Kúpa bytu na prízemí v 60 ročnom tehlovom bytovom dome

Profilova fotka
Zdravim, S priatelom mame moznost kupit byt na prizemi v starom tehlovom dome. Pri vstupe do bytoveho domu je citit zvlastny, akokeby zatuchnuty vzduch. Viem, ze byt by sme si prerobili vsetko odstranili, vymenime aj podlahu. Obavame sa, ze to vlhko a zatuchnutie ide z pivnice a su tym nasiaknute aj mury... Rozhodujeme sa ci ist do kupy, alebo radsej nie. ďakujem za rady
Odpovedať
Ja osobne by som byt na prizemi (ani na prvom poschodi) nechcel. Jedna vec je vlhko, dalsia je zima, hluk z ulice. A to nehovorim o tom ze ti kazdy bude cumiet z ulice do okna.
Odpovedať
prízemie určite nie...
Odpovedať
Profilova fotka
Byt je z oboch stran obklopeny dvorom. Prostredie je velmi tiche a pekne. Za jedinu nevyhodu povazujeme to vlhko z pivnic a zatuchnutie z pivnic.... a obavame sa ci sa to casom nedostane aj do bytu
Odpovedať
toho zatuchnutia by som sa nebála, nemyslím si, že by sa to dostalo z pivníc do bytu. Čo je však problém je vlhko a následne vlhnutie stien v byte a plesne.... nonstop vetrať, v žiadnom prípade nevešať prádlo v byte a už vôbec nie nejaký nábytok oprieť o vonkajšie steny - automaticky vyrazí hned pleseň.... viem o čom hovorím. Takže dobre si to premyslite.
Odpovedať
@annsophie ja som žila niekoľko rokov v tehlovej bytovke akú popisuješ, síce nie na prízemí. Pri vstupe do bytovky bol tiež hrozný smrad, nebola to žiadna vlhkosť z pivnice, ale na prízemí žil taký dôchodca, čo doma skladoval všetko, čo nadobudol za 90 rokov svojho života, niektorými vecami-starinami už zaberal aj chodbu a blokoval zadný východ z domu. Inak bola bytovka tiež orientovaná do menšieho parku, kde chodili len psíčkari, takže žiadny hluk ani očumovači z ulice.
Odpovedať
Profilova fotka
moji svokrovci byvaju na prizemi cistej a suchej bytovky, ale... maju v byte chladno... od podlahy... tiez su pod nimi pivnice a veru to veeeelmi citit... A tiez, kedze kotol obsluhuje sused, ktory byva na poschodi na juznej strane, svokrovci maju v byte vzdy chladnejsie... pretoze sused kuri podla toho, ako teplo ma v byte on... Ja by som teda na prizemi byvat nechcela... Tiez sa do spodnych bytov prasi ovela viac... viem, o com hovorim, byvam na prvom poschodi... ;-)
Odpovedať
ani ja, najlepšie je tak od 3 poschodia tichšie a kľudnejšie.a aj čistejšie , kamoška je na prízemí a v kvetoch aj na prádle nájde špaky a omrvinky a vlasy a pod.chce vymeniť za vyššie poschodie.my sme na piatom , super výhľad a nad nami ešte dve poschodia, takže ani s teplom zo žiadnej strany nieje problém.
Odpovedať
to je pravda, ja byvam na prvom poschodi podomnou je este prizemny byt , ale kolko spiny mam na balkoni, same spaky, papieriky atd, dokonca aj prepalene pradlo to je totiz 11. poschodovy panelak, uz by som radsej byvala hore ako dole lebo aj s vytapanim to je strasne.
Odpovedať
Profilova fotka
@miamichaela mas s takym bytom nejake skusenosti? Byt nema balkon, tak asi sema tam to pradlo budem musiet nechat vysusit aj v byte... existuje nieco cim by sa dalo to vlhko odstranit?
Odpovedať
Velky problem napriklad vidim v pripade buduceho predaja, nikto nema zaujem o prizemne byty.
Odpovedať
@annsophie mám skúsenosti - bývame v takom byte. ani my nemáme balkon a stým prádlom cez zimu je fakt problém, nenormálna vlhkosť a to mám práčku s 1200otáčkami /menej ani neodporúčam/ a tie výkyvy medzi vonkajšou teplotou a vnútornou zaručia hned vlhké steny a plesne. Je pravda že máme samostané kúrenie a byt strašne prekurujeme lebo mne je stále zima a to môže byť tiež dôvod... A ako to riešime? - stale pravidelne vetrať a vetrať a vetrať - krátkodobo ale pravidelne a vystriekať steny so savom kde ten problem nastane a je zase na určitú dobu pokoj... No a to že je byt na prízemí - je to vyvýšené prízemie - ja vtom problém nevidím....
Odpovedať
Na prizemi byt uz nikdy by som nechcel. Ani na prvom. Zima hluk spina. A vsetci ti s prepacenim seru na hlavu :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
kamoška má dom na prízemí tehloveho domu z r 1955, ale ten je absolutne suchy, dokonca aj pivnice su suché takže je uplne fajn, v tichom dvore, no problem, veľmi šikovny bytík ... ale toho vlhka by som sa veru bala, nekupila by som to celkom isto, nie kvoli prizemiu, ale kvoli vlhkosti... , ine je, ked byvaš vo vlastnom dome, tam sa to snad aj da nejako riešiť, su rozne opatrenia na to aby sa dom vysušil, ale v bytovke by sa na tom museli všetci majitelia zhodnuť, že treba urobiť nejaké opatrenia, a to sa nezhodnú, to je 100% ... a sušiť vo vlhkom prizemnom byte ešte aj bielizen? NIKDY, to je koledovanie si o plesne... ak to kupite, kupte si určite sušičku a poriadny digestor a najlepšie zariadte aj nutene odvetranie kupelne,. nech tam nemate privela vodnych pár, tie sa potom zražaju na studenších stenách ...
Odpovedať
ja píšem po prvýkrát vôbec na modrú strechu, a moju skúsenosť - my bývame na zvýšenom prízemí telhového bytu, cca 40 ročného, pod nami garáže - odtiaľ ide chlad, to hej, preto musíme mať koberce, ale čo sa týka "prostredia" - nemáme zimu, ani nejaký pach ani nič podobné. jediná nevýhoda - chýba balkon. S vlhkosťou tiež nemáme problémy. Ale ak máš tieto pociti už od vstupu do bytovky, tak by som radšej odtiaľ odišla, nekupoval by som ten byt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?