Popraskané oblé kúty pri plafóne

Kto mi poradí, ako opraviť praskliny pozdĺž plafónu a pritom z oblých kútov vyrobiť normálne? (je to starý dom, preto sú tie kúty oblé)
Odpovedať
My sme mali tiež praskliny a sme to dali normálne znovu omietnuť, ale tie oblé kúty sme, samozrejme, nechali, lebo je to pekné a k starému domu to patrí. Ak ich tam nechceš, tak bude treba napr. znížiť strop so SDK.
Odpovedať
Aj my sme omietli a časom sa tam praskliny urobili znovu... Rozmýšľam aj o SDK, ale neviem si predstaviť to uchytávanie na strop - dosky, trstina, omietka...
Odpovedať
@jaro24 Hm, palach... To uchytávanie neviem, to ti možno poradí niekto iný. Ale možno by som sa zameral na to, prečo sa tam časom spravili tie praskliny znovu. Aby za tým nebol nejaký vážnejší problém.
Odpovedať
@jaro24 bol som na tom podobne, ale keďže som robil komplentnú reškonštrukciu aj s novou elektikou a komplet rozvodmi kúrenia, vody..., tak som robil aj komplet omietku. oslovil som firmu, ktorá bola príliš rozmaznaná a odmietla mi robiť stropy a zachovať oblé rohy.. že to nechcú a nebudú robiť.. žene sa oblé rohy páčili, tak mi nič iné nezostávalo, iba sa do omietania pustiť sám. teda s pomocou ženy. takže komplet presieťkovať stropy aj s oblýmri rohmi, zatiahnuť vápnocementovou omietkou. rohy som naťahoval penovou trubkovou izoláciou na cólové trubky.. mala ten správny ohyb.. celkom dobre sa to robilo. rohy mám pekné už 10r, žiadny mi nepraskol. pokiaľ sa chceš zbaviť oblých rohov, tak máš dve možnosti. vysekať rohy do kolma, alebo znížiť stropy napr. sadrokartonom. ale podľa mňa tie obllé rohy do starých domov skrátka idú.. avšak je pravda, že sa opticky bijú s moderným interiérom.. ja mám interiér rustikal, tak to vyzerá dobre aj s oblými.
Odpovedať
@jaro24 mam tak sdk nie je nic jednoduchsie. Priamy zaves skrutka do dreva a ides. Nic nesekaj nic nezhadzuj davaj rovno aj cez omietku. Mam aj foto v albume. V 3 ludoch za 3 dni cely dom, jednoduchy rost (nie krizovy) aj s nahadzanim sadrokartonu a prvym vytmelenim spojov, cca 90 m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro24 tie obliny sa volali flaška lebo omietka sa hladila pivovou flasou. Da sa to obit dole ale strhava to cast omietky zo steny a stropu co je samozrejme opravitelne ale ked nenatiahnes celu stenu a strop nanovo bude vidiet inu texturu omietky. Najlahsie je to znizit sadrokartonom. Netrha sa bat a pouzit dostatocne dlhe vruty az do spodneho zaklopu a na piame zavesy alebo na drotove ak sa zmesti stelovaci hak. Priamy zaves= minimalne znizenie Drot s okom =120mm a viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?