Aká je cena za murovanie z tehál?

Aké sú teraz ceny za murovanie z tehál za m3 alebo m2.
Odpovedať
1
2
No z tehál neviem, ja som dohodol cenu na ytong 750sk/m3. Ale vraveli mi že práca s tehlou je horšia tak by to bolo drahšie. Preto som sa rozhodol pre ytong! Lebo ked som sa pýtal v čom je tehla lepšia tak 90%odpovedí bolo že "tehla je tehla" a inú výhodu neuvuedli!
Odpovedať
To je pravda: "tehla je tehla". Ale prečo je teraz lacnejšia ako porobetón???? Mám cenové ponuky aj na tehlu Wienerberger aj na Heluz, Porfix, Solbet a všade vyjde tehla lacnejšie o cca 40.000,- (1327 €) menej. Čo vieme, tak murári nechcú robiť s tehlou preto, lebo je krehkejšia "ako palacinka" (viac rozbitých kusov aj na paletách). Na tehlu sa musí dávať viac stierok alebo nie? Už sme počuli aj tak aj tak. Tak ... Ako to vlastne je s tými stierkami?
Odpovedať
Asi preto nechcú tehlu, lebo je to horšia práca. Na tehlu sa mieša malta a porfix sa robí lepidlom.Na tehlu sa dáva hrubá omietka na vyrovnanie a potom pucovka. Na porfix sa dá sieťka s lepidlom a potom už len "fein putz."Proste žiadne vyrovnávanie a zasekávanie kúskov tehál. Tak asi preto. :-)
Odpovedať
Na tehlu sa už dáva lepidlo a tenučkej vrstve a ešte k tomu je to lepidlo v cene tehly. Už žiadna malta. Už nám bolo povedané pri Heluze, že stačí jedna omietka a hotovo. Ale nám sa to nezdá ??? Heluz je presne brúsená tehla, a že vraj má výborné rozmery, nie je s ňou toľko práce a výborne "sedí". Z tohto hľadiska s ňou murári radi robia ale neradi preto, lebo je krehká. Pozrite si stránky stavebninylovas sk.
Odpovedať
No o otm som ešte nepočul. A v cene? Tak to neviem .Ok. Ja som hovoril o klasickej veľkej dierovanej tehle. Treba sa s tým poriadne zaoberať lebo povedzme ja som bol na jednom mieste montovať posuv. dvere a bol problém s uchytením do "bielych" presných tvárnic. Takže si to dobre rozmysli z čoho postavíš dom. Každý materiál má svoje špecifiká pre aj proti. Ja by som si osobne zvolil pálenú tehlu na nadstavbu.Začnem niekedy v lete, takže dám na dobré rady. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My staviame s pezinskej tehly a dokonca nám ju odporučil murár, za m3 pýta 700 sk. Čo si mýslím, že je super cena. Lepidlo na tehlu existuje, ale vychádza dosť draho a vôbec nie je zarátané v cene tehly, a k tomu keď ho otvoríš musíš ho celé vrece použiť inak stvrdne a maltu si zarobíš a pokiaľ do nej nedáš cement môže ti stáť aj týždeň.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@trial Zalezi od toho aj kde stavias....ceny su od 25e/m3 ale su aj do 50e/m3....ale zas nie najlacneisia ponuka je aj najlepsia :-D Ja osobne ssom staval z ytongu a cena bola 20e/m3-a uz by som z ineho materialu nestaval.Ale rozhodnut sa musis ty :-D @adrikaa Ano tehla vychadza lacnejsie ako Ytong ale ked si zratas kolko mas odpady pri tehle,omietky,viac roboty a casu pri vystavbe-drazkovani na kable atd. tak ta to vyde rovnako s tym ze pri porobetone budes mat postavene za par hodin :-D my sme vytiahli traja po veniec za 1,5 dna
Odpovedať
Tehla heluz brusena,v cene lepidlo a zakladacia malta,muroval som sam,nebol som ochotny dat 33 eur za kubik murarovi,ked murarovi tak jedine na maltu,ziadne lepidlo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
kolko stoji murovanie obvodovych tehal v 44cm porotherm profi ?
Odpovedať
@dandysimko a čo si komu spravil že dnes musíš stavať taký drahý a neizolujúci múr?prečo sa nepýtaš čo stojí a je lepšie 25 cm múr a 15 cm zateplenie?
