Cena rekonštrukcie starého rodinného domu

Dobry den , rozmyslam nad kupou stareho rodinneho domceka a nasledne jeho kompletnu rekonstrukciu . Dom je bez kupelne a toalety , je tam chodba , kuchyna , 3 izby a mala komora . Vedel by mi niekto odhadnut aka cca by mohla byt cena rekonstrukcie ? Chceli by sme co najviac veci spravit svojpomocne . Dakujem .
Odpovedať
1
2
@balaban86 to treba zburat, neoplati sa toto rekonstruovat, je to zlé
Odpovedať
Profilova fotka
Fúha tak tie múry vyzerajú byť dosť vlhké, bude treba asi aj drenáž urobiť a to nebude málo :-|
Odpovedať
@balaban86 z tych par fotiek ti to nikto nepovie, kazdy moze len strelit cenu. podla mna minimalne 50tis.€ - na komplet rekonstrukciu.
Odpovedať
@balaban86 Za koľko sa to predáva, aké sú rozmery domu a pozemku? Musí to byť fakt výhodná kúpa, aby sa rekonštrukcia oplatila. Podľa fotiek si dovolím tvrdiť, že rekonštrukcia sa vôbec neoplatí.
Odpovedať
Ak ide o pozemok, na ktorom chceš mať dom a teda o lokalitu, kde chceš bývať a cena za túto nehnuteľnosť je pre teba výhodná, tak určite odporúčam tento dom zbúrať a postaviť si tam nový... ak je obmedzený rozpočet, tak existujú aj ekonomicky menej náročné stavby a svojpomocou tiež výrazne ušetríš. Za zbúranie a vyčistenie pozemku počítaj cca 4 000 Eur. Tento dom rozhodne nevyzerá byť vhodný na rekonštrukciu.
Odpovedať
@balaban86 Ako už napísali, za cenu dôkladnej rekonštrukcie už postavíš nový v rovnakej veľkosti. Ten na obrázku vyzerá byť postavený tak v 30. - 40 - tych rokoch. Jedine, že by si ho chcel mať ako víkendovú, vidiecku chalupu - vtedy áno - stačí trochu zrekonštruovať. Ak sa to rozhodneš kúpiť, tak to deklaruj ako rekonštrukciu a celé to zbúraj. Na pôdoryse pôvodného postav nový, prípadne ho ešte zväčši. Vybavenie stav. povolenia na rekonštrukciu bude rýchlejšie, ako vybaviť najprv búracie a potom stavebné povolenie. Navyše - ten dom vyzerá byť na hranici pozemku. Ak by si išiel stavať nový, tak by ti to nemuseli povoliť. Musel by si dodržať zákonné odstupy. Ak to bude ako rekonštrukcia, tak voči umiestneniu nemôžu namietať.
Odpovedať
Rekonštrukcia bude veľmi prácna a tým pádom aj nákladná, v tomto prípade lacnejšie a rýchlejšie vyjde novostavba. Od základov je tam všetko na zásadnú prerábku.
Odpovedať
@chrobak7 U nás by ti to neprešlo ak by si dal rekonštrukciu a zbúral na druhý deň by si mal návštevu zo SÚ. Ak zbúraš celý dom potrebuješ nové SP. Najskôr sa oplatí vybaviť SP a potom búrať.
Odpovedať
Z vlastnej skúsenosti - určite nie.
Odpovedať
@jumt Ak by sa dali použiť aspoň staré základy, tak by to mohlo prejsť. Záleží od projektu. alebo v projekte uviesť, že steny zostanú pôvodné a počas stavby "sa zistí", že treba aj tie zbúrať. Spôsob sa už nájde. Ale čo úrad, to iné móresy.
Odpovedať
@balaban86 ak sa oplati cena pozmeku zisti pozri aky velky dom tam vies postavit aby boli rozostupy atd.. zisti si co za ludia sedia na urade, zbruraj a stavaj novy. Jje to drahsie a pracnesjie ako na zelenej lude preto to ries jedine ak je cena ozaj velmi dobra
Odpovedať
Profilova fotka
Statika ste tam uz mali?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@balaban86 Myslim,ze novy by daleko neutekal cenovo od kompletnej rekonstrukcie. Mali bungalov cca 100m2 viete svojpomocne a prisnou financnou disciplinou postavit za 60-70000 eur . Nepocitam naklady na nabytok , zahrada , plot.
Odpovedať
70 000 aby si to dal do dobrého stavu....
Odpovedať
Profilova fotka
Neoplatí sa to prerábať, je to dosť starý dom, do ktorého treba veľa investovať. Všetko treba spraviť nanovo, tie steny by to možno ani nevydržali a pri prerábke by sa mohol dom zrútiť. Radšej zbúrať a postaviť nový dom :)
Odpovedať
z vlastnych skusenosti mozem povedat ze ked rata niekto so sumou 50000 na totalnu rekonstrukciu nech si to vynasobi dvoma. My sme ratali na nas 45000. Podla stavbarov to tiez tak malo byt. Aktualne sme na 95000. Zacinam si mysleit ze tu cenu odhadli len za material bez prace.
