Ako ste riešili elektriku pri rekonštrukcii bytu?

aky typ ste uskutocnili pri prestavbe v panelaku , listovanim co je podla mna dost otrasne ..alebo pdolahovymi listami ? cital som vela clankov kazdy to riesi asi po svojom jeden drazkovanim do podlahy druhy vysekava v rohoch zlaby ...s cim ste sa stretli vy ?
Odpovedať
v paneláku je asi najlepšie spraviť drážky v stene, ak by sa aj niečo stalo, nemusíš ničiť podlahy, stenu len po orave nanovo zaomietneš
Odpovedať
...no ja neviem ale u nás majú chalani drážkovaciu frézu na káble.je to s odsávaním takže pekne narežú do steny plytkú drážku na šírku potrebnú pre kábel potom sa to vyčistí,dajú kábel a hneď sa to môže zapucovať.Rýchle čisté a pekné riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
dodog uplne s tebou suhlasim.toto je standardny postup a nijaky iny by som nevolil
Odpovedať
Stará paneláková inštalácia išla cez podlahy v potere, ale keď si niekto robí novú elektroinštaláciu v starom byte, tak jednoznačne do steny. Alebo sa to dá riešiť aj soklovými lištami pre zásuvky, ale je to drahšie.
Odpovedať
neviete niekto kolko by taka nova elektroinstalacia mohla stat? Jedna sa o troizbak problem je, ze v izbach nieje vyvedeny kabel na strop len v obyvacke je vyvedeny aj ten je zaslepeny. Ja sa novej elektroinstalacii dost branim radsej by som len vyviedla kable na strop co si o tom myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nechces menit instalaciu kludne sa to da aj nadpojit vo svorkovnici.nieje problem
Odpovedať
Profilova fotka
jaj a k cene.Ja by som osobne celu prerabku instalacie spravil cca za 500-700eur.co je cena prace + material cca 200eur
Odpovedať
Tak to sa tej elektroinštálacii bráni skoro každý ale v starých panelákových bytoch by som to menila asi prvé aj keď to samozrejme stojí nejké tie peniažky a nie je to vidno ale je to dosť podstatná vec . Nie sú tie inštalácie stavané na dnešné naše spotrebiče ktoré bežne používame dnes v domácnosti.Ale keď sa niečo stane tak Vás to bude stáť dva krát toľko ako teraz. Takže treba to jednoznačne spraviť.
Odpovedať
Toto bola prvá vec, ktorou sme začali celkovú rekonštrukciu bytu. Nemá zmyslel zrekonštruovať celý byt a potom vyhorieť kvôli starým elektrickým káblom. Táto investícia síce vidieť nie je, ako tu už zaznelo, ale za ten pocit istoty a bezpečia to iste stojí. Nehovoriac o tom, že staré elektrické vedenie rozhodne nie je stavané na dnešné spotrebiče. Stačí pridať umývačku riadu, sušičku prádla a pravidelne to "vyhadzuje" hlavný istič, to sa nám stávalo ešte v starom byte. Takže ja hlasujem za výmenu. A čo sa týka spôsobu, elektrikár vyfrézoval drážky do stien a do spojov panelov a za tri dni bolo hotovo.
Odpovedať
Vypilil som uhlovou bruskou do podlahy drazky,stare zasuvky rozobral a kabel vytiahol po podlahu,cca 30 cm,po nom ostal priestor na novy kabel cez stenu.Svetelne obvody som ulozil do drazok v zemi az po vypinac,od vypinaca hore som musel do steny vypilit drazky po nove svetlo.Kabel k vypinacu od podlahy som viedol cez staru dieru po starom kabli.Treba to len vysekat tie svorkovnice stade s za nimi je tunel,aj za zasuvkami,ide to rychlo.Vsetko hotove za 2 dni.Vraj robota 500-700 euro,to len darmozrac moze napisat.Islo o 2 izbovy byt.(Velky ako troj izbak)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@madyyy Dobry prosim Vas Madyyy ...mate este stale kontakt na toho vasho elektroinstalatera. Prerabam 2-izbovy byt a kedze sa tam bude burat, hovorila som si ze uz vymenim aj elektricke kable za medene, prosim ak viete kontakt na vasho elektrikara rada by som ho zavolala, zial nepoznam nikoho kto by mi to v BA vedel urobit. Dakujem Vam velmi pekne.J :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
elektrikár 0917 583 354
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bubca @server3 a kolko vas to cca vyslo??? sa pytam, teraz zvazujeme kupu starsieho bytu, kde to rozhodne bude treba spravit a absolutne nemam predstavu o cene... dakujem ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@dodog Rad by som vedel ako to islo.Myslim frezovanie do panelunebolo to moc tvrde?
Odpovedať
@server3 Takze celkovo ti to zabralo dva dni? Tak tzo je super.Len nerozumiem tomu preco si to tahal v draske cez zem , je to jednoduhsie alebo menej narocne alebo preco si to takto riesil?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?