Ako ste si dali naceniť rekonštrukciu staršieho domu?

Prosím o radu, ako ste si dali naceniť rekonštrukciu staršieho rodinného domu. Plánujeme rozsiahlejšiu rekonštrukciu, kvôli vysokej pracovnej vyťaženosti sme to chceli zadať stavebnej firme ako generálnemu dodávateľovi. Stále nám však tvrdia, že to nie je možné naceniť, lebo je to rekonštrukcia, nie je realizačný projekt (len projekt pre SP a realizácia na statiku), nikto nevie, aké problémy sa vyskytnú, keď sa odkryje strecha či základy domu. Toho sme si vedomí, ale z niečoho predsa vychádzať musíme, nie? Ako ste postupovali vy? Podarilo sa vám na rekonštrukciu získať rozpočet? Bol napokon reálny?
Odpovedať
Profilova fotka
neviem či by nejaká firma vedela naceniť rekonštrukciu, to asi nie.my sme to len tak laicky po svojom : najprv sme zistili čo všetko treba zrekonštruovať, konzultácie boli aj s odborníkmi ktorí sa pozerali na náš dom, zisťovali sme aj info z netu...v rodine sa nájde zopár remeselníkov takže aj tí sa boli pozrieť, boli u nás aj nejaký ľudia z firiem.....potom sme si dávali vypracovať nejaké cenové ponuky u viacerých firiem a u tých čo to robili nie ako firma alebo živnostník tak sme sa len každého pýtaly koľko to bude asi stáť....a nejak sme si to potom spočítali že, koľko približne budeme potrebovať.....a treba pripočítať nejaké percento naviac keby sa vyskytla nečakaná prekážka......tak nejak sme to sami neodborne dali dokopy a podarilo sa nám to viac menej ako sme chceli.....zabralo to ale aj nejaký čas všetko pozisťovať....ale napríklad výmenu strechy zvládol moj chlap komplet za 2 týždne...čo doteraz nechápem....možno by sa našiel nejaký človek napr živnostník ktorý by si zobral tú vašu rekonštukciu pod palec ale aj tak by ste to všetko musely preberať spolu s ním....určite vám to zaberie čas či viac či menej....
Odpovedať
@maminnka nepises ake to je velke a ake stare. Urcite budete potrebovat nove : ---------------------------------------- 1, Vodovod - 2, Kurenie - cca 3.000,- 3, Okna, dvere - ???, podla toho ake, kolko 2.000,- 3.000 4, ETICS (izolacie) 5, Rekonstruovat elektrinu - ??? 6, Dat dokopy pozemok a zahradu. Mozno budete potrebovat : ----------------------------------- 1, Vyriesit problemy so statikou - ??? 2, Vyriesit problemy s vlhkostou (podrezanie cca 2.000) 3, Vymena strechy (3.000 - 5.000 aj s robotou) ? 4, Nadstavba, pristavba No a tak 1.000 je treba mat stale ku ruke, ze ked nieco vybuchne okrem toho.
Odpovedať
@mrkvakatka @kanvor na rekonštrukciu máme vypracovaný projekt pre SP a tiež realizačný projekt na statiku (zateplenie, strecha, izolovanie). Keďže máme na výkaz výmer, myslím, že je to reálne naceniť. Dom je dvojpodlažný štvorec 10 x 10 m, cca 60 ročný. V dome sme už svojpomocne vymenili rozvody vody, elektroinštaláciu a kanalizáciu. Teraz treba vymeniť strechu, odizolovať, zatepliť, vymeniť komplet kúrenie a okná. Dostali sme ponuku vyše 120 tis. eur, čo považujeme za absolútne neprimeranú a šialenú.
Odpovedať
@maminnka to naozaj myslis 120 tisic EUR ???? A ta firma je "Blazon s.r.o?". No sa asi museli s konom zrazit .. Taku kocku 10x10 z 1960-teho mame aj my. Pocital som oteplenie 15cm EPS na steny, 10cm XPS na perimeter a 80cm do hlbky XPS do zeme (co asi nebude mozne, to je len zatial uvaha..), 10cm do podlahy dnu . Cennikova oficialna cena materialu, EPS, XPS, s omietkami, etse neviem ci pouzijem lepidlo alebo pena .. bez doplnkov (listy spodne, rohove, kotvy.) okolo 3.000 (hruby odhad). Fukanie izolacie do stropu stalo cca.1.000,- http://goo.gl/8Qc3s (navratnost 2 roky). Okna som teraz menil 9ks - izolacne trojskla - plus jedne 2m vstupne plastove dvere, spolu za 1.600,- izolacne pasky stali cca 120,- http://goo.gl/N42Gl, parapety 80,- do celeho domu, siete, zaluzie cca 15,- / m2 Kurenie podlahove, nemam sajnu co stoji teraz matros,, aj vacsie domy prerabky v okoli stali 3.000,- aj s robotou a kotlom, svojpomocou sa da mozno skresat na polovicu. Kolega robil nedavno vymenu strechy BRAMAC - vasci poschodovy dom, vyslo ho 5.000,- aj s robotou. Ale to velke drevo zo strechy nemenil komplet. Odizolovanie neviem,,spocitaj m2, treba to vykopat, vycistit, napenetrovat, zaizolovat, oteplit, zakopat (prip. drenaz), navrch strk?..obrubniky, okapove chodniky, beton,.. . A mas nacenene.. Ze 120.000.! Ha .. :-) :-) :-) Mali by vazne prestat fajcit to svinstvo ..