Odpovedať
Suhlasim s Tebou. Preto sa pytam,lebo mam zakazku na obvodove murivo na montovanu halu pre firmu Zimlet.Taktiez priecky. 25 cm mur a15 cm zateplenie je super.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu AK by som staval dom,tak asi z hebelu,pretoze si myslim ze jeto kvalitny material s dobrymi izolacnymi vlastnostami.Teraz momentalne sa Mi ukazuje zakazka na obvody pre montovane haly,takze uvidim aka je to praca Porothermom Profi..
Odpovedať
Ahojte, staviam bungalov 13,7x8,05m, material Ytong 25cm, nosne su len obvodove steny. Veniec 25x25cm, salovany. Priecky sa budu robit neskor, ked bude dom pod strechou. Dostal som takuto cenovu ponuku na vytiahnutie obvodovych murov a spravenie venca (len praca): Izolacne a penetracne prace: 40m2 x 2,10 € = 84 € Zameranie a zaloz. obvod. mur.: 43,5m x 1 € = 43,50 € Murovanie Ytong 25cm - 24,6m3 x 30 € = 738 € Ulozenie prekladov Ytong 9ks x 10 € = 90 € Pomocne stavebne prace: 1,5% = 24,80 € Veniec: Zeleziarske prace: 0,237t x 800 € = 189,60 € Debnenie venca: 25m2 x 9 € = 225 € Betonaz: 3m3 x 25 € = 75 € _______________________________________ Spolu: 1470 € I ked je to firma s lepsimi referenciami, zda mi to sialene vela len za pracu. Co na to hovorite?
Odpovedať
Este doplnim, cena je bez DPH.
Odpovedať
@calimero no mne to praveze pride ako celkom dobra cena :) zalezi vazne od lokality..
Odpovedať
Tiez si myslim ,ze to nieje az taka sialena ponuka .
Odpovedať
@calimero no mne sa zda vela 30e bez dph za kubik murovania s ytong.
Odpovedať
Diky za reakcie. Vychadzal som z predpokladu, ze prace budu trvat zhruba 3 dni (4 chlapi). Dva dni murovanie, jeden den veniec. Ked pocitam, ze by to robili styria chlapi, 10 hodin denne, to je dohromady 120 hodin, cize vychadza mi cena 12,25 € na hodinu na jedneho chlapa. Preto sa mi to zda vela. Ak sa v nejakej kalkulacii mylim, opravte ma.
Odpovedať
Dakujem za reakciu. Ytong 25cm uz je objednany a zaplateny, pojde nan 25cm sedeho EPS, lepit sa bude iba PUR penou, bez hmozdiniek. Ale to az buduci rok. Ytong som chcel kvoli homogenite, paci sa mi, ze tepelne izoluje aj vo vertikalnom smere. Kombinacia 25cm Ytong + 25cm EPS mi vysla z financneho hladiska najlepsie, chcel som dosiahnut co najvacsi tepelny odpor za co najmenej penazi. S tehlou alebo betonovymi tvarnicami by to vyslo este kusok lacnejsie, ale chcel som Ytong, ako som pisal vyssie. Este sa vratim k povodnej otazke, ohladom nacenenia. V ramci materialu do venca mam samostatne nacenenu beton-pumpu 280 € bez DPH. Je ta cena v pohode?
Odpovedať
Viete mi prosim este povedat, ci 280 € bez DPH za vykon beton-pumpy nie je vela?
Odpovedať
@calimero Ja som platil za 7 kubikov: 406 za beton 164 za pumpu, doprava nej. 13km
Odpovedať
@matorado Diky, u mna su to len 3 kubiky, doprava neviem odkial, ale maximalne 20km (10+10).
Odpovedať
@calimero penetraciu a izolaciu urob sám, ja som to robila, to je jednoduche. Murovanie Ytong za 30€/m3 je veľa. Pohybuje sa to od 23-27€. Ale celková cena až tak vysoká nie je, tá sa mi zdá celkom o.k.Namiesto šalovania venca by som pouvažovala nad U-profilmi z Ytongu. A tam nech ti potom dajú železo a zalejú, nemusia šalovať a tam by si mohol ešte ušetriť.
Odpovedať
ahoj ja si myslim že za murovanie ytongu 25cm je to akurat 30 ečka,keby si mal 45cm ,alebo 50cm to je ine.Dvadsat pät centimetrove do kubika musiš položit dvakrat tolko
Odpovedať
beton aj z pumpou cca 60e za 1m3.....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@dandysimko 33e/m3
Odpovedať
ok,vdaka za info. 33e je super cena ,aj ked malo kto chce tie prachy dat.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?