Za koľko ste mali vyhotovený projekt od architekta?

Ahojte, potrebujem radu, za akú dobu ste mali vyhotovený projekt od architekta? a aká suma celková vás vyšla? poprípade ked ste si objednávali projekt už z katalogových domčekov ako rýchlo vám ho dodali? dakujem za kazdu odpoved :-)
Odpovedať
ja som mal rekonstrukciu domu plus pristavba... projekt bol od prveho kontaktu do stavebneho povolenia (aj to vybavoval projektant) ... noooo, asi tak 9mesiacov...
Odpovedať
katalog.dom cca 3tyzd. kym prisiel. cena asi 700€
Odpovedať
Náš individuálny projekt nám robili cca. do dvoch mesiacov a platili sme 2.000eur :-)
Odpovedať
Profilova fotka
uz je to rok a pol, co sme sa rozhodli ist do stavby a zacali riesit projekt, a stale nie je uplne hotovy, aj ked na 95% to uz hotove je... stale je co zdokonalovat robi ho kamarat, iba vdaka tomu vyjde do 1000€, inak by stal aj 3x viac
Odpovedať
My sme najskôr prešli hádam všetky katalógové domy, ale ani jeden nám nevyhovoval na 100 %. Tak sme sa rozhodli pre individuálny projekt. Najskôr sme sa stretli s jedným architektom, ktorý povedal, že to bude trvať min. 1 rok a cena by bola cca 10 000,- € vrátane profesií. A keďže nie sme až takí bohatí, aby sme mohli len tak dať 10 000 za projekt :-D , hľadali sme ďalej a nakoniec sme na odporúčanie manželovho kolegu našli ďalšieho. S ním sme sa stretli asi 4-krát, všetko sme riešili cez e-mail. Trvalo to asi 3 mesiace, pretože sme presne vedeli, čo chceme a čo nie, takže on to už len usporiadal tak, aby sa to dalo postaviť. Dodal nám všetky možné aj nemožné výkresy a zaplatili sme cca 2 700,- € (vrátane profesií). A sme veľmi spokojní. Dom sa už stavia a jediné, čo sme zmenili sú rozmery okien v kúpeľni. @kaktusik007 ten kamarát musí byť veľmi dobrý kamarát, keď za jeden a pol ročnú prácu vezme 1000 €
Odpovedať
Profilova fotka
aj nas bude stat individualny projekt okolo 1200€ . aj s remeslami- :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Nam Architekt najprv povedal, ze okolo 3000€ za dom z rozpoctovymi nakladmi cca 150 000€ ,ale ked sa ta cena stale splhala vysie a vysie ,rozpocet,statika atd, a este to ani v podstate nebolo to co sme chceli na zaciatku, ;-( tak sme od toho po roku ostupili a kupili sme si katalogovy za 1100€a bolo tam vsetko aj z rozpoctom a za 5dni.No nakoniec nam architekt vyfakturoval nejaku rozpracovanost skoro 2000€tak nas projekty vysli riadne draho.Odporucam, si urobit z architektom dobru zmluvu,kde nebude len cena aj termin ,ale aj cena projektovaneho domu na kluc. Lebo ked sme koncili z architektom, tak uz odhadovana cena stupla na 200-250 000€ hoci dobre vedel, ze nemame tolko penazi.
Odpovedať
Ja som velmi spokojny s projektantom @janvirostko odtialto zo stranky, cena z tych nizsich tu spominanych a praca velmi (zdoraznujem velmi) precizna. Komplet profesie a potrebne casti realizacne, ostatne pre stavebne povolenie. Ja by som za tie peniaze nebol ochotny robit tolko, co mi robi on. (ale nevravte mu to :)
Odpovedať
u architekta sa treba dohodnúť najskôr len na štúdii ( 400-600€ ) a potom podľa nej si viete dať naceniť projekt u iných projektantov, nás vyšiel individuálny projekt 2700€ a bol hotový cca za 6 mesiacov, dá sa povedať, že veľmi veľkú časť tvorí práve tá štúdia, než si utrasiete vnútornú dispozíciu a pohľady, ...potom už je to relatívne rýchlo do dokončenia. Ale cena závisí od náročnosti stavby - tiež od typu kúrenia, ktoré sa bude pojektovať, či bude podpivničený, aká náročná bude strecha atď.
Odpovedať
Nas individualny projekt sa prave zacina realizovat, komplet hotovy bude tak za mesiac a cena vratane profesii (okrem plynu) bude 530,-EUR 8-)
Odpovedať
530 EUR za individuální projekt od architekta? To si asi dělá lokoss legraci, ne?? :-o :-o :-o Jestli je to pravda, stěhuju se na Slovensko. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Aneri neblbni, dala by si si postavit dom keby komplet statiku robil niekto za 20eur???? Ja nie. Bezne sa rata cena za projekt cca 10% z obstaravacej ceny domu, myslim aj s realizacnym projektom,kde je vycisleny a spomenuty kazdy srob a kazda lata,ktoru bude k stavbe treba. Su tam detaili osadenia okien, detaili veci,ktore architekt vymyslel.........teda kopa a kopa vykresov. A este aj meno architekta robi cenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?