Zmena umiestnenia krbu v miestnosti v hotovom dome

Ahojte! Som tu nová! Rada by som sa poradila ci ste niekto riešili zmenu umiestnenia krbu uz v hotovom dome? Ak ano co to vsetko obnasa? Planujeme kúpiť 10r dom, ale majitelia maju krb v strede miestnosti kde je obyvacka s kuchynou. Krb slúži aj ako doplnkové vykurovanie 4 horných izieb. Radi by sme toto vykurovanie ponechali, avšak ja by som rada dala krb do rohu. Ďakujem za všetky info. Aj nezrealizovane plány. Ide mi o to ci sa to da a ak áno ci je to veľmi komplikovane. Vďaka!
Odpovedať
@matken pod krbom vacsinou nieje nejaka izolacia koli pevnosti (eps...) , pri presunuti krbu by to asi chcelo pripravit podklad na novom mieste a zaizolovat povodne .co znamena rozbijanie betonu... Zvalit stary komin , zrisit dieru a postavit novy komin - nove diery .... Na 10rocnom dome skoda roboty podla mna .. Pokial ho nemate v plane aj tak rozvrtat do kosti ,co urcite nie .. moc vymyslate ,zeny :-P .
Odpovedať
@zzo ďakujem za názor! Myslíš, ze je riešením krb zrušiť a pripadne urobit krb v rohu miestnosti s vyvodom cez ruru von z domu? Videla som to tak u niektorých domoch, ktoré nemali krb a dodatočne si ho robili. Samozrejme tým stratime efekt vykurovania horných izieb, bude len vykurovanie v obyvacke a ,,atmosféra". Ďakujem vopred!
Odpovedať
@matken snáď nechceš aby to vypadalo ako v chatrči u romov, krb premiaestniť ide ,ale obnáša to zbúrať pôvodný,alebo jemne rozoberať aj tak všetke pôvodné materiály nepoužiješ,prečo vám nevyhovuje tento stav? nevykúri celý dom či to vypadá ako päsť na oko
Odpovedať
@matken no ak to nieje akumulacny krb ,ze ma tahy a do komina moc tepla nejde tak komin von by mozno az tak nevadil(jeden znamy dal do obyvacky dodatocne krbove kachle a komin von stenou a ten ubytok kominom urobi hodne) .. Pripadne krb len na efekt , ale ak by nove riesenie malo byt len na efekt , tak to radsej biokrb .. Ja osobne by som krb neprestavoval na uplne ine miesto v podstate novom dome .. To jedine pri velkej rekonstrukcii . kamarat sice prestavoval krb za par rokov 3-4krat ale na tom istom mieste s tym istym kominom . ... Neverim ze ten krb v strede je az tak zle riesenie aby to stalo za to ho premiestnovat ..
Odpovedať
@duzu presne ako píšeš ako past na oko :( cela izba ma 38m2 a presne v strede je cca 1m x 70cm široký krb :( ka nechcem premiestňovať pôvodný. Ten je desny, chcem novy menší niekde do rohu.
Odpovedať
@zzo dik za info!
Odpovedať
@matken @duzu mal na mysli asi skor ten externy komin ako v chatrci u romov :D , ale taky nerezovy nemusi vyzerat az tak zle , romovia v chatrci urcite nerezovy komin von pri stene nemaju ;-) . 38m2 a necely meter2 ze by tak vadil ? Radsej by som sa s tym zmieril a nechal tak . pod tym krbom a kominom je pravdepodobne riadna betonova kocka ,neizolovana . Pri premiestneni by to chcelo spravit take pevne podlozie na novom mieste a to povodne rozbit a zaizolovat ..
Odpovedať
@zzo no naozaj je to des a hlavne mame male deti a ked varim chcem na nich vidieť :) praveze tá nová rúra by vôbec nebola viditeľná. Nakoľko by bola v priestore medzi domom a vysokým plotom. Ale dik za info. Zvazime to!
Odpovedať
@matken tak len zruste stary krb a novy ani nerobte ... Pokial je moznost kurit inak za rozumnu cenu . Klasicka krbova vlozka napojena priamo na komin do neho pusti asi dost tepla a externy komin by tomu moc nepomohol ( to sa treba spytat nejakeho krbara ..) v zburani stareho krbu a komina by taky problem nebol , len bordel by bol trochu .. :) .. Najhorsie ak nechcete mat v podlahe uprostred izby masivnu betonovu kocku bez izolacie 1x1m hlboku neviem kolko a na tom mieste by to bolo dost citit - to miesto rozbit a na novo podklad.beton ,lepenka ,eps,poter .. A pod novy krb spravit novy zaklad .. Ak by boli len male krbove kachle tak mozno ani nie + nie murany komin ,ale len ''ruuuuru'' -ak by sa to dalo .. Treba zistit mozno u nejakeho krbara , kolko roboty a kolko penazi .. A zvazit ci sa to oplati riesit . Pre niekoho mozno ziadny problem , no mne by sa do toho v novom zariadenom dome moc nechcelo ..
Odpovedať
@zzo ďakujem mna potešilo, ze sa to vôbec ,,da". :)
Odpovedať
@matken Dobrý den. "ďakujem mna potešilo, ze sa to vôbec ,,da". :-) Jak málo Vám stačí ke štěstí. :-p Obecně dá se realizovat všechno, ale musí to mít nějaký smysl a bude to stát nějaké prachy. Také to vygeneruje spoustu souběžných problémů, které to celé může dostat do pásma totální absurdity. Klidně se může stát, že to vyvolá potřebu totální změny celého topného systému, na který je navázán většinou i ohřev teplé vody. Čili jedna věc je smysl a druhá věc jsou ty, asi vyhozené prachy. Nicméně řešením je postavit si barák podle svých představ a bez bourání. :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
@matken no veru.. Ako pise ladajaskva , ak je do toho zapojena aj voda , dalsia komplikacia... Tak ci tak , podla mna to premiestnenie nieje dobry napad . Keby to bol stary dom ,ktory chcete komplet rekonstruovat ,tak na tom nieje nic , ale takto je to mrhanie peniazmi a namahou , rozbita obyvacka ,bordel aj na poschodi ,kde prechadza komin, zaplatanie stropu - podlahy na poschodi , dieru v streche tiez zrusit(urcite je tam parozabrana pod strechou , takze to zaplatat a napojit na zabranu dookola , .. Zrusit betonovy zaklad v strede izby , zaizolovat , spravit novy pri stene , postavit novy komin ... Nechat tak ako je a zmierit sa s tym a ak sa vam nepaci, tak ho len prestavat- zmensit , pripadne ak ten krb v strede naozaj nechcete , tak nekupovat ten dom ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
A co tak zburat krb,ked sa ti tam nepaci a na jeho miesto umiestnit nejaku vhodnu priestorovu krbovu pec? Zabere ovela menej miesta,dostat kupit vela druhov od klasickych po super moderne, takze si prisposobis zariadeniu v dome. nieco pre predstavu http://www.zahradne-centrum.sk/upload...
Odpovedať
Ďakujem za tip! :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?