Cena projektu + osadenie, prípojky + stavebné povolenie

Ahojte. Prosím poradte. Chystáme sa stavať dom v BA - Devín. Máme úzky svahovitý pozemok. Pozerali sme si projekt cez Eurolineslovakia - s úpravami by nás vyšiel cca 1500 eur. + potrebujeme osadenie, nákres prípojok, žumpu. A všetky vybavovačky až k stavebnému povoleniu.... Neviem ale ako sa pohybujú ceny za tie mini projekty - osadenie, žumpa, prípojky. Oslovili sme aj jednu architektku, ktorá nám bola odporučená. Povedali sme jej naše požiadavky na individuálny projekt a ona nám povedala, že nám to všetko spraví aj s pobehaním úradov až k stavebku za 3000 eur. Neviem či je to dobrá cena. Dom plánujeme tak 7 x 13 m, prízemie + poschodie zo sedlovou strechou.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to strašne veľa my máme podobný projekt a nestálo nás to toľko
Odpovedať
Podľa mňa to nie je zlá cena. Tiež hľadáme teraz projektanta a cenové ponuky sa pohybujú od 2 do 3000 EUR, tí drahší dokonca pýtajú 4 tísícky za samotný projekt. ZA vybehanie stavebného povolenia sa zvykne platiť od 300 do 500 EUR. Záleží ale od toho, čo všetko vám v tom projekte zahrnula. Či je tam napr. aj osadenie na pozemok (za to sa tiež platí, síce len pár stoviek, ale aj tak), zdravotechnika (tiež samostatne stojí 2-3 stovky), elektroinštalácia a pod. Ak ale píše, že je to komplet, tak to tam asi bude. NAvyše, ak to bude dom s 2 podlažiami, tak to je primeraná cena. Nemôžeš porovnávať katalógový projekt s individuálnym. Katalógový kúpiš aj za tých 1500, ale individuálny je aj raz tak drahý.
Odpovedať
Profilova fotka
Na to že je to v BA-Devín tak cena primeraná pokiaľ všetko obehajú a vybavia.
Odpovedať
no uprimne ja si myslim ze tu mozete miesat jablka a hrusky, pretoze nikde nepisete ci dostanete projekt len na stavebne povolenie (mierka postacujuca M1:100, zo statiky len kratka sprava a pod..) alebo sa tu hovori o plnohodnotnom projetke na realizaciu stavby kde mate aj vykazy vymer, vypisy okien a dveri, spracovane detaily a pod. kde vas uz ani stavebna firma nema na com natiahnut kedze mate vsetko vyriesene cierne na bielom. 3000€ je v pohode cena za projekt na stavebne povolenie.. pochybujem ze vam niekto vyriesi kompletny realizacny projekt za taku cenu (poznam konkretne firmy ktore predavaju katalogove projekty ktore su robene ako realizaky aj vykaz vymer v excely za 1100€ bez zmien a osadenia), lenze to je tak stvrtina ich celkovej hodnoty
Odpovedať
@subulik tie male veci byvaju radovo v stovkach EUR (pripojky, zumpa, osadenie). 3000 EUR za projekt pre stavebne povolenie + vybehanie veci + administrativne poplatky v BA je podla mna uplne v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@subulik projekt na stavebné povolenie s osadením a prípojkami vieš zohnať do 1500€, stavebné povolenie si vybavíš sama iba za nutné poplatky. Moja skúsenosť. Nájdi si projektanta mimo BA.
Odpovedať
3000€ za zabezpečenie projektu na stavebko (so všetkými profesiami) a za inžiniering (vybavenie povolenia so všetkým okolo) je ok. Ani moc ani málo
Odpovedať
Ak mate niekoho kto Vam domov prinesie definitivne potvrdenie " Stavba sa povoluje" a na Devine..., tak berte za hocijake peniaze. My sme v tej iste situacii, Devin, uzky svahovity pozemok, lokalita super, uzemne rozhodnutie OK, ale problem starostka :-( Ak mate tip na niekoho kto to vybavi,prosim napiste mi. Este jedna rada skor ked uz zacnete stavat. Zoberte si radsej firmu mimo BA,pretoze akonahle zistia ze chcete staviat na Devine, tak zdvihaju ceny o 50 %. Dajte vediet ako sa Vam to dari realizovat ...
Odpovedať
Pre BA skor super cena. A ak architekta este aj sem tam omrkne stavbu, pomoze s detailami, pomoze s interierom uplne super.
Odpovedať
Profilova fotka
Napíš správu ..... poznam niekoho kvalitného a lacného....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
@subulik my sme za projekt na Devine v svahu dali 20 000 a 3000 za inziniering k SP
Odpovedať
@roxana280 Od koho mate projekt?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@exponent je to aj realizacny green studio a inziniering robila ina pani
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?