Rekonštrukcia starého rozostavaného domu

Pekný deň, idem si po radu, zo skúsenosti snáď sa nájde niekto kto poradí Ideme prerábať starý rozostavaný dom - viď foto. Zvonka pohľad odstrašujúci, no statik po prvej obhliadke povedal že múry sú použiteľné a je možné ich zarovnať a zatepliť. Vrchné poschodie chceme zbúrať a spraviť z toho podpivničený bungalov - čiže nechať strop a obvodové múry a spraviť novú strechu. Je tam natiahnutá iba elektrika ale nevyhovujúca, musí ísť všetko preč. Ale vzhľadom na stav použitých materiálov zvažujeme stavbu zbúrať po pivnice a vyhnať múry na novo a spraviť si podľa seba od znova aj dispozíciu. Stavebný odpad nám odporučil statik použiť na zarovnanie okolo domu - keďže je zdvihnutý skrz pivnice vzadu vyrovnať zarovno spraviť terasu - neviem či je možné stavebný odpad využiť na vyrovnanie terénu a či by na zdokladovanie stačili fotky. Pustili by ste sa do prerobenia alebo si radšej nanovo vyhnali nové obvodové múry? Ďakujem za každú radu a tip.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@durisovajana1 statik povedal ze mury su pouzitelne? aj sa vam pod to podpisal? ked je takto postavena nadzemna stavba ake su zaklady??? tiez stylom "co dum dal" takto sa stavaju v ciganskych osadach "domy" utekal by som prec od takejto stavby... A ten chytrak statik s radou pouzit sut na svojom pozemku.. bez komentara.. tebe normalny sedliacky rozum co vravi? sama si odpovedz...
Odpovedať
Vsak dispoziciu si budete robit nanovo aj pri zachovani obvodových murov.. Ja by som ich nechala pokial niesu moc krive a za usetrene peniaze si kupila napr. kuchynu, spravila zahradu ci sla na dovolenku.. Lebo z likvidacie bude len vela bordelu, roboty a cele to na vyrovnanie terenu ci terasu urcite neschovate, takze budete musiet aj platit za odvoz
Odpovedať
@durisovajana1 v tomto smere súhlasím s @richard71 od toho ruky preč alebo zbúrať a postaviť cugrunt nové veď tam niekde tehla zvetraná vymrvená komplet a stav tých kvádrov tiež nebude bohviečo ako sami o sebe to bol takých 30-40 rokov dozadu bežný stavebný materiál ale takto vystavený poveternosti no neviem neviem ... @teta_z_lesa ako ja som zvyčajne za záchranu starších domov ak sa dá ale do tohto zlepenca by som neinvestovala zbúrať alebo ani nekupovať ....
Odpovedať
@richard71 keby som si vedela odpovedat sama, nepytam sa. Cena tejto ozruty bola ako za stavebny pozemok - co je pochopitelne vzhldom k stavu domu. Pri rozhodovani slo dost o polohu a pekny pozemok. Ze budeme burat bolo jasne... Domrvena a rozpadnuta tehla je v hornej casti, co sa tyka spodku a pivnic je to suche, nic nepraska.. Na tu dobu to bol material aky sa dal zohnat, na dnesne pomery hroza des viem, preto zvazujeme ci sa do toho vobec pustit alebo ozaj zburat a na novo, technicky si myslim ze sa ludia pustaju prerabat horsie mury.
Odpovedať
@durisovajana1 tak ak ste to kúpili za cenu pozemku tak by som tých pár tisíc na zbúranie ešte obetovala a radšej pokojne spávať s vedomím že je to poriadne od základov urobené ako mať trebárs jednu dovolenku navyše ale ....
Odpovedať
Co sa tyka legalneho pouzitia stavebnej sute do zakladov terasy - niekto tvrdi ze na to staci prehlasenie a na zdokumentovanie fotky, niekto ze treba potvrdenie zo zivotneho prostredia, kazdopadne sa to da.
Odpovedať
Profilova fotka
@durisovajana1 tym ze si odpovies sama som hlavne myslel tym ze si zakopes tu sut u seba na pozemku... to ze ludia prerabaju aj stasie domy neznamena ze sa rozhodli dobre.. ak chces experimentovat so svojimi financiami, casom, nervami, zdravim....nech sa paci . A Ak ste si vyjednali cenu ako za cenu pozemku a toto akoze ma byt "bonus" zadarmo tak ste zle vyjednali..cena mala byt ponizena o zburanie a odvoz sute... ak vam ide o lokalitu...
Odpovedať
Ono ci sme zle vyjednali alebo nie mi uz v tejto situacii nepomoze, skor mi islo naozaj o nazor ci sa niekto s takym niecim stretol, prip prerabal stav z podobneho materialu - videla som aj domy z nepalenej tehly ktore si prerabali, ale samozrejme pustit sa do prerabky byva casto drahsie ako zvalit sa stavat nove.
Odpovedať
Jednoznacne zburat a postavit nove.
Odpovedať
Za peniaze co do konkretne tohoto vrazite, si mozte postavit pekny novucky bungalov.
Odpovedať
Inak az budete stavat tak ceny u mna konkretne na takuto stavbu: elektrika 1800+ material ( ten odhadom do 400€ rozvody komplet a zakoncovacie prvky -vypinace , zasuvky svietidla zalezi od vas ake si zvolite ) , voda 600€, kurenie (material+ robota, bez radiatorov-prva etapa) 550€)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja sa venujem primárne elektrike,ale občas aj vodu a kúrenie. Čo sa elektriky týka tak bežné ceny sú od 2000€ do 4000€ na komplet. Ja to mám nastavené tak, že od 1500 za robotu ( príklad bežný dom /byt) a v materiali sa človek zmestí do tých 600-700€ za štandard. Káble, zásuvky,vypínače,svietidlá, tv/internet,bytový rozvádzač, revízia.
Odpovedať
Na vodu( vratane odpadov) vás materiál ( rozvody ) vyjdu hrubo cca 300 , na kurenie 350€ ( bez roboty) vodu/kurenie ked taham sam tak za cca 3- 5 dní za robotu cca 200€. Hruby odhad. Mať v ruke výkres tak vám to vyrátam presne.
Odpovedať
Profilova fotka
no to by muselo byť extra lacné aby som sa do toho pustila...
Odpovedať
Lacno sa stavat neda. Da sa stavat ekonomicky. To znamena ze si najdete niekoho kto vas nechce zodrat z penazi a spravi vam poctivu robotu za ľudskú cenu.
Odpovedať
ak su pivnica a zaklady dobre tak zburat po pivnicu a na vrch postavit pekny bungalov :) bordel z buracky rozhodne vyviezt a nie sypat si to na pozemok...
Odpovedať
@paulz Tak to asi urobime, zaklady su dobre, a mury spravit nove, len sa bojim tej palky za vyvoz toho odpadu a sutiny, dneska musi ist predsa vsetko oficialne. Zasypat ani do zakladov terasy?
Odpovedať
Isla by som do burania po pivnice a nanovo vytiahnut mury.Hrubu stavbu postavit nie je az tak nakladne a predsa to bude lepsie ako takato casom zvetrana tehla zmiesana s kvadrami.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@kvalita_a_spokojnost Poslala som IP
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?