Murované priečky a SDK

Dobrý deň. Chcela by som vás poprosiť o radu. Čaká nás murovanie priečok v podkroví - Ytong 12,5 cm a zateplenie šikmín a stropu. Nastal však problém. Ja som za to, aby sa najskôr celé podkrovie 9,3 x 11,3 m zateplilo a dal SDK. Potom by sa vymurovali priečky - avšak neviem, ako ich ukotviť o strop a šikminy, nakoľko je na jednej strane len 0,5 m výška. Alebo by sa to dostreklo po SDK penou a priečky by držali predsa aj steny z chodby. Manžel chce spraviť priečky po 1. zateplenie, potom pokračovať s 2. vrstvou v každej izbe zvlášť a dať SDK. Akú máte vy skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
praktickejšie je urobiť izolácie a sdk a potom priečky, neviem, či by nevyšli lacnejšie tiež sdk
Odpovedať
@jan45 Ďakujem za odpoveď. Manžel sa totižto obáva, že keď tá priečka nebude uchytená o šikminy a strop, že padne. Ja si zase myslím, že keď bude zviazaná aj so stenou z chodby, tak by nemala. Ale keď on má taký komplex - keď aj diplom na stene nie je prichytený nejakou 15 cm špeciálnou skobou, tak to proste nemôže držať :-D .
Odpovedať
Profilova fotka
vymurovat a potom izolovat a montovat SDK... predsa len budu potom priecky ako tak uchytene s SDK
Odpovedať
@jankevely Ďakujem. Takže bod pre manžela :-p . Mám ozaj dilemu. Aj ujo Google viac hovorí o takomto postupe - priečky, omietky a potom SDK. Ale mne sa stále páči celé zateplenie ťahať v jednom kuse. No, šak sa budeme musieť nejako dohodnúť...
Odpovedať
Profilova fotka
@viki13 ahoj, priklonil by som sa k manželovmu riešeniu. Koniec koncov SDK by sa mal montovať až po ukončení všetkých mokrých procesov na stavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
takže teória kompaktnej parozábrany je na ústupe.
Odpovedať
ja by som priecky nemuroval ale spravil ich z SDK, kludne tak ako sa má, 2tabule na seba na kazdu stranu, a pripadne medzi to izolácia. a cenovo to vyjde podobne alebo menej, ako ytong+ omietky a bude vsetko tak ako má byt
Odpovedať
Nám robila firma kompletne podkrovie zo SDK, teda aj priečky (medzi SDK dali izoláciu) a je to v pohode. Šlo to všetko bez mokrých procesov (okrem stierky na SDK), vrátane podláh. Vôbec to nenarušilo chod domácnosti, bolo to rýchle a neporovnateľne čistejšie než pri bežnom murovaní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?