Odpovedať
@xsupalad ano.mas pravdu aj my sme si mysleli ze za 50000e to dame a veru nei este nemam dve izby zariadene a nevravim co este treba.Treba nam este branu ploty a ine este dost,ako aj terasu nieco pekne na beton nalepky ale to uz postupne ale este dost penazi ten dom potrebuje.A to nepisem ze sme si ties vsetko svojpomocne co sme vedeli porobili ale treba ti plynara zaplatit kurenara elektrikara vodara to my nevieme,ale vet to poznas.A my este takych 20000e este pocitame ze nam ta chalupa zozerie.Ale co uz dali sme sa bojovat tak musime ale vysledok uz teras stoji za to.tesim sa ako sme to porobili aj ked boli nervy ze nikdy viac ale postupom by sme isli znova do toho.Uz len aby sa dobre byvalo bez niakych komplikacii.
Odpovedať
ROK tvrdej prace,VSETKO SAM,25 000 a CUKER na nepoznanie z vonku z vnutra zo spodu z vrchu.Ci sa to komu oplati a ci nie nie je dotazovane.
Odpovedať
Pri tomto dome sa to neoplati, stary dom, mokry mur. Ked to postavis nanovo, tak usetris.
Odpovedať
ak nema staticke vady a steny su suche, tak na komplet tak 70-80 tis €. ale urcite zalezi od plochy, veku stavby, co vsetko dokazete urobit sami....
Odpovedať
@petka456 tusim sme natom ale uplne ze rovnako. Tiez nam treba este terasu plot a a veci okolo domu, o zariadeni ani nehovorim, zatial mame len kuchynu :-D
Odpovedať
@xsupalad No asi sme na tom rovnako.Akurat my uz mame spalnu kuchynu aj obyvak teda aj kotolnu a kupelku ale este treba dve izby a jednu sme si dali teras poliakovy a za dobru cenu.Teda vsetok nabytok my robil jeden pan sikovny z polska a ma najlepsie ceny ako iny poliaci akurat ze mu to dlksie trva lebo ma toho moctakze tri mesiace cakam ale sa oplati.A mame uz aj vsetky spotrebice ale to sme kupovali z toho uveru 50000e a tak sme sa banke podpisali na 30rokov teda mame 30rokov noz pod krkom,ale co ked malo zarobis a inac usetrit neviem tak hyposka bola nutna ked sme chceli nieco porobit a odborne prace nevieme takze musis si za vsetko zaplatit.Pekne vianoce.Ahoj.
Odpovedať
@balaban86 Od 15 do 100tisic.Najprv podrezat 1500EUR.Nikdy nebude nový,náročný na čas ,prevádzku.
Odpovedať
@balaban86 prerabam, ale toto by som zbural :)
Odpovedať
My preráname postune tiež starší dom, myslím že náš vyzeral podstatne lepšie...robíme ako sa dá, raz svojpomocne, raz potrebujeme odborníka a zatiaľ sme na prerábky minuli dobre cez 35000 a to ešte nie sme na konci ani z ďaleka...muž povedal že už by to nikdy nerobil, radšej postaviť nový... Najhoršie je to že človek môže len hádať kde ide aký kábel, kde ide aká trubka, rúra...
Odpovedať
@hrmawica Trubky a káble pri prerábke treba spraviť nanovo a netrápiť sa s tým, kde aké idú.
Odpovedať
tresk-plesk cifry. Rekonštrukcia do akého stavu? Lebo rekonštrukcia je v podstate zachovanie pôvodného vzhľadu, s novým kabátom.
Odpovedať
@expeeert noo suhlasím ale niekedy je to boj. My sme napriklad robili odpady a len o pár centimetrov vedľa našej "diery" sme natrafili na prívod vody do domu... nechcem vediet čo by nasledovalo keby to môj manžel s tou zbijačkou opáčil... Toto sú také nemilé prekvapenia, keď človek ani netuší čo kde niekto pred ním schoval :-) :-) :-)
Odpovedať
Ja by som tiež zbural a šiel od znova rekonštrukcia vijde viac ako nový a to viem na 100% lebo prerabal som si svojpomocne 8 rokov a vyšlo to veľmi veľa
Odpovedať
@balaban86 toto je taka otazka typu chcem si kupit auto, kolko budem potrebovat? Lebo auto kupis aj za 100 eur aj za 100 000 eur... a tak to je aj s domom, ci uz stavias alebo opravujes Vsetko zalezi od tvojho standardu, vkusu, sikovnosti .... Ci budes vsetko kupovat nove alebo zhanat zanovne z druhej ruky. Co vsetko vies spravit sam.. Ved len take omietky - ked si ich das spravit firme bude to ovela drahsie ako ked si na dvore namiesas svoju z z piesku, vapna a budes to omietat sam. Strechu mas plechovu za 2000, skridlu 3 x tolko ale vies najst aj zanovnu z nejakej buracky zdarma. Kurenie? Mozes mat na tuhe palivo v kazdej izbe, mozes mat krb s prieduchmi, mozes mat kotol a podlahovku tam je tolko variacii ze az, . ... a takto sa da pokracovat pri vsetkom
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?