Koľko môže stáť prerábka starej povaly na jednu obytnú izbu?

Zdravim, nedavno som kupil starsi dom cca 60-70 rokov stary, dom ma klasicku povalu, kt. by som chcel prerobit na jednu jednoduchu izbu, kde bude vedena elektroinstalacia. Nakolko som uplny laik a v obore sa nevyznam, rad by som vedel pribliznu cenu prerabky, ak je to vobec mozne. Strecha je povodna, klasicka skridla. Rozmery povaly su cca 5,9 m x 10,2 m. Dakujem Vam za vase rady. P.S. do prilohy pripajam par fotiek.
Odpovedať
Profilova fotka
ten krov mi nesedí s pôdorysom, kde je v pôdoryse výlez na poval, (kreslí sa čiarkovaný obdľžnik s uhlopriečkami).Pomohlo by foto zvonku. A cenu si musíte zrátať podľa použitého materiálu, Tie čižmy sú pekné, boli by do súboru.
Odpovedať
pripajam dalsie foto, vdaka za info !
Odpovedať
Myslím si, že tu je potrebné prerobiť celú strechu. Inak by to bola zbytočná investícia do výstavby podkorvia :-| . To je môj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@ramon_montana znovu nesedí pôdorys so strechou, strecha je štvorec, pôdorys obdľžnik, podľa múrika to sú dva byty so spoločnou strechou, dala by sa spraviť manzarda v mieste nástrešného stľpa. To vzadu je Prefa?
Odpovedať
najlepšie zavolať statika, aby tu strechu zhodnotil, ci su zdrave tramy.. aby ste zbytocne neporobili vnutro a potom za par rokov sa bude musiet menit strecha.. cena zalezi ci by ste robili aj okna ( ci vikiere alebo stresne), Na streche mate aj elektricky stlpik - treba zistit ci tak moze ostat - teda na streche, lebo podla novych noriem elektriku je potrebne viest zemou - teda nova el. pripojka... zalezi aj aky je krov - ci betonovy ( miaky a beton. deka) alebo drevenny... povala sa zda byt asi len polovica tvoja, je tam urobena priecka..
Odpovedať
Profilova fotka
@ramon_montana celu strechu dolu ... pozri ci je tam azbest to sa o dost predrazi... na takyto typ budes musiet dorobit veniec potom strecha komletka, komin?, dorataj si prekladku elektriky toto uz musis dat do zeme ... a vnutro klasika strop, poter, podlaha, kurenie, elektrika rozvody vody, odpadu.. priecky ... a tak vsetko vo vnutri .... no tak ak budes skromny a porobis si co to sam ... tak mozno sa do 20 000 az 25 000 zmestis
Odpovedať
ok dakujem za rady
Odpovedať
@maznacik007 a kde by tam mal byť azbest? pokryté je škridlou, el stlpik nemusí ísť dolu kľudne tam môže ostať nezavadzia pre manzardu,i podľa dnešnej normy tam môže byť, rušiť by to musel len ak je odhlásená elektrina,statik je tam zbytočný ked to doteraz držalo urobenie jedného okna nie je problém, to spraví i obyč. tesár
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?