Nadstavba bytového domu

Profilova fotka
Nad naším vyše 50-ročným tehlovým domom robia nadstavbu. Firma dala dole strechu, nedala žiadnu fóliu a hneď pri prvých dažďoch nám prší na lodžiu a na chodbu, poniektorým aj do bytov. To, že mi znefunkčnili satelitný príjem a že na lodžii popadala omietka pri ich vŕtaní, sa dá ešte prežiť. Ale nemôžem akceptovať, že mi zo strechy steká špinavá voda na okná, resp. aj do bytu, že nechávajú na parapetách vybúrané murivo, zmietajú zo strechy kúdoly prachu a vyhadzujú sklenú vatu, ktorú síce zo zeme ako-tak zbierajú, ale ona sa víri vo vzduchu a na ihrisku sú aj malé deti, ktoré to dýchajú, už je ťažšie akceptovať. Dnes zatiekla dažďová voda až do elektrického vedenia. Dôsledky môžu byť fatálne. Zavolala som na políciu v domnení, že stavebníka upozornia, aby chybu odstránil, resp. aby robili nadstavbu odborne a vyvarovali sa poškodzovaniu majetku a zdravia obyvateľov. Vraj majú pomáhať a chrániť. Ich odpoveďou som bola šokovaná. Vraj škody si mám vymáhať súdom v občiansko-právnom konaní. Nepovedali mi žiadnu novinku. Azda by mali ešte upozorniť v predstihu mojich pozostalých na právne kroky, ak by ma elektrina zabila. Prevencia im asi nič nehovorí. Ako mi pomohli a ako ma ochránili? Sú vôbec nejaké páky na rozmnožené "fušerské" stavebné firmy? V spojení s nenažranými developermi expandujú na úkor životného prostredia a nášho zdravia a ani kompetentní im v tom nie sú ochotní v rámci svojich povinností zabrániť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte fotografie.
Odpovedať
kto podpisoval zmluvu s developerom?k comu sa zavezuju v zmluve?
Odpovedať
Profilova fotka
obrátte sa na štátny stavebný dohľad , na inšpektorát bezpečnosti práce na ˇUVZ, niekto zareaguje, veci treba fotiť, požiadajte príslušný stavebný úrad o zásah a nahláste na úrad živ. prostredia, že sú tam netopiere.( to nie je vtip)
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem. Netopiere tam neboli, ale zákonom chránené dážďovníky. O tom som sa dozvedela len predvčerom. Na životnom prostredí mi povedali, že pokiaľ stavebník nenahlásil, tak asi sa už ťažko dokáže, že tam boli. Strecha je už odstránená. Zmluvu podpísal jeden z vlastníkov, ktorého splnomocnenie je veľmi spochybniteľné, aj zmluva je pre nás veľmi nevýhodná - upozorňovala som na to, ale tí spolumajitelia sú totálne h..........- Na zmluve sú napr. podpisy na osobitnej strane a iné spochybniteľné veci. Dala som to už prešetriť.
Odpovedať
Profilova fotka
Obrátila som sa na odporúčané inštitúcie. Za týždeň sa nik neozval. :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?