Ako postaviť 80-90 m2 bungalov čo najlacnejšie?

prosim vas o radu,ako postavit dom za 3miliony ,samozrejme neratam opevnenie okolo domu plus nabytok ....hladam spravny projekt no ludia ma odraduju od katalogovych domov ktorym chyba to a to...no na nervy...ako zacat???
Odpovedať
1
2
11
3miliony?My mame rozpočet na 1.8miliona aj s nabytkom hadam nam to vyjde :-( velmi pekne bungalovy maju v prodome maly sme odtial vybrany bol uplne podla našich predstav nič by sme tam nemenili perfektne oddelena denna čast od nočnej+ velky šatnk zaleži od vašho vkusu.
Odpovedať
mariamaria no za 3 mil s pozemkom či bez.je to rozdiel..a ak bez pozemku tak ich vieš postaviť veľa o takej rozmere..buď si vyberieš katalógoví čo je úplne v pohode lebo ak chceš nejaké malé zmeny neni problém alebo si nájdeš projektanta a ten ti nakreslí taký aký chceš..a samozrejme aj poradí.
Odpovedať
pozemom uz mame ....3miliony mame cisto na dom.... a mame vybrany katalogovy z prodomu bungalow 4 no na inej diskusii my vravia ze takzo postavim za 3000000 dom... http://www.prodom.sk/index.php?id=2&rd=8
Odpovedať
podla mna by ste nemali mat problem.Zalezi aj na tom ako budete stavat ci s firmou, alebo inou formou.. ;-)
Odpovedať
chcem aby na to dozeral stavebny dozor.nieco pomozu otec a brat ...ale malicko kedze su daleko od nas...a dalej mozno dvaja manzelovi kamarati...a na kazdu robotu si chcem zohnat inu firmu...nechcem to ale na kluc ....tam si beru dalsie peniaze zbytocne navyse...
Odpovedať
maria kada firma si učtuje inač možno by si mala lepšie najat si jednu firmu aby vam spravila všetko. Najviac si rataju za:pozemne prace ako su vykopy+ zaklady strecha osadenie okien zateplenie a fasada obklady,dlažba,plavajuca My budeme stavat cez 2firmy na zaklady jedna a na hrubu stavbu druha a na konečne prace budu manželovy kamarati a jeho otec. Do 3milionov sa zmestiš neboj ;-)
Odpovedať
mariamaria: mozno ani nie na kazdu robotu inu firmu, ale skor inu partiu zivnostnikov-na tom usetris najviac :-)
Odpovedať
mariamaria, neviem v akej diskusii ti to radili, ze za 3 mil nepostavis dom, ale je to upna hlupost. My sa tiez chystame stavat, rozpocet mame 2 mil. uz aj s kuchynou a kupelnou. Nasi znamy stavaju, momentalne su na 800.000,- vychadza im to, ze okolo 1.2 mil. bude dom obyvatelny + nejakych 300.000 na dokoncovacie prace ako nabytok a pod. Takze budu mat dom za 1.5 mil. Treba ale dodat, ze vsetok material kupovali bez DPH.Len sa toho netrebabat, a pustit sa do toho ;-) Drzim palce.
Odpovedať
suhlasim s.m. ;-) Je rozdiel aj napriklad vtom ci chcem mat dlazbu v dome za 1000,- za ks alebo za m2 =-)
Odpovedať
mariamaria ak ti môžem poradiť ja by som určite stavebný dozor volala..ale keďže je môj manžel stavbár ako vyšitý robí stavbyvedúceho a mňa to baví tak to máme za jedno...a tiež to budem riešiť tak že materiál kúpim bez papiera čiže bez dph..alebo cez manželovu firmu..a robotu budú robiť živnostníci..každá firma si dáva navyše na všetkom..a takto ty im zaplatíš za to čo urobili..myslím že kdekošvek nájdeš nejakú partiu murárov, obkladačov a fasádnikov-zateplovačov..okná ti nasadí firma kde ich kúpiš a tak..asi najjednoduchšie a najlacnejšie riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte ;-) Chcem sa spýtať, tie ceny, čo tu uvádzate, napr: s.m., že domček zhruba za 1,5 mil.. To si myslela komplet postavený dom, alebo len hrubú stavbu? A postavený svojpomocne alebo na kľúč? Lebo aj mi by sme radi svoj domček, ale keď sa pozriem na tie katalógové domy, tak sú fakt od tých troch mil. hore, ako píše mariamaria. A keď si ktomu pripočítam, že musíme kúpiť eštev aj pozemok, tak sa mi rozchádzajú všetky ilúzie o vlastnom bývaní... :-| Bože, prečo je dnes všetko také príšerne drahé :-S My už chceme tiež bývať konečne vo vlastnom a mať od všetkého pokoj.
