Sieťka na popraskanú stenu

Zdravím všetkých, potreboval by som poradiť s mojou dilemou... prerabame stary dom, okrem ineho sme robili chemicku injektáž, po nej nám bolo ešte doporučené spodok stien ošetriť sanačnou omietkou, aby steny stále dýchali pretože pred tým tam bola stierka a steny sa pod ňou vážne potili, to je všetko ok, vlhkost odstránená, stierka oškriabaná, ale celé steny sú krivé a popraskané a nevidím iné riešenie ako ich presieťkovať a tu je zásdná otázka že akého zloženia sú lepidlá, či to zas nebude to isté ako tá stierka a steny sa zas budú dusit?? Samozrejme zo spodu to už vlhnúť nebude, nemal niekto podobný problém?
Odpovedať
Profilova fotka
Nemali by ste tam dávať cementové lepidlá.Aj keď podaktoré majú veľmi dobré difúzne vlastnosti.Ak sa aj rozhodnete dať lepidlo tak treba voliť lep s čo najväčšou difúznou otvorenosťou ,používa sa na zateplovanie baumit open, alebo lepidlá čo sú odporúčané na sklennú vatu.(neviem ako je to s ich hygienickou nezávadnosťou,nie všetko čo môže ísť do exteriéru môže ísť aj do interiéru) Ideálne ak si dáte poradiť vyrovnajte steny vnútorným fein putzom ak sú väčšie nerovnosti tak vo viacerých vrstvách (vnútorný feinputz max hrúbka na jednu vrstvu 3-4 mm,ak je treba vyrovnať väčšie nerovnosti tak vo viacerých vrstvách vždy nechať vyzrieť predchádzajúcu vrstvu 1mm=1 deň),alebo si zarobiť piesok s vápnom (najlepie nehasené zahasiť doma).Nezabunite, že na sanačnú omietku môže ísť len difúzne otvorená maľovka v žiadnom prípade nie Primalex.Odporúčam Jupol.Pozor na farbivá ktorými sa prifarbujú biele farby tiež by mali byť difúzne otvorené.
Odpovedať
Vďaka veľmi cenná rada, ani o tej farbe som nevedel.
Odpovedať
Ešte ma napadla jedna vec, mohol by som zatrieť sieťku priamo omietkou? napr. Baumit nanopor. Veď špalety okolo okien sa tak robia a nepraská to..
Odpovedať
Profilova fotka
@thomas969 Dá sa to len treba použiť sieť s 8 mm okami(väčšinou býva modrá),je to dosť náročné na zručnosť.
Odpovedať
@thomas969 steny nedychaju a nepotia sa. Po injektazi sa omietka obija do 2x vysky povodneho poskodenia, sanacna omietka sa dava koli vlhkostnym pomerom v murive. Ak to uz robis, tak to urob tak, ako sa to ma robit. Vsetko uz je vymyslene. Dnesnymi omietkami sa urcite netrafis do struktury starej, bude to vyzerat strasne. Bud obi celu stenu a urob novu omietku, alebo tam daj po presuseni predsadenu SDK stenu http://youtu.be/oSB2mdbnomg . Rekonstrukcia - kompromisy.
Odpovedať
Ved práve rekonštrukcia to sú kompromisy len si to treba všetko dopredu poriadne prepočítať..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Na klasickú čerstvú omietku ( piesok, vápno ) chcem dať sieťku. Aký materiál používať, aby stena dýchala, lebo som počul, že lepidlo nie je vhodné. Ďakujem
Odpovedať
@vagabcsu pouzit lep znacky baumit open contact
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros chcem sa opytat ci mozem dat na steny z nepalenej tehly- valkov, ktore su kompletne obite rabicove pletivo a na to cementovy spric s pridanim vapna aby sa to cele spevnilo... pytam sa preto, lebo hore pisete ze ziadne cementove lepidla..neviem ci lepidlo je to iste ako spric.. a na to potom nejaku vhodnu hrubu omietku, kedze su tam nerovnosti... musim dat potom este aj nejaku vnutornu omietku? popripade treba dat na tu hrubu omietku napr lepidlo so sietkou? aka by bola vhodna skladba na valky? dakujem @kanvor
Odpovedať
Profilova fotka
@colliers Na hlinu nieje dobré dávať moc cementu.na 50 litrov (to je cca jeden fúrik) úplne stačí za lopatu cementu.To samé pri hrubých omietkach na fúrik malty jednu lopatu cementu.Na povrchovú úpravu netreba lepidlá ani sieťky .Rabicové pletivo je niekoľko násobne pevnejšie ,ako všetky sieťky.Na finálnu povrchovú úpravu si musíte vybrať podľa vášho vkusu ,hladkú jemne zrnitú alebo hrubozrnnú úpravu.Č sa komu páči.
Odpovedať
myslím si, že sadrové omietky na to môžu ísť v pohode tiež.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros to rabicove pletivo sa pribija na nepalenu tehlu-valok a potom ide na to spric, alebo ho tam mam dat az po ošpricovani do hrubej omietky? možem pouzit aj pozink pletivo na zajačince? niekto tvrdi ze kedze je to pletivo pozinkovane tak mi z toho bude padat omietka, ale mne sa javi ako pevnejsie kedze je poskrucane, zviazane...lebo to rabicove pletivo sa neda dobre natiahnut, lebo sa "pára" .. co si o tom myslite? a este otazocka, ak chcem dat sanacnu omietku na spodok steny do vysky zhruba 1m..mam dat aj pod nu spric, alebo iba tu sanacnu omietku? dakujem pridavam foto tych pletiv..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pletivo sa pribíja klicami pred "špricovaním".Môžete použiť to aj to pletivo oboje vysoko prehujú požadované pevnostné parametre aj keď sa trochu pára.Je pravda že na pozinku horšie drží špric.odporúčam špricovať nadvakrát(lepšie sa potom nanáša hrubá omietka.Pod sanačnú omietku sa dávava sanačný špric.Hlinená tehla sa musí špricovať inak by tam omietka nedržala.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros dakujem za informacie
Odpovedať
@thomas969 Zdravim, mna by zaujimalo ako to dopadlo s tou injektazou? pomohlo to?... lebo nas to caka tiez .... a potom to obijanie stien atd.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, tak mame po injektázi, aj po obijani stien. Nahodili sme sanacny system Baumit -prednastrek + hruba omietka. Kedze sme obijali povodnu omietku len do cca. polovice stien, je nutne teraz nahodit finalnu omietku. Mohla by byt hlinena omietka? Co vy na to? Alebo radsej jemna omietka od Baumitu? :-.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den Prerabam starsiu pristavbu rodinneho domu....od podlahy az steny....Steny som poobijal od starej omietky t aisla dole sama lebo bola svetrana..vlhkost siten nie je...ide o kamenne steny ..kamen poukladany n seba sirka stien 50cm ...mam potazku aky spric a ake omietky najvhodnejsie pouzit?chem by som nahodit na hrubo baumit grob a nato osietkovat a nahodit lepidlo a nato koncovu farbu? poradte.dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?