Dom po starých rodičoch

Zdravím, plánovali sme s priateľom kúpiť nejaký 3 izbový bytík v meste, no dostali sme ponuku - či nechceme dom po starých rodičoch na dedine. Je dvojpodlažný, postavený v roku 1960, nová strecha, akurát okná treba vymeniť a interiér si už zrekonštruovať podľa svojeho. Podmienkou je vyplatenie dvoch otcových bratov + postarať sa o starých rodičov, a bol by náš. Čo poviete? Šli by ste do toho? Každú radu si cením :) Ďakujem
Odpovedať
Kazdy z tych bratov bude chciet pomaly celu sumu za ten dom , postarat sa o starych rodicov bude stat predpokladam cely majland plus 3 roky zivota a oprava domu polku toho co novy dom .Takze spocitane preplatite to a tolko nervov co stym stravi clovek nestoji tolko co svojpomocna vystavba plus nemat nic financne spolocne s bratmi a ujkami a tetami ....
Odpovedať
@vcielka114 Ztotožňuji se s předchozím příspěvkem. Podle mě by to byl takový "Danajský dar". Vyplacení by zřejmě bylo na základě odhadu - ten bývá v dnešní domě dost vysoký. Dům je přes 50 let starý, a pokud byla vyměněna jen střecha, tak je to na totální rekonstrukci - okna, elektřina, rozvody vody, koupelny, topení, zateplit + fasádu. Plus závazek dochovat staré rodiče. Já osobě bych od toho dala ruce pryč a běžela si koupit byt. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Síce záleží na lokalite ale rodinných domov je momentálne na predaj veľmi veľa a pribúda a bude pribúdať stále.Najskôr si musíte sama zo sebou vydiskutovať otázku či ste ochotná akceptovať stav v akom je dom ,alebo ste náročná a všetko musí byť podľa vašich predstáv.Nemá zmysel rekonštruovať starší dom podľa svojich predstáv .Dom sa dá opraviť lacno aj draho.....sa tým živím a niekedy len neveriacky krútim hlavou čo všetko sú schopný investory postvárať zo stavbou len aby to bolo podľa ich predstáv.
Odpovedať
tak v tvojom prípade veľa záleží od toho koľko si zapýtajú tí otcovi bratia. Pretože ak si zapýtajú podľa vašej lokality neprimeranú sumu tak v tom prípade bude asi výhodnejšie investovať do niečoho vlastného a požadovať túto sumu od osoby, ktorá to zdedí. Samotná investícia do prerábky bytu nie je len vo financiách ale aj nervoch a čase ktorý budete tomu musieť venovať. Záleží to tiež od toho čo je pre Vás výhodnejšie? bývať v byte v meste alebo na dedine v rodinnom dome?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme riešili niečo podobné, akurát sme nemuseli doopatrovať starých rodičov. Dom bol omnoho starší ako ten váš, ale túžili sme ísť do domu, tak sme sa na to dali. Stojí to kopec peňazí a nervov a bývať budeme možno o dáke tri roky, lebo veľa robíme svojpomocne a všetko pribúda veľmi pomaly. Pokial by som ale mala doopatrovať starých rodičov, tak by som sa na to určite nedala. Ale veľa závisí od rodinných vzťahov a o dohode a aj od vás, či budete chcieť nakoniec do toho ísť. Bývala som v byte a aj v dome a viem, že oboje má výhody aj nevýhody.
Odpovedať
Zalezi vela od toho, aki su stari rodicia. Ci dobre vychadzate, ci nie su panovacni a pod. Byvat so starymi rodicmi je velakrat dobre, aspon vam pomozu s detmi, s pracou na dome a pod. To, ze by ste doopatrovali starych rodicov by mali aj bratia zohladnit pri deleni majetku. Lebo cela starost bude na vas. Oni svoje peniazky dostanu a starosti zostanu iba na vas...
Odpovedať
Profilova fotka
nie,v žiadnom prípade,v konečnom dôsledku vás to môže stáť viac alebo porovnateľne ako keby ste niečo realizovali sami,s tým,že nebudete sami,mám pocit ,že z toho budú profitovať len príbuzný,budú peniažky a nemusia nikoho dochovávať
Odpovedať
Keby som bola na Vašom mieste, v prvom rade by ma zaujímala cena, za ktorú by boli otcovi súrodenci ochotní odpredať svoju časť - viem o prípadoch, keď tá cena bola iba symbolická. Potom by ma zaujímali investície, ktoré si bude vyžadovať rekonštrukcia. Fakt, že by som mala doopatrovať starých rodičov by ma zaujímal ako posledný. To, že je niekto starý neznamená, že bude nevládny... a budú s ním "iba starosti". Nie je vylúčené, že sa oni budú starať o Vás - možno Vám pomôžu s deťmi... A možno by bola reálna aj dohoda "niečo za niečo" - postaráme sa o Vašich rodičov a Vy sa vzdáte svojho dedičského nároku v prospech nás, či?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Viem ze tema je stara cez pol roka ale neda mi nenapisat moje skusenosti. Moja mama vyplacala surodencov a postarala sa o svojich rodicov. O vyplateni aj o vsetkych podrobnostiach sa aj spisali a podpisali papiere. A napriek tomu jej brat (zije na morave a ozve sa len ked potrebuje peniaze a o rodicov nemal zaujem ked uz boli zle), kvoly ktoremu sa prepis a vyplacanie pred mnohymi rokmi robilo stale nie je spokojny a najradsej by bol z toho domu vyplacany kazdy mesiac. Dlhodobo sledujem aj znamych s podobnymi pribehmi a zaver je taky, ze vyplacany nebude mat nikdy dost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?