Odpovedať
Profilova fotka
mate pravdu, ze zivnostnici robia lacnejsie, nakolko nemaju take vydavky ako firmy.....ale treba dat vtedy na taketo partie pozor, lebo tazko povedat ako je to potom so zarukou, ak sa vam daco postavi, ci potom ochotne pridu a budu niest za to zle postavene aj zodpovednost :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
s firmou to tiez nemusi byt vyhra rodicom to chodia opravovat sto rokov ]-( a tiez mas nan len zaruku na urcitu dobu..potom ich mozes zhanat o 106
Odpovedať
lekno: s.m. pisala, ze obyvatelny...tak asi tazko HS ;-)svojpomoc alebo s partiami zivnostnikov a s firmou urcite nemas sancu tam mozes v pohode ratat s tymi 3 mil. ako pisu v katalogoch.
Odpovedať
lekno, nemala som na mysli hrubu stavbu, ale komplet dom. Hrubu stavbu postavili za 500 000, strecha 180 000, okna mali super lacne '100 000' na cely dom aj s vchodovymi dverami od jednej firmy z Nitry, aj s montazou v cene, elektriku im robil znamy, platili len za material, a teraz robia kurenie, takze su na tych cca 800 000,-skk. A to stavaju dom, ktory ma v katalogu cenu na kluc 2.700.000. Aj my ideme stavat svojpomocne, budeme si sami zhanat ludi z nasho okolia, pripadne takych, co uz niekomu v nasom okoli stavali. Inak by sme aj my mohli o vlastnom byvani iba snivat... Prave sme kupili pozemok, teraz cakame na list vlastnictva a pomaly vyberame projekt
Odpovedať
Profilova fotka
no, zatial nefunguje dozivotna zaruka hadam na nic, to by asik nikto nezarobil :-D My zasa po mnohych skusenostiach nasich znamych by sme sli jedine cez firmu.... ale sto ludi sto chuti, to je normalka...myslim, ze v konecnom dosledku rozhoduju peniaze....a nie je zasa myslim si kazda firma tak draha...vsetko zalezi od plochy domu, ci ide o stavbu na kluc alebo hrubu stavbu...kazda firma ma svoje ceny, nemaju ich rovnake...tak ako aj zivnostnici.... Treba si aj uvedomit, ze aj cas je dolezity, partia o troch ludoch urobi menej, ako ludi ked je 5....cize aj cas moze cenu navysit... V konecnom dosledku, peniaze su rozhodujuci faktor ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za odpovede dievčence ;-) Nám nemá kto pomôcť, na všetko sme sami + na to máme už aj deti. Takže neviem, či sa dočkáme... |-|
Odpovedať
najlepsie asi s firmou alebo si kupit od firmy projekt, len pozor na dlhe stavanie, vtedy sa zvykne predrazit. my mame bungalov na kluc bez pivnice 89m2 za 2,5 mil uz aj s upravami a vecami na vyse. je to od firmy kombiprogaram dom 21 plus, ale s nimi sa stavat neoplati, iba ak odkupit projekt, tie su celkom dobre...
Odpovedať
My staviame veľky bungalov 13x18 subdodavateľsky a úplne vpohode sa zmestime do 3mil. takže ja nevidim problem,aby ste sa zmestili do tejto sumy.
