Cena holodomu za 350 E ?

Rozhodli sme sa pre stavbu domu.Od známeho kupujeme pozemok s tým,že nám postaví dom v štádiu holodom - nakúpi materiál..nemusíme sa o nič starať, my musíme dať sanitu,obklady,podlahy,dvere.... Našla som ceny za m2 stavby okolo 700-900 Eur. Je reálne za 350 E alebo sa dá nájsť aj lacnejšie? Dom má 140 m2 moderný prízemný ( rovná strecha ) a vychádza to na 49 000 Eur,čo sa mi zdá byť málo =-) =-) =-) =-)
Odpovedať
@meganmario Ktovie čo tam dá za materiál. 49.000 je slušná cena pre teba aj preňho.
Odpovedať
Profilova fotka
@meganmario Ja mám 172 m2, a terasu 20 m2, tiež je zastrešená, doposiaľ ma to stálo 31 tis, Okná a gar.brána bude 9,1 tis. Spolu cca 40 tis, takže je to reálne, ale chýbajú mi omietky, zateplenie stropu, sadrokartón. Potom prídu dlažby, dvere, sanita, obklady...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám 103 m2 a na komplet bez kuchyne som na 70.000. Dosť vecí svojpomocne, materiál vo veľmi dobrých cenách a kvalitný - nešetril som. Ak by som bol silou mocou šiel po cene a nedával niektoré špecialitky tak som niekde na 65.000. Videl sie to metrami a reálne ráataj min. 600 eur za meter. Pod menej sa nedostaneš - myslím do finálnej verzie, nie hrubá stavba, alebo holodom.
Odpovedať
@polystyren @topvideo @plamen Vďaka za odpovede,uvidím ako to dopadne. Dohodli sme sa na cene a tvrdil,že ju neprekročí :)...Ak to vypukne dám fotky,v piatok by sme mali podpisovať zmluvy a do 2 týždňov začať so stavbou,projekt doma nemáme zatiaľ ....
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, tiež sme riešili podobný problém a po hľadaní sme našli reálne ceny hrubá stavba cca 390-430eu za m2 úžitkovej plochy a holodom čo hľadáš ty za 590-640,- eu za m2 na www.domza1.sk, už aj so základovou doskou...dávaj pozor , veľa cien na webe je bez základovej dosky a potom sa to zdá lacné..:)
Odpovedať
@meganmario Projekt daj ako prílohu zmluvy. Do zmluvy napíš že cena je konečná. Na navyšovanie musíš podpísať dodatok k zmluve, a ten nepodpíš. Môžete dať do zmluvy časti stavby (základy, múry, strecha...) a čiastkové platby za ne, a keď nebudeš spokojný, tak po prvej čiastkovej platbe už nebude ďalej pokračovať. Zmluvu si určite prečítaj a nechaj si čas aby si pochopil čo je v nej napísané. Nejaký týždeň navyše je nič, keď už aj tak začínaš stavať v strede leta. Zožeň si nezávislý stavebný dozor, ktorý bude priebežne dozerať na kvalitu prác. Ty sa tomu nerozumieš a môžu ťa obabrať. Nejaká tisícka navyše za dozor sa oplatí.
Odpovedať
Profilova fotka
@meganmario všetko je OK, len som nepochopil tvoju vetu, že projekt doma nemáme. Znamená to, že ešte len ho idete dať robiť, alebo ...? Ono sa totiž projekt dodáva v 4 exemplároch a ešte jedna vec - stavebné povolenie ...máte? Možno sú to hlúpe otázky, ale vyplynuli z tejto diskusie.
Odpovedať
No fakt, keď nemá projekt, tak nemá povolenie, a to vybaviť trvá mesiace. Tohto roku stavať nebude. A na projektanta by som sa tiež príliš nespoliehal. Treba si zavolať niekoho kto už staval dom aby skontroloval projekt a prípadné nedostatky žiadať opraviť, prekresliť, a až potom zaplatiť.
Odpovedať
@topvideo @polystyren Stavebne povolenie je a projekt je len sa tam robi zopar zmien ... rusime wc hostovske a z toho urobime komoru ak bude doma davam foto 😉
Odpovedať
@eulaliamaria Nasa cena za m2 holodomu je 350 eur je v tom doska ,tehly Wienerberger ,potery, podlahove kurenie, omietky, fasada , plot ..... Tak sme sa dohodli . Okna a obklady a proste vsetko ostatne si zariadujeme sami 😉
Odpovedať
Do fotoalbumu som si pridala projekt,ale ešte bez zmien
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?