Odkiaľ začať prerábku domu?

prosim niekoho kto ma skusenosti, s cim treba najskor zacat. Treba najskor podlahy? myslim beton, alebo rozvody, alebo ...?
Odpovedať
no my pomaličky dokončujeme, ale začali sme od rozvodov (plyn, voda, kúrenie, el.), tam máš najviac búračky a bordelu. Najprv sa dlho-dlho len búralo a sekalo a už sa to pomaly dáva dokopy. No ale ked potrebuješ aj izolovať základy, tak asi by sme sa začali odtiaľ. Ale ono sa dá robiť aj viac vecí naraz, ked máš na to dosť ľudí a lóve ;-)
Odpovedať
chrobak, zalezi co ste si urcili ze chcete mat prerobene.. my ideme tiez prerabat a zaciname pristavbou k domu -takze samozrejme zaklady, nova cisticka/zumpa, izolovanie zakladov, nadstavenie podkrovia, nova strecha, no a komplet rozvody atd.. je toho dost :-p preto cakame na architekta aby sme mohli podla planov uz zacat... a popri tom cakani, uz si davam robit vizualizacie kuchyne, kupelne aby sme vedeli kde ake rozvody prerobime nanovo.. mozno sa to zda niekomu skoro, ale odpadne nam cast z toho a budeme vediet kde co bude stat ;-)
Odpovedať
hviezdička, to vôbec nie je skoro. A tiež by som povedala, že je najvyšší čas hľadať si napr. kachličkára, lebo s tými lepšímije teda fakt problém, čo sa týka termínov ;-)
Odpovedať
martinaema, no mam skor problem najst nejake kupelnove studio a vybrat si obklady a dat urobit vizualizaciu.. myslim ze na kachlickovanie uz mame niekoho v zalohe, este uvidime :-) teraz cakam na vizualizaciu kuchyne, tak som zvedava co nas to vyjde :-p strasne sa mi to zda drahe, a pritom potrebujeme este kopu penazi na ine veci :-(
Odpovedať
hviezdička a odkiaľ si, lebo tu u nás v okolí mám ja kúpeľňové štúdiá prelezené, aj vizualizáciu som si už dala spraviť, a v pondelok idem objednať obklady a dlažby. VYbrala a pokukala som ich v obchode a objednávame cez internet (tuším keraservis). Ked som vyrátala cenu v kamennom a intern. obchode, vyšiel nám rozdiel skoro 6tis. len na kúpeľňu. Vybrali sme si totiž obklad, kde sa takmer všetko kupuje na ks nie na m2 :-( Ale čo už, ked sme sa do toho hned zaľúbili.
Odpovedať
martinaema, som z trencianskeho kraja.. ale ak mas nejaky dobry tip na kúpeln.studio, budem rada ;-) aj kuchynu si davam robit v bratislavskom, lebo sa mi zapacila zo stranky :-) tiez si myslim ze niektore veci su lepsie obj. cez web ako v obchode :-)
Odpovedať
hviezdička kuk IP
Odpovedať
ahojte babulky,som tu prvý krát a nedá mi neozvat sa. Pracujem ako dizajnerka ale v senickom okrese. Čo sa týka toho problému s vizualizáciou, mám spolužiačku ktorá je veľmi kvalitná a robí super veci.Je z Trenčína, klikni si na interierdizajn.sk volá sa Ing. Ingrid Souhradová. Má na vizualizácie parádny program a vyzerá to ako fotka. Ja teraz riešim tiež jednu kupelnu z Rako.Ahojte držte sa :-)
Odpovedať
tak my, když se podaří, tak začneme první bourat zdi co nechceme, pak vytrhat staré topení, okna a pak nové topení,koupelna, elektrika, oškrábání zdí, podlaha - vyrovnat a novilon, ....je toho ještě strašně moc.. tak aby to navazovalo, to máme vymyšlené dobře, ale nevíme, kdy začneme..
Odpovedať
Profilova fotka
No my sme museli zacat zo strechou, isla nova, potom sa zacalo burat, vytrhavat podlahy, murovat nove priecky, omietky, teraz pojdu von okna a zaciatkom septembra budu nove, medzitym voda, ta uz je, teraz nas caka elektrina. No a potom pojde to zabavnejsie, dlazby, obklady, podlahy, malovky, na co sa viac tesim. Ale termin nas tlaci do 15.novembra sa musime prestahovat a teda roboty je tam stale strasne moc. A penazi stale malo... :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
jaaaj, obnovuje temu....Kupili sme stary dom a kukame na neho, že co teraz? Urcite dame nove rozvody elektriky, vody, kanalizaciu treba robit. Tiež planujeme zburat aspon jednu priecku a v prednej izbe , ktora je podpivnicena sa preborila podlaha az do pivnice, je to podprete len drevenymi hranolmi. Tiez mame dieru v stene, lebo vraj byvalemu majitelovi praskla trubka s vodou a musel to provizorne spravit. Podla predchadzajuceho majitela su z tejto prasknutej hadicky nasiaknute mury v 3 izbach vodou- vraj to vetranim pojde. Skuste poradit, ako zacat? Ci s tahanim kablov, alebo vodou, alebo tym vlhkom....Sme zufali z toho a pociatocne nadsenie opadlo uz daaavno. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@svetluska82 Mali by ste začať UDS-kou a tatrou, pokračovať JCB traktorom, a potom domiešavače..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@svetluska82 statika a vlhkosť ako prvé
Odpovedať
jasné že najskor strechu ;-) načo budeš robit rekonštrukciu interieru ked ti bude zatekat ;-) :-| 8-) :-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@svetluska82 pridaj nejaké fotky toho čo spomínaš, lebo takto je to len veštenie z gule, nič viac... Podľa toho sa dá ako-tak usúdiť, či to pôjde rozumne rekonštruovať alebo to pôjde podľa štýlu @philos ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?