Odpovedať
Profilova fotka
julo 79 a mozes mi prezradit ako sa vola?ja idem stavat bungalov 14,5x14,5m a v katalogu je cena na kluc 4 800 000,-s dph a chceli by sme svojpomocne sa zmestit do 3 500 000,-Myslis,ze je to mozne?www.eurolineslovakia.sk bungalov 868.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ak mas rovny pozemok a siete na nom tak to zvladnem samozrejme ziadny velky luxus, taky dobry standart. Jeden taky akurat staviam zacali sme koncom aprila uz je veniec hotovy zaciname strechu. Ak ches vidiet mieco hotove pozri www.holidayraj.sk
Odpovedať
Nie je problem
Odpovedať
ach jaaaaaaaajj za 3miliony????za tu sumu aj s poschodim musis postavit a nielen bungalov :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
poradte mi prosim vas,kto ma skusenosti so stavbou RD 16x8,so sadrokartonovym stropom.Ja mam v projekte po tych 16 metrovych stranach po 3 zelezobetonove stllpy.Co sa stane vpripade ze sa to tam vynecha.
Odpovedať
ahojte koľko vás ešte vyšiel dom po dokončení hrubej stavby. :-)
Odpovedať
Ahojte No my ideme, teda uz sme zacali, stavat bungalov 10 x 14 m (bungalov 569 od euroline) a mame tiez rozpocet max. 3 mil aj s plotom...tak hadam sa do toho zmestime...resp. sa budeme musiet zmestit! :-) ale presne tak ako to tu uz niekto pisal, ze je rozdiel, ci mas v kupelni obkladacky za 600 m2 alebo za 3000 m2 ako moja znama a potom mi vravi, ze za 3 mil. sa dom postavit neda! :-)
Odpovedať
mariamaria, ako pise wewe, vela zalezi od tvojich ocakavani, z akych materialov chces stavat, ako si domcek oblozit, zvonku, znutra, ake kurenie pouzit, ci chces pasivny dom alebo mat 30 radiatorov doma... ake okna budes davat, ci chces same francuzke alebo obycajne, s akymi profilmy atd. ...cize obrovsky rozdiel moze vzniknut uz pri samotnej vystavbe ... nenormalny rozdiel moze vzniknut pri zariadovani interieru - niekomu staci kuchyna za 100k aj so spotrebicmi, inemu vyjdu len samotne spotrebice na 500k sk... o zariadovani sanitarnymi prvkami nehovoriac ( mam kamarata co si kupil vanu za 500k - my sme zato zariadili obe kupelky ;-) )
Odpovedať
Za 500k zariadit dve kupelky!!! 8-) Tak to keby bola ta cena aj v eurach tak neni sanca zariadit dve kupelky to neviem ci by obklad za to vysiel!!! Ale do 3 mil. myslim nieje problem aj na kluc. Nam vyratala firma za bungalov cca 95 m2 na kluc ale bez zakladou za 2,8 mil s dph. takze ja problem nevidim. Len treba najst schopnu firmu a tam uz moze nastat problem...
Odpovedať
mariamaria...3 miliooony?? ja teda neviem ako si narocna...ja sa ti aj sama ponuknem, ze ti ho postavim aj za 10mil., ale ak nepotrebujes mramor v kupelni a podobne, tak myslim, ze rozpocet 3 miliony na stavbu, ktoru si postavis svojpomocne /bez zariadenia, pises iba o stavbe/ je pekne vysoka cena. A ked pozeram tvoj bung.4 z Prodomu, tak ako vidim, tak vidim, ved tam je rozpocet na stavbu 3mil. a to je na kluc! teda, o nic sa nestaras?? vsetko ti postavia sami, teda, ako holobyt...holodom, bez zariadenia...sedacku, skrine a podobne veci si tam dokupis ty, ale dom stoji a je obytny...takze ak to je tam raz napisane, tak to tak bude...My mame kompakt 45 s takym istym rozpoctom ako tvoj, dokonca ked nam z prodomu poslali vykaz-vymer, tak bola cena domu na kluc 2a pol miliona!!!! No my staviame svojpomocne, takze to bude "za facku"... ;-)
Odpovedať
relaks 500k sk je 500 000 Sk
Odpovedať
1
2
11
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?