Ako riešiť zápach z nášho digestora u susedov v byte?

Dobry den, prerabali sme tehlovy byt na prizemi, kde v kuchyni bola moznost napojit digestor do komina, co sme aj urobili. V nasom byte bol stary napojny bod do komina, predpokladam, ze este povodny, boli v nom vidiet zbytky sadzi a dechtu, po sporaku, ktory tam bol kedysi napojeny. Byt sme kupovali od prveho majitela v povodnom stave. Do tohto isteho prieduchu sme sa napojili aj s novym digestorom, kedze digestor mame cca 2 m od komina bolo nam najvyhodnejsie pouzit krajny prieduch (v ktorom bolo aj povodne napojenie) dieru sme si odvrtali uplne pod stropom (momentalne mame znizeny strop). Komin ma viacero prieduchov (asi 5), po odvrtani diery bola u nas klopkat pani suseda, ze uz treti den utiera prach, ci este budeme dlho prerabat. Bolo mi to podozrive a myslel som, ze oni su napojeni v inom prieduchu, no nemal som sajnu, ci to vnutri nie je nejak poprepajane. Nastahovali sme sa teraz nedavno asi na 2 den ako sme byvali prisla suseda, ze asi nieco varime s cesnakom a ze ma toho cely byt. Ked som sa stretol so susedom, spominal som mu tesnu spätnu klapku, ktoru si chcem zaobstarat nakolko citime od nich varenie aj my. Nevyjadroval sa velmi k tomu iba povedal, ze to smrad u neho nevyriesi. Kedze su vacsinu casu na chalupe a dnes boli po case doma a znovu sa u nas varilo, situacia sa zopakovala a suseda ma zavolala aby som sa k nim siel pozriet. Stopy po vareni u nich citit bolo, ale nebolo to nic strasne. Sused mi dost razne hovoril, ze si digestor mame napojit do ineho prieduchu, co je samozrejme nezrealizovatelne a cistonovo prerobeny byt si nebudem rozbijat. Inak nas vraj chce tahat po nejakych komisiach a neviem kde vsade mozne. Navrhol som mu, ze na moje naklady zakupim tesnu spätnu klapku za cca 25€ a taktiez mu ju nainstalujem. Bol proti, ze on nic nebude prerabat a robit, on ze tam byva uz 10 rokov a doteraz nemal problem, povodny majitel nasho bytu digestor nikdy nemal. Len podotykam, ze sa jedna o cca 70 rocny par, nechcel by som s nimi konflikt a mam zaujem to nejak riesit, no oni ocividne nie. Mal by som nejaku moznost dat im podpisat nejaky papier, ze odmietli moju formu pomoci? Pripadne ako najlepsie vyriesit tuto zalezitost. Dakujem pekne za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@joseph27 tvoje riešenie je dobre. Pošli manželku nech to so šarmom vyrieši, u nas riešim susedov vzdy ja.... -)))
Odpovedať
Susedovi povedz jasne, ze bud mu zaplatis spetnu klapku, ak nechce tak viac sa tym uz nemienis zaoberat. Ziadne komisie neexistuju a "smradom" v jeho kuchyni sa nebude zaoberat nikto. Tychto ludi musis postavit pred jasnu vec, nic ine nepomaha.
Odpovedať
@joseph27 NO ja mám ten istý problém. Bývam na 7.posch.a tiež som riešil pri prerábke nové spätné klapky..Do kúpelne ventilátor so sklopnými lamelami, WC ma ešte čaká ako aj kuchyňa...Ale viem aspoň kto čo varí..Najlepšie bolo keď zavárali uhorky-ocot som cítil všade..Utesnil som šachtu ako sa len dalo, ale aj tak ten zápach cítiť v byte.Pustím vtedy aj ja všetky ventilárory a digestor....Otvorím okno a vyvetrám... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?