Rekonštruovať skôr kúpeľňu a wc alebo kuchyňu?

Profilova fotka
Kupili sme si s manzelom byt v panelaku, chcela by som sa spytat, ak mame uz financie len na prerabku kuchyne alebo kupelne a wc, co sa podla vas oplati rekonstruovat prve. V podstate vsetko ostatne sme uz v byte urobili, len tieto miestnosti ostavaju a vieme, ze na vsetko uz momentalne nie je, tak si musime vybrat a nevieme sa rozhodnut.
Odpovedať
Profilova fotka
zavisi v akom stave su obe.... ktora je v horsom stave, tu by som prvu riesila..... ak su na tom rovnako, tak asi by som si prvu urobila kupelnu.... pri rekonstrukcii kupelne je v celom dome bordel, cize asi by bolo rozumnejsie predsalen urobit prvu kupelnu, aby ste uz potom robili len cistejsie prace :) :) tiez treba zobrat do uvahy , ze za kolko viete potom to druhe, co zostane na plane, riesit.. ci to bude rozdiel len par mesiacov, alebo nebodaj aj 3-4 roky...... Ale rekonstrukcia kupelne je vacsinou vacsia polozka, ako kuchyna.... takze tu by som spravila teraz.... a kuchyna sa da urobit aj za menej :) neskor :) a nenarobis si uz taky bordel,ako s kupelnou ...... ( neviem, ci je to este povodny stav s jadrom, alebo len chcete menit dizajn - kachlicky a pod. ale inak je kupelna OK... )
Odpovedať
ahoj, presne ako píše katrin21, najskôr by som riešila kúpeľňu, je to väčší neporiadok. My tiež teraz prerábame, ale komplexne celý byt, bola tam ešte umakartové jadro, to ide prvé von a postupne pokračujeme cez kuchyňu do obývačky, a elektirna bude poriešená komplexne v celom byte...tak držím palce!!!
Odpovedať
Profilova fotka
neviem aký máte pôvodný stav, ale my sme to robili presne naopak. kúpeľňa mohla ešte počkať, ale kuchyňa nemala ani varnú dosku ani žiaden spotrebič (okrem chladničky, ktorú sme si museli kúpiť). a navyše linka bola žalostne malá. bordel bol asi rovnaký (tiež išli dole kachličky), robila sa komplet elektorinštalácia, kládli sa podlahy... akurát cenovo nás to vyšlo dosť veľa (ale na druhej strane, mali sme solídnu firmu a keď sme reklamovali poškodený kus dvierok, bezproblémov nám to vymenili, aj rúru, ktorá to všetko spôsobila). kúpeľňa prišla na rad neskôr, aj to len kvôli odpadávajúcim kachličkám, inak by sme to neriešili. mali sme fajn majstrov. všetko oblepili aj podlahy aj dvere igelitom, takže sa neprášilo až tak veľmi.
Odpovedať
Profilova fotka
pokud mate v panelaku klasickou umakartovou koupelnu, tak urcite zacit koupelnou a wc. pokud mate jiz vyzdenou koupelnu a wc a nebudete menit dispozici, tak se muzete rozhodnout dle toho, co je v horsim stavu. jo a jeste doporucuju treba i pred kuchyni dat prednost vymene oken, pokud jsou stara, az si vse zaridite, tak se okna vymenuji velmi tezko. lepsi spat jeste treba pul roku na matraci bez postele a nemit v obyvaku sedacku, nez mit spatna okna....a umakartovou koupelnu ;-)
Odpovedať
My kedze sme sa rozhodli prehodit kupelnu s kuchynou, sme zacali najskor rekonstrukciou kuchyne, kedze sme docasne mali dve, tak sa ta povodna vypratala a spravila sa tam potom kupelna. U nas to ale bolo prioritnejsie. kedze ja ako zena a matka sa zdrzujem vacsinu casu v kucyhni, tak pre mna to bolo dolezitejsie ako kupelna, kde chodime parkrat za den. Takze ja osobne, pokial kupelna funguje, by som zainvestovala do rekonstrukcie kuchyne a potom az kupelne.
Odpovedať
Ja by som bola urcite za kupelnu..V kuchyni zatial staci chladnicka a aj nejaka dvojplatnicka, riady sa umyju aj v umyvadle v kupelni..V kazdom pripade, ak je to umakart, tak rozhodne najprv kupelna a wc..Ak by bolo jadro uz vymurovane, potom by som zvazovala podla stavu v miestnostiach, ale ak je jadro povodne, rozhodne by som najprv prerobila kupelnu a wc..
Odpovedať
Profilova fotka
ja nemám kuchyňu do teraz, pre mňa bola priorita kúpelňa a WC... to je na komplet a kuchyňa je provizórna...na zemi betón, cezeň koberec, linka z obývačkovej skrini..jediné čo mám je sklokeramická doska, rúra a chladnička :-p
Odpovedať
Profilova fotka
jednoducha odpoved, aj ked z mojho obchodnickeho hladiska by som mala radsej poradit kuchynu :)...... tak radim najprv, wc a kupelna, lebo predpokladam ze sa bude burat stare umak. jadro a budete murovat, na nove jadro sa stara kuchyna da opat osadit a fungovat ale robit novu kuchynu na stare neprerobene jedro je hlupost, peniazky dosporite a urobite si kuchynu len si dobre rozplanujte aj vasu predstavu o buducej novej kuchyni aby ste si na nu nechali dostatok miesta.
Odpovedať
ja osobne by som to riešila tak, že by sme sa dali na kúpelňu, predsa len určite budete chcieť murovať jadro, je možné, že priečka sa posunie. Ak by ste robili kuchyňu a časom potom kúpelňu, je možné, že by vám to nevychádzalo tak , ako by ste v kúpelni chceli. Kúpeľňa s wc je väčšia finančná záťaž, ale je to nastálo a časom aj kuchyňa bude, zatiaľ ju môžeš riešiť provizórne, ak je v horšom stave, tak aspoň nejakú tapetu na ňu a nebude ťa to tak zlostiť ako keby si sa pozerala na starú pôvodnú linku. To môj názor
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja by som nasetril a urobil prestaubu komple ,pretoze potom prerabanie nema hlavy ani pety
Odpovedať
Profilova fotka
@ chloe001: idealne obe naraz, ani nie tak kvoli neporiadku v byte, ale kvoli novej vodoinstalacii, ktora suvisi aj s kupelnou, aj s kuchynou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?