysenie 1,7m...a cena? ani nechcite vediet, celkom ma zabavila...je vyssia ako hore uvedena.. :-) beriem ako pokusny nastrel niekoho kto to vynasobil cislom 2
Odpovedať
Článok sa načítava...
@raddo78 aj tebe to spravim za 24 000 :-)
Odpovedať
aby to neznelo dvojzmyslene...ale za 24 litrov si to urobim aj sam...haha :-)
Odpovedať
pointa je v tom, ze niektore firmy asi stavat nechcu, len robia ponuky...inak si neviem predstavit niekoho kto im to zaplati...srandisti veliky
Odpovedať
....neviem ci je dobre zadavat cenu vyhotovenia zakladov so zakladovou platnou v m2... myslim si ze to plati tak ak ma clovek 2 sare DT...co ak ma clovek 6 sarov DT?.... tam uz to asi nebude take jednoznacne vydelit rozmer cenovou ponukou, ci sa mylim????
Odpovedať
@jozko1975 Hľadať ďalej - nehorázna trúfalosť :-o (To by si im zaplatil letnú dovolenku pre rodinky All -inclusiv 5* hotel letecky k moru. :-p ) My máme 13x13 a už hotové múry a momentálne riešime krov a strechu a s tým sa chceme dostať max. na 35 tis. € A máme základovú dosku dvíhanú DT pre nerovnosť terénu o 120 cm :-o ... zisti si ceny DT, betónu a štrku, zapožičanie prístroja na žabovanie. Nám tiež ponúkala firma, čo nám stavia, na komplet aj s materiálom a keď si to manžel obehal, tak sme dostali také zľavy, že sme ušetrili dobrých 30%. oproti ich ponuke.( Keď sú to stovky € tak už máš napr. komín zadarmo.)
Odpovedať
@raddo78 Asi majú zlaté ručičky :-D :-D :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@tatinko16091987 to myslis vazne? Realne ocakavas aj biznis? Ved si zaplat reklamu a registruj sa do Pro sekcie. Este aj nick mas vyborny, kym ho clovek opise, tak sa unavy. Pri tvojom veku mas kolko rokov skusenosti so stavanim? (aspon podla nicku). Hroza.
Odpovedať
@ninka23 - ninka a kolko Vas vysli zaklady s DT, navozom,zelezom a zaliatim deky? kolko radov DT mate?
Odpovedať
tato diskusia tu je zial ako velka vacsina na MS, cize o nicom. ludia sa tu snazia porovnat neporovnatelne len na zaklade ceny. kazdy dom ma predsa specificke podmienky, kazdy je navrhnuty inym sposobom v inom prostredi, z inych materialov, inym projektantom. co tu vsetci porovnavate nieco podla ceny? smiesne. ako sa prosim vas da porovnavat nieco len podla ceny? tieto otazky kolko stoji dom, staci 60,000 na postavenie domu, kolko Vas vysli zaklady, za kolko sa da to alebo ine a podobne hluposti v diskusiach su tak o nicom, ze by sa mohol admin uz zobudit. niekde da cenu a vsetci sa tu zacnu hadat ci je to vela alebo malo, ale nieco predsa tu cenu tvori...hlbka pasov, sirka, cena bagrovania, cena betonu, vzdialenost od betonarky, sirka BDT, mnozstvo BDT, cena BDT, prevysenie pozemku, zateplenie, pivnica, odvodnenie,cena prace, cena dopravy, a k tomu slvana DPH alebo bez DPH, ze?.....a este tak dalsich sto faktorov...cize ked tu niekto povie kolko ho to stalo je to super, ale ako sa to da porovnavat? bez presnych infomacii co sa tu porovnava. polovica diskusii na MS je io o takychto temach, cize o nicom.
Odpovedať
@jozko1975 kde budes v KE stavat; mi zaciname kopat v Barci, rovinaty pozemok a ratame tak €5000 (bungalov 13x16) svojpomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@mata1976 tiež sme rátali do 5000euri, ale vyšlo nás to skoro dvakrát toľko- bungalov 14x15m, svojpomocne... :-p
Odpovedať
@jozko1975 je to veľmi veľa, treba si pozháňať lacnejšie aj betón, veľa záleží od ceny materiálu a pod.
Odpovedať
@zipi nas'dom je v tvare 'L' , samozrejme vsetko zavisi od dalsich faktorov tak som zvedava aka bude konecna suma. Ale €26500 sa mi zda prehnana suma. ;-)
Odpovedať
@jozko1975 my sme sice nesli cez firmu - ale akoze svojpomoc, robili to majstri z obce - plus klasika elektrikar (bleskozvod) a vodar. Vcera sme zaliali platnu a cena od vykopov po zaliatie 6380 Eur (2 rady DT). Rozmer domu 13x13.
Odpovedať
....tak ja pridavam nasu upravenu sumu za komplet zaklady od vykopov po zaliatie deky: - rozmer 14x 7m - zaklady vykopane 80x60cm zadna strana - predna cast domu 1,4mx60cm - 615 ks DT (500x250x400) - terasa 7x3,5m (zaklady pod 3 piliere 80x60x60cm) - cena za terasu 550euro - zakladova doska 15cm hruba - kari siet 150x150x0,6 (pod nosne priecky kari siet 150x150x0,8) cena komplet : 9061 Euro
Odpovedať
@jozko1975 ..taktiež súhlasím s názormi, že .. PREDRAŽENÉ!! .. rozumná cena je skôr okolo tej, čo píše adam_janka ... základy na rovinatom teréne treba robiť "svojpomocne".. je to relatívne krátka robota a dá sa na ňu veľmi dobre pripraviť :-)
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?