Ako postupovať pri začatí prerábky rodinného domu?

Dobry den, chcem sa spytat, ci je nutne mat vypracovanu projektovu dokumentaciu pri prerabke rodinneho domu? Chceme burat a menit priecky, nova elektroinstalacia, kurenie, nove kupelne, krb..atd. Potrebujem na to roznych projektantov , alebo mi vypracuje jeden vsetko ( kurenie, vodu, kanalizaciu) a kolko to asi stoji. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@1zeleznalady Z Vášho popisu popisu vyplýva asi nasledovné. Idete búrať a predpokladám aj meniť umiestnenie priečok. V zmysle stavebného zákona v takomto prípade potrebujete stavebné povolenie. Pri rekonštrukcii elektroinštalácie, vzhľadom na zmenu vnútornej dispozície isto nebude možné dodržať pôvodnú trasu vedenia elektroinštalácie. V tomto prípade je nutné stavebné povolenie tiež. Keďže projektová dokumentácia patrí medzi podklady, ktoré je nutné predložiť na získanie stavebného povolenia, budete ju musieť dať určite vypracovať. Je tu síce zopár "kúzelníkov - kúzelníčiek" ktorý tvrdia, že netreba, ale ak chcete mať všetko v súlade so zákonom, tak isto treba. V prípade búrania priečok, vzhľadom na to, že neviem o aký dom a aké búranie priečok ide, bude pravdepodobne nutné dať vypracovať pre získanie stavebného povolenia aj statický posudok. Ja osobne nepoznám projektanta, ktorý je oprávnený vypracovať projektovú dokumentáciu na elektroinštaláciu, zdravotechniku, kúrenie a plyn súčasne, ale sú isto projekčné firmy, ktoré sa tým zaoberajú a vedia zastrešiť úplne všetko. Keďže nie som projektant, k cene sa vyjadrovať nebudem.
Odpovedať
Profilova fotka
@1zeleznalady Ak by ste to potrebovali, tu je link na stavebný zákon. http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi...
Odpovedať
@1zeleznalady Staticky posudok tak od 100 do 300. Urcite vyhodou je, ze netreba suhlas susedov. No mohol by som to ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Dajte si pozor na firmu Rekonbyt konkrétne na Martina Bujdáka.Vybavuje s vami že vám dá možnosť financovania rekonštrukcie formou pôžičky - rekonštrukcie na splátky! Vy sa podpíšete aBujdák Vás obere o všetko aj o byt či dom. Bujdák je podvodník a zlodej prvej triedy !!! Firmu Rekonbyt ,Trenčianska 20, 821 09 Bratislava obchádzajte naďaleko.Su to neodborníci a zlodeji!!! Ak aj vás podviedol pridajte sa ku mne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ukrajinec Milý pane, vy si myslíte, že keď napíšete do inej témy, tak Vám to pomôže? Ste naozaj chudák. Tu na MS sa profil buduje dlhodobo a na základe úplne iných príspevkov. Napíšem to ešte raz. Viac škodíte sebe, ako mne (nebudem a ani som do teraz nemenoval Vašu firmu). A nad Vašimi vyhrážkami o osobnom vybavení si určitých vecí sa len musím pousmiať. Sú tu ľudia, ktorý sú tu registrovaný aj pár rokov a Vaše každodenné registrácie pod iným nickom odhalia. Napriek tomu Vás musím upozorniť, že neustále poškodzovanie dobrého mena podnikateľského subjektu, len na základe Vašich vykonštruovaných nezmyslov, neostane dlho bez odozvy. Kludne píšte svoje príspevkky aj nadalej v tomto duchu. Viem Vám garantovať len jednu vec a to, že keď budete aj nadalej pokračovať, budete to musieť dokázať aj na súde. Váš Nick nie je až taký anonymný, ako si možno Vy myslíte. Napíšem Vám to ešte raz aj do tejto témy. Stačí, ak každý prejde myšou na foto vedľa môjho príspevku a každý vidí, že financovanie formou splátok, prebieha cez systém Quatro. To znamená, že naša firma nepožičiava žiadne peniaze a ani neurčuje výšku úrokov, !!! to znamená, že našej firme ani nikto nedlhuje žiadne peniaze. Neviem, akým spôsobom Vám to mám ešte vysvetliť. Aj tak som presvedčený o tom, že Vám vôbec nejde o splátkový systém, ktorý tu prezentujeme, ale o obyčajnú pomstu, pretože som si dovolil vyjadriť svoj názor na neseriózne jednanie nemenovanej firmy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?