Odvodnenie starého domu

Prosim o rada alebo nejaku skusenosť pri odvodnení starého domu, nejaké postupy resp. rady alebo fotografie ako to robiť aký je postup, takisto vybetónovanie podlahy namiesto starých drevených dosák v starom dome. Dakujem. :-) x-)
Odpovedať
Okolo celeho domu z vonkajšej strany odkopať aspoň do hĺbky 50 cm. Vnútri podlaha musí byť vyššie o tých 50 cm. Neviem či mi rozumieš. Nechať to vysušiť. Vysušené murivo natrieť modrým duvilaxom pomer 1:4. Potom steny zaizolovať. Izoláciu chrániť pred štrkom alebo zeminou polystyrénom a zasypať okolo domu štrkom, alebo zeminou. Lepší je štrk, lebo vetrá. Vo vnútri vytrhať palubovku, poškodený betón, alebo škváru, neviem, čo tam máte, urobiť izoláciu podlahy a steny do výšky cca 15 cm, spoje zataviť horákom. Pod izoláciou natrieť penetračným náterom. Urobiť poter na izoláciu a montovať vrchnú podlahu. Tých riešení je veľmi veľa toto je najjednoduchší. Ak nemáte pod palubovkou betón ako základovú dosku, tak tieť to treba vybetonovať a dať do toho kari siete. Ať potom izolovať a poter. Odvodnenie zo strechy treba urobiť drenážky a odviesť do vsakovacích jám.
Odpovedať
dakujem ti veľmi pekne :-)
Odpovedať
ahoj ferka511, ideme prerabat stary dom, musime ho podrezat, lebo sem tam su steny vlhke, a tiez vyzdvyhnut podlahy, steny su vysoke viac ako 3 m.. Podlahy su uz raz robene, betonove, ale to uz strasne davno. Treba znovu dat beton, alebo sa robi nieco ine. Neviem ci som sa dobre vyjadrila, ale som uplny laik a chcem si predbezne vsetko vopred zistit, aby som mala ako taku predstavu ako bude rekonstrukcia postupne prebiehat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?