Ako vyrátať zo znaleckého posudku položkový rozpočet na nedokončený holodom?

Ako vyrátať zo znaleckého posudku položkový rozpočet na nedokončený holodom? Akým koeficientom sa prerátavajú ceny, ktoré znalec zadával? Akým koeficientom položky násobiť?
Odpovedať
Profilova fotka
znalecký posudok nemá nič spoločné s rozpočtom za práce a dodávky. Ak postaví niekto super draho dom v neatraktívnom prostredí, premietne sa to do ceny nižšej ako reálne náklady.
Odpovedať
to sa mýlite, nakoľko znalec ohodnocuje znaleckým posudkom aj budúcu hodnotu nehnuteľnosti ako výstavbu, alebo rekonštrukciu, podľa vlastných tabuliek, prepočtov, ktoré sa nachádzajú na ZP. Jeho reálna hodnota je prepočítavaná koeficientom, na základe ktorého získam reálne náklady, za nehnuteľnosť a banka mi nebude "neuzávať tranže,alebo tzv. čerpačky.
Odpovedať
Znalec nemá ohodnocovať budúcu hodnotu stavby, ak to niekto robí, porušuje vyhlášku. Orientačne sa však budúca hodnota dá zo znaleckého posudku zistiť. V znaleckom posudku nie je vôbec žiadny položkový rozpočet. Je tam vypočítaná východisková hodnota dokončenej aj nedokončenej stavby. Vezmeš VH dokončenej stavby, prenásobíš vypočítaným koeficientom polohovej diferenciácie a dostaneš predpokladanú budúcu hodnotu samotného domu, k nemu treba prirátať pozemky, prípojky a iné vonkajšie úpravy tiež v dokončenom stave (rovnaký princíp ako u domu) a dostaneš predpokladanú orientačnú budúcu hodnotu nehnuteľnosti. Táto hodnota nemusí byť totožná s hodnotou v prípadnom novom znaleckom posudku po dokončení stavby, nakoľko niektoré údaje sa menia v čase, ani skutočné vybavenie domu nemusí byť totožné s predpokladanými hodnotami nedokončeného vybavenia v ZP.
Odpovedať
@inge19 dakujem, presne toto som potrebovala, nakoľko mi developer predáva holodom za istú cenu v kz. Banka a jej smernice ale nechcú chápať predaj domu ako PREDAJ ale berú to výstavbu. čo výstavbou nie je. Dali mi položkový rozpočet a chceli odo mna vyčísliť reálne/nereálne náklady. Týmto postupom som sa dopracovala k číslam a banka bola spokojná, aj ked vyčíslovať cenu priečok, el.inštalácie, keďže kupujem holodom je hlúposť. len možno pre niekoho doplním dané koeficienty som ja na znaleckom musela deliť kurzom 30,126. Banka bola sýta aj keď sa jedná o rozpočet informatívny, nie úplne reálny.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?