Oplatí sa zrekonštruovať alebo zbúrať starší dom?

Profilova fotka
Kto poradí, či je lepšie starý dom rekonštruovať, alebo ho zbúrať a postaviť nový? hmm? :-o
Odpovedať
zrejme ide o to, aky stary dom a co sa ma rekonstruovat :-) mala som tu cest vidiet vela stavieb, kde aj z nemoznej haraburdy dokazali ludia robit zazraky a z navrhu, dispozicie, realizacie a kvality prevedenia novostavby mi bolo nevolno. takze je to asi pripad od pripadu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Keď to niekto z Vás rekonštruoval starý dom tak nech tu teda napíše. Ja som to robil a ešte som neprestal...furt treba dačo ďalšie meniť. Ale nie je to iba o tom, však sami uvidíte - radšej dva nové postaviť ako jeden starý opraviť...
Odpovedať
Postavit novy, urcite. Rekonstrukcia vyjde nakoniec drahsie, ako postavit novy a tam si uz clovek zada dopredu, ako ho chce, nemusi sa prisposobovat "starym stenam". Rekonstrukciu by som odporucala len u domov, ktore maju "ducha", cize su starsie, ale zachovale a niecim vynimocne, len treba dopredu ratat s tym, ze je to casovo a financne nakladne. Moja starka "rekonstruovala" dom od kedy ho kupili do smrti, desatrocia, stale ho nedokoncili. Rodicia najprv prerabali kupeny dom, potom ho po rekonstrukcii vymenili s babkou, takze rekonstruovali dalej, ale bolo to nad ich moznosti, teraz zasa rekonstruovali ten povodny a ten babkin predavaju. Este stale nemaju hotovo, nemaju peniaze, nervy v kybli. Pri prerabke sa vzdy nieco pokasle, vzdy sa nadabi na nejaky problem, ktory nebol v nakresoch, vzdy je nieco niekde, kde nemalo byt, musia sa prerabat aj veci, s ktorymi sa neratalo. Treba ratat aj s tym, ze pokial kupujem nieco, do coho sa chcem nastahovat a propritom prerabat, je to o nervy.
Odpovedať
ja by som prestavovat tiez nesla. radsej novy. nikdy nevies co ta caka v tom dome. naco narazis na aky problem a tam sa to moze pekne potom navysit ta cena. cize radsej novy a mas to hned ako chces a nemusis riesit ako urobit to alebo ono. :-)
Odpovedať
Ak si oklieštená financiami, tak stavaj nanovo. My sme rekonštruovali a poviem Ti, pred koncom rekonštrukcie som rátala a bola nemilo prekvapená. Boli by dva nové. A to sme nerobili nič svetoborné. A nové je nové. Ale a rolu nehrajú financie, je to jedno a hlavne na rozhodnutí Tvojom.
Odpovedať
Profilova fotka
každopádne nový dom postaviť (starý celí život budeš prerábať)mám s tým osobné skusenosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?