Kúrenie v byte bez kúrenia

Poradte mi mám starsi druztevny být, kde neni zavedené žiaden druh kurenia a v bytovke a být sa nachádza na hormon poschodí tak mi poraďte aké kurenie tam dat urobiť a či.je to finančně náročné?
Odpovedať
@lucik18 my mame v byte el. kurenie, olejove digitalne radiatory, ktore sa daju dokonca casovat, zacne sa kurit hodinu pred tym ako vstaneme, prideme z prace, atd. mame kurenarsku sadzbu, sme velmi spokojni aj co sa tyka financnej stranky veci, uspor, atd.
Odpovedať
@neomea a Kolko vas to kurenie stalo
Odpovedať
@lucik18 ak máš na mysli cenu radiátorov, tak jeden stál cca 300 eur..
Odpovedať
Ano to som myslela
Odpovedať
@lucik18 Znami sa teraz chcu odpojit od centralneho kurenia a mat vlastne, museli si zistit, ci mozu mat plynove alebo elektricke kurenie a co na to stavebny urad, potom si dali vypracovat projekt, budu mat plynove kurenie, tam musis ratat s cou za projekt, realizaciu a material, kotol a radiatory (nemusis mat olejove radiatory). Dokopy rataj cenu podla rozlohy bytu, ale pod 2000 eur pri 3 izbovom byte nepojdes
Odpovedať
@neomea chcela by som sa opytat Kolko vas vynde to kurenie rocne? Dakujem
Odpovedať
@lucik18 mesacne platíme za el. cca 100,- EUR, na to nám ide aj ohrev vody a normálne ostatné spotrebice v domácnosti... samostatné kúrenie Ti teda neviem z toho vyrátat... :-| vzhladom na doterajsie poplatky u nás v paneláku sme si vsak vyrátali návratnost investície na 2 roky.. dobré na nich je to ze olej v nich dobre drzí teplo a vdaka digi riadeniu ich máme naprogramované, tj nekúri sa zbytocne celý den a celú noc, ale samé sa kúrenie zapína a vypína.. tam kde treba, vtedy ked treba.. :-)
Odpovedať
:-)
Odpovedať
aj bezne el kurenie el radiatormi olejovymi treba udrziavat utlmovu teplotu apodla potreby pridas radiatorstoji cca 70 e a netreba ziadny projekt len povolenie elektrarni na vykon cca 8 kw samozrejme obvody kurenia zvlast ,aby to malo poriadok. aj sadzba nakurenoie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?