Aká farba podlahy k orechu?

Ahojte, tak my sme si po pol roku papierovačiek konečne kúpili náš vysnívaný 4-izbový bytík. V pondelok sme začali búrať a hneď po prvom dni som bola šokovaná, čo z toho je. x-) Už nemáme ani jednu stenu skoro:-) /nenosnú/ kúpeľnu sme naprojektovali do jednej izby, takže je podľa mojich želaní veľká a máme aj vaňu aj sprchový kút a dve umývadla. Okrem toho sa nám vmestilo v chodbe ešte jedno samostatné wc:-) Potrebujem ale poradiť s farbou podlahy. Vybrala som si orechové dvere a linku + skriňu v chodbe, keďže je to otvorený priestor, neviete niekto aká má byť podlaha? bledšia, tmavšia,...??? a hlavne aká je optimálna farba kúpeľne čo nás o rok neomrzí??? ďakujem, lenka
Odpovedať
V prvom rade by si si mala ujasniť celkovú farebnú koncepiu bytu a tak nejako držať sa akejsi zvolenej farebnej osnovy. Keďže dvere, linka a skriňa sú skôr tmavšie, šla by som do svetlejšej podlahy. Ale to je len môj názor.
Odpovedať
Teraz si čítam, čo som tu včera písla a vidím, že mi asi hrabe: podlaha s dverami tón v tóne a nábytok skôr svetlejší, aby oboje vyniklo a navzájom sa nebilo. ;-)
Odpovedať
Ahoj danulienka, tak som dnes bola v interiérovom centre a vraj podlaha ma byt o odtien bledsia ako dvere a nabytok, kvoli vnimaniu priestoru a aj udrzbe- cim tmavsie tym tazsia udrzba. rozhodla som sa pre orechovu linku v kombinaiciis bezovym laminom a dvere orechove tiez. podlahu sme dlho vyberali a asi bude orechova- ale bledsia-tusim brazilsky orech ci aky. ked sme k sebe poprikladali vzorky tak to slo k sebe. omalovat chcem na zlto-vanilkovo tak hadam to presvetli aspon farba:-) vraj je in teraz biela na steny. co myslis? mne to pride sterilne...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
jankazb • Dnes o 11:12 | Máte niektorá skúsenosti s farbou plávajúcej podlahy ktorá je menej náročná na údržbu? V byte máme bledú - buk, ale do domu som chcela ísť trocha do tmavšej. Viete to niektorá porovnať pri vlastných skúsenostiach? Nerada by som si sama na seba "ušila bič". Pri dome nebude toľko času na upratovanie a malo by to aj perfektne vypadať. ďakujem x-)
Odpovedať
ahojte ja mam tiaž problem s farbou podlahy do kuchyne a obývačky.no vlastne mam problem asi zo všetkým :-( v dnešnej dobe ked vidiš toľko možnosti na zariadenie....vojdem do kúpelňoveho študia-na odpadnutie, lebo je tam xy krásnych kúpelni a rozhodni sa.pracovné dosky do kuchyne problem tiež keby boli dva druhy neni problem a podlady no mne sa pačia viac asi tmavé ale bojim sa udržby. ale ked si zas zoberiem teraz doma mame blede a uopratovať terba tak či tak prach asi nikde neschovame :-) :-)
Odpovedať
no,ja mam aj blede aj tmave,mne sa strasne pacilo tmave drevo,ale teda nastastie mam len v spalni,strasne na tom hned vidno prach,vlastne vsetko.je to drevo,krasna cokoladova farba,ale do nemoty umyvat :-) na bledsej plavajucej to ozaj menej vidno,takze -krajsia ale narocnejsia je tmava,dleda je menej narocna na udrzbu,podla mojich skusenosti
Odpovedať
lienka ako citam, 4i. byt, velka kupelna - asi ste uz viacclenna rodinka. Priklanam sa k sakure, bledsie su lepsie kvoli udrzbe. Sestra ma tmave v celom byte, ( su len 2 a chodia tam viac menej iba prespavat) a je z nich na infarkt. Aspon ona tvrdi, ze umyje dlazku a o 2hod. tam zasvieti slnko a vidi kopu prachu. Ale je pravda, ze je to veeelmi efektne x-)
Odpovedať
v casopise moj dom najdete clanok,ktory hovori,ze ak chcete mat doma pocit utulnosti,treba si vybrat farbu podlahy teplu aby aspon opticky vytvarala dojem tepla.tak isto radia ze v celom byte je dobre dat rovnaku alebo aspon podobnu farbu ktora ujednoti byt.Ja mam farbu visna,alebo ceresna a je to ovela lepsie ako svetla farba,ktora navodzuje pocit chladu.Na kazdej podlahe po jednom alebo dvoch dnoch najdete prach s tym musite ratat,ze treba stierat kazdy druhy den,alebo povysavat,je to len otazka zvyku.Kedysi koberce hltali prach a ked je iba podlaha,nema ho co zachytit.Ale udrzba sa neda porovnat za par minut mam zotrety cely byt a nemusim vysavat tak casto ako kedysi.To je jedna z velkych vyhod,ktoru ma laminatova podlaha.