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor :-D :-D :-D - to tá posledná veta.... @maminnka no vidíš ujo Kanvor ti to nacení.....a máš po probléme.. :)
Odpovedať
@mrkvakatka 120.000 to je 1 a este aj 1/2 - trojizboveho bungalovu na dedine. Nie rekonstrukcia.. To uz jedine ze tie papiere okolo toho ze by tolko stali, ale to sa mi verit nechce.
Odpovedať
My robíme kompletnú rekonštrukciu starého domu,menili sme elektriku, kúpelka ,okná,strecha aj s vencom a krovom, kúrenie,omietky,sadrokartónové stropy,búranie priečok,podlahy a minuli sme 23 235€ ani nevieme ako.Dom je veľky cca 100 m2 podlahovej plochy. A to ešte nemáme zateplené a vymalovane ...A rozpočet sme si robili sami ,tiež ako mrkvakatka . Hlavne si treba pripraviť pevné nervy :-)
Odpovedať
@kanvor zial, myslim to vazne s tymi 120 tis. eur. Ked som si prechadzala vykaz vymer, nevychadzala som z udivu. Cisto len tesarske prace na novom krove za 14 tis. eur, bez materialu ]-( ]-( ]-( Podobne skoro 17 tis. eur za obkopanie domu..., atd. Musime vymenit komplet korv a tiez novy veniec, ale teda isto to nemoze tolko stat. Za projekt sme platili zvlast, cize ten nemoze realizaciu navysovat. @edit2 a rekonstruujete si to svojpomocne alebo ste to zadali?
Odpovedať
Ahojte, verim, ze tych 120 tis niekto mysli vazne....mne sa stalo nieco podobne - tiez rekonstruujeme dom (svojpomocne) a minule leto som pozvala jednu firmu, nech mi nacenia zateplenie a komplet co treba okolo toho...OK, boli dom pozriet aj osobne a tak som im vravela, ze co este chceme, a ze to chceme aj oddrenazovat a tak....dobre, tak chlap ze mi urobi ponuku na zateplenie a uz aj to oddrenazovanie...na to par dni mi vola, ze zateplenie 15 000 eur a oddrenazovanie 5 000 eur! Dom ma 10 x 10 m, vyska je asi 6 m, zaklady su v hlbke asi 1,6 m (suteren) Zateplene este nemame, ale uz sme oddrenazovali, aj obkopali (1,6 m), aj izolovali, a stalo nas to max 2000 eur (izolacie, folie, perimeter, sietka, lepidlo, skrutky, listy) a nasa vlastna praca - cca. 2 tyzdne prace...ale vieme, ze je to dobre urobene...a funkcne... Vsetkym, ktori rekonstruuju zelam pevne nervy, stastia a dobre pocity pri prerabani...
Odpovedať
nas problem je ten, ze my nemozeme rekonstruovat sami, lebo byvame cca 200m km od domu, toto je rodicovsky dom a rodicia uz nevladzu...
Odpovedať
@maminnka Tych 120.000 moze byt kludne myslene vazne. Co tam po tom, ze za to postavis novy dom. Pre ilustraciu: My sme si davali nacenit len zateplenie sokla, dokoncenie pristavby domu (vnutorne omietky + poter na zem na kamrlik 1x3 metre) a zamkovu dlazbu na 100m2 na parkovisko (vsetko iba praca). Dali nam asi tri firmy cenu ze 6200 eur. Som si myslela, ze ma od smiechu prekoti. Dalsi nam velkodusne ponukli pracovnika, ktory to vraj vsetko spravi, vyplacat ho budeme denne a sadzbu ma ze 20 eur na hodinu (!!!). Nic proti stavebnym firmam, ale niektori nevedia, co pytat. A to ani nehovorim o pristupe "Paninko, vyslo by to kolem 6000 eur." a ja "mozte mi to prosim poslat mailom, aby sme vedeli kolko za co?" "No ne, ale mozem vam to nadiktovat, vezmite si pero..." :-D :-D Odvtedy si robime veci sami. Trva to milionkrat tak dlho a kludne to aj patkrat prerobime, ale jednoducho tolko penazi za pracu robotnika nedam. To ale nebude vasa situacia, kedze napr. krov si asi len tak sami nespravite. Treba hladat, obehnut milion firiem, zistit si referencie, dat si nacenit konkretne veci. A moja oblubena tema - neplatit zalohu, pokial si nedavate u firmy kupovat aj material. Daju sa zohnat aj normalni pracanti, za normalne ceny. Skuste hladat ciastkovych dodavatelov - niekoho na strechu, niekoho na zaklady a pod. vtedy to moze vyjst lacnejsie (ale nie je to pravidlo). Drzim palce, aby ste nakoniec zrekonstruovali dobre a za adekvatne peniaze.
Odpovedať
@maminnka rekonstrujeme si to svojpomocne,len murarske prace s ktorymi si manzel nevie rady robia odbornici,ale to sme oslovili viac ludi,dali si urobit cenovu ponuku a vybrali najlacnejsieho a najkvalitnejsieho cloveka a tomu sme davali robit. A strechu sme si sami rozobrali a robi nam ju firma. Na vsetko co sme robili sme si dali urobit aspon 5 cenovych ponuk ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?