Aká je reálna cena statického posudku?

Prosim surne o radu. Architektka nam navrhla pristresok pre 2 auta, konstrukcia z hliniku, stresna krytina Lexan. Pristresok je dost velky cca 7 x 6 metrov. Navrh dala na posudenie staticke, ktora chce za posudok 1350 eur!!! Mne to pride uplne ale uplne mimo realitu, to by som povedala ze moze byt cena za posudok na cely dom, nie za takuto drobnost. Ti ktori sa v tom trosku vyznate, kolko je realna cena? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
=-) cena je uplne mimo realitu...pochopila som spravne, ze za static. posudok na pristresok? je to vela, my sme platili 300 e za projekt statiky na cely dom, ma jednoduchu konstrukciu bez vyklenov a zbytocnosti. Pohladaj ineho statika. ;-)
Odpovedať
@anica ano, ano, je to len za pristresok. ja nemam predstavu ako velmi je staticky posudok narocny na cas, a ked sme stavali dom mali sme statiku v cene za cely projekt...nuz ale toto ma nadvihlo zo stolicky. dakujem za odpoved.
Odpovedať
Kopnúť niekam architektku aj statika.Pažravosť nemá hraníc!!!!! Slušná firma ktorá sa zaoberá dodávkou a montážou takýchto prístreškov vám statiku spraví v cene a takúto sumu nevyjde ani náhodou. Takto sa dohadzujú kšefty. Nepredpokladám,že by ste si hliníkový prístrešok robili sami,takže ste sa mali obrátiť rovno na dodávateľa...
Odpovedať
@canama nechcem sa vyjadrovat priamo k cene, to zalezi na konkretnej dohode so statikom, kazdopadne mas moznost sama vyhladat a oslovit statikov a poziadat ich o cenovu ponuku a urobit si obraz o cene. Kazdy vie preco dava taku cenu ako dava. tiez sa pytaj co je obsahom projektu? len posuok v podobe textu? neake vykresy? detialy a pod, vsetko to ma na cenu vplyv. Tiez to ci statik poctivo vsetko vypocita a na zaklade toho urci dimenzie alebo len odhadne zo skusenosti, tak aby si bol isty, to su tiez veci, ktore podla mna maju vplyv na cenu. Chcem len povedat, ze aj ked je to pristresok pre auto, alebo cokolvek ine, rozpon 7x6 m je velky pre standardne pouzivane prvky. Na prvy pohlad ide len o pristresok, ale niekedy su take pristresky este zlozitejsie ako napriklad rodinny dom zo stavebnych prvkov ktore sa tu bezne pouzivaju. Ak si postavis dom z ytongu, heluzu, porothermu a pod, staci ti dodrzat technicke listy vyrobcu a dom bude stat aj bez statickeho posudku. Tu ale treba zohladnit uplne ine veci ako pri dome, a hlavne ak dana konstrukcia nebude kotvena k domu, alebo inej priestorovo tuhej konstrukcii a bude len ako samostatna konstrukcia. Neviem ako vyzera tvoj pristresok, co od neho ocakavas a ake naroky nan kladie architektka, tak konkretne povedaz, ze cena je prehnana alebo sa neda. Chcem este upozornit na dost zavazny fakt. U teba ide o hlinikovu konstrukciu. Tieto konstrukcie sa robia sazadne z tenkostennych profilov. Vypocet, navrh dimenzii, hrubok stien profilov, posudenie, je uplne iny ako napriklad pri valcovanych ocelovych prvkoch. Taketo posudky vie robit len malo statikov a mozno budes mat problem najst niekoho, kto ti to aj vypracuje. Zalezi na koho natrafis a koho oslovis a to tiez moze s cenou nieco urobit.
Odpovedať
Profilova fotka
@canama ahoj, ja som platil za realizacny projekt statiky na bungalov 350 euro, obsahuje spravu a 5 vykresov. Projektantke povedz ze mas statika co ti to spravi za napr. 300euro, vecsinou to zaberie ;-) a cena spadne dole, ak nie zadaj dopyt, pripadne oslov ineho statika sama. Inac pristresok z hlinika to musi stat vela eur, ci?
Odpovedať
@spiderhst v cene su 2 vykresy, technicka sprava a vykaz materialov. pristresok bude na 2 miestach kotveny k domu, cize nebude samostatne stojaci. ja som povodne nechcela ako material hlinik, ale prave architektka to navrhla ako najlepsie riesenie prave zo statickeho hladiska, pretoze bude najlahsi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@canama
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
zvykne sa uctovat cca. 2-5% z ceny stavby, ale je to individuálne každý si účtuje ako sa mu to hodí a naúčtuje si toľko, za koľko sa nehanbí :-p Príklad: cena RD: 100 000 Eur účtujeme: 3% cena projektu: 100 000 Eur * 3% = 3 000 Eur
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň chcel som sa opýtať Kupujem dom ale z jednej strany domu Je prasklina po celej dĺžke domu Smer zvislé z hora nadol o hrúbke Cca 1.5cm vedel by niekto poradiť Čo sa stým da robiť respektíve Ako zohnať statika
Odpovedať
@robert_lobodovsky_willis skús začať tým, že napíšeš kde sa dom nachádza. Potom ti možno niekto poradí konkrétneho statika.
Odpovedať
Presne tak každý si nauctuje toľko koľko je ochotný ten druhý ešte zaplatiť. V ďalšom živote chcem byť statik, zubár, alebo ktorýsi elektrikár ktorý chcel kdo mňa 850€ za razitko do revíznej správy ku kolaudácii RD. 😄 Potom to druhý urobil za 120€ Najlepšie sú tí ktorí majú " hodinové sadzby" , dopravu, drobný materiál prip. položky ktorým nikto nerozumie 😄 Nikto nič neskontroluje, nikto nič nedokáže, dá sa do toho zabaliť ypsilon €.
Odpovedať
Ja som prenajal 2 byty nad sebou a statikovi som platil 150 eur. Vyberal som podlahu 1.5mx3.5m drevenú ale aj tak. Tvoj prístrešok je cena niekde úplne inde
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?