Odpovedať
Mokuska, praveze ak neccem mat handru plnu ciernych chuchlavcov musim laminat najskor vysat potom zotriet, a ked maly prebehne po nepovysavanej laminatke neskutocne zviri prach a krpec pri svojej vyske sa ho hned nadycha,naopak ak sa prebehne po koberci vacsia cast prachu ostane v koberci neviri sa tak ako na lamine. Teda koberec staci vysavat 1x tyzdenne kvalitnym vysavacom ale lamino parkety korok ci lino 3-4 tyzdenne. Ale samozrejme ze koberec v obytnych castiach nemame :-) Farba - zalezi aj od druhu-kvality lamina-mame orech leskly - najnenarocnejsi na udrzbu, ceresna - najtmavsia a najhorsie udrziavatelna, ceresna matna sa mne lepsie udrzuje ako leskla. Keby nebola nova hned ju vymenim :-) neviem naco som esperimentovala a daval tmavu aj lesklu ]-(
Odpovedať
mila atlaska,mam lamimat asi tri roky a vysavam raz do tyzdna inak ho stieram ,takze neviem kde je chyba a farbu mam svetlu nie tmavu taku ako calvados,takze posobi teplym dojmom,ja som kedysi mala vsade koberce a vysavala som kazdy druhy den co bolo tak vela spiny a teraz som uplne spokojna,navyse su deti alergici a lekarka koberce vyslovene neodporuca.Zalezi aj na tom ci sa u vas niekde v blizkosti stavia vtedy je prachu a spiny ovela viac.Ja som na 6 poschodi takze az tak vela prachu nemam.
Odpovedať
No asi sklamem všetkých, ktorý sú zástancami bledej podlahy. Ani nie pred rokom sme u našich menili podlahu, v dvoch rôznych izbách. V jednej je wenge hladká a v druhej po vôli mojej mami bledý javor jemne vrúbkovaný. Napodiv sa teraz stále sťažuje, že sa horšie udržiava tá bledá, podlahy raz za týždeň povysáva, prípadne vyleští, na bledej o hodinku vidno akúkoľvek špinku či prach, tmavá vydrží určite minimálne jeden dva dni. Potom opäť prebehne mopom nato určeným a je pokoj. Takže nezáleží len na výbere farby ale aj povrchu. Pri deťoch by som určite odporúčala koberce aspoň menšie, pretože sa hrávajú väčšinou na zemi.
Odpovedať
Profilova fotka
hello, my mame v byte uplne svetle lamino (javor tusim) a vseetko na tom vidno. Do domu sme si dali klasicky buk tak verim, ze bordel na zemi bude nenapadnejsi :-D . No a ja vysavam lamino kazdy bozi den, aj preto, ze mame hava a chlpy vidiet naozaj vsade ]-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
čítala som, že interiérové dvere by mali byť o otieň inej farby ako je podlaha. Ale ak dám všade inú podlahu, napr. čerešňa do spálne, do obývačky orech, do detskej javor.... tak ako zladím dvere? To máte všetky interiérové dvere rôznej farby? :-D
Odpovedať
mila anuska ,ak das do kazdej izby inu podlahu bude to vypadat dost divne averu neviem ako by si to doladila,jedine ak bielymi dverami alebo bledymi,ja mam vsade rovnake podlahy a pri vybere dveri radia ze ak chces na ne uporozrnit maju byt tmavsie ak maju splynut s podlahou tak taka farba ako podlaha´,ja mam podlahu stredne hnedej farby visna,takej teplej farby a k tomu dvere farby calvados,takze pekne vyniknu na bledom podklade.steny ,treba ti este prelistovat par clankov maj dom alebo pekne byvanie a tam je to vsetko vysvetlene alebo treba zajst do studia s dverami ajednoducho prilozit k dveram kus podlahy a uvidis ako ti to zapasuje.drzim palce.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
viete mi niekto poradit? prave vyberame s manzelom interierove dvere a vobec neviem do akej farby mam ladit izbu... na nete som nasla par dobrych tipov ... mam v izbach tmavu podlahu farby DUB MORENY, je to taka tmavohneda plavajuca... a neviem, akej farby mam vybrat dvere, ci bledy dub, alebo velmi podobny wenge... :-S nabytok v izbe je zatial bledy dub. ale urcite bude po case meneny. nebude to velky kontrast tmava podlaha a blede dvere, hoci je to obidvoje s dubu? a naopak, nebude izba aj ked je dost slnecna posobit velmi tmavo ked bude podlaha aj dvere tmave?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
ahojte, chcem vás poprosiť, dajte nejaké tipy na farbu plávajúcej podlahy k nábytku v odtieni orech/biela. Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@erika30390 - ja tiez budem asi takto kombinovat nabytok orech-biela, podlahy v celom dome budem mat orechove ale taky bledsi odtien orechovej... cize zase sa pridrziavam principu o odtien bledsia podlaha od nabytku....
Odpovedať
ahojte, ja mam dve izby uplne bledu podlahu - dub bieleny a ostatny priestor v byte v tmavom orechu... V izbach na bledom vidiet kazdy prach, chumac, vlas, na tmavom zasa kazdu omrvinku... Na udrzbu , hroza oba typy... :-) Vyriesili sme to robotickym vysavacom, upratuje takmer kazdy den za mna a ja len obcas vyberiem vysavac, ked treba povysavat rohy a miesta kam sa nedostane... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?