Úprava pôdorysu

Dobrý deň sme v štádiu rozostavanosti domu , kde obvodové murivo už stojí. Čakáme na strechu. Priečky budeme budovať až v oktobri cca. Zvažujeme ešte posuvať niektoré priečky ale len mierne vzhladom ku už zadefinovanej kanalizácii. Ake zmeny čo sa týka priečok by ste navrhovali? Pri samostatnom WC chceme ešte zakomponovať sprchu na stranu kde je umyvadlo. Vstup do domu je od JV. Priečku medzi kuchynou a poslednou izbou chceme ešte posunuť o 60cm smerom do kuchyne aby za dvere vyšla skrina. Ako by sa ešte dala inak rozložiť kuchyna ? Ďakujem
Odpovedať
@matus27 v dome máte len 2 menšie izby na spanie a k tomu už teraz aj vaňu aj sprchu, nechápem potrebu ďalšieho "zariadenia" na umývanie sa. Koľkí tam budete bývať? Miestnosť vedľa vstupu a wc, ktorá nemá dvere do interiéru domu má aký účel? Mala by to byť garáž?
Odpovedať
@zltalienka to je spálňa so šatníkom , projektant tam zabudol zakresliť dvere
Odpovedať
@matus27 ahaa....a kde budú dvere?
Odpovedať
@zltalienka z jedálenskej časti , vedľa šatníka
Odpovedať
@matus27 a z toho wc vedľa vchodu chcete plnohodnotnú kúpeľňu pre spálňu? Čo chcete mať v "priestore" medzi kuchyňou a zadverím? Lebo len na jedálenský stôl je dosť "štedrý".
Odpovedať
@zltalienka tam nebudeme ani robiť prechod do spálne , to bude len taka malá druha kúpelka.. to nevieme čo v tom priestore , prípadne ako to preskladať aby sme efektívnejšie využili priestor , preto som sem pridal príspevok
Odpovedať
Nevím jak velký jídelní stůl chcete mít. Ale máte ze všech stran stolu dveře nebo průchody. Takže stůl musí být dostatečně v prostoru aby . Podle mě je ideální mít na každou stranu od stolu 130cm, aby se i při vysunutých židlích pohodlně prošlo. Jestli netrváte na otevřeném krbu do třech stran, tak bych posunula příčku na úroveň krbu a o to zvětšila zádveří a druhou koupelnu.
Odpovedať
@matus27 navrhovala by som oddeliť dennú a nočnú zónu. Aby spálňa nemala vstup rovno z "kuchyňo-jedálne". Pokiaľ nechodíte naraz spať a nevstávate všetci naraz (prípadne do budúcna) tak budete len radi. V spálni komoda/poličky/skriňa na zakrytie rohu. Šatník mi príde malý, ale asi vám stačí. Kuchyňu by som dala takto: napravo vysoké skrinky, "dole" drez a naľavo varnú dosku. Stôl oproti oknu. Dvere a prechody v tejto miestnosti by som sústredila k zádveriu. Vznikne tým relatívny kľud okolo stola a možnosť niečo umiestniť medzi dvere do zádveria a dvere do nočnej časti (knižnica+ kreslo/klavír/kvet/vitrína s oceneniami/uložný priestor....). Kúpeľňu pri vchode som nezväčšila, netuším do ktorej strany by sa dalo. Teoreticky sa dá namiesto umývadla dať sprchový kút, umývadlo umiestniť presne oproti dverám (nejaké nie veľmi hlboké) a dať posuvné dvere, aby nezavadzali. Osobne by som ešte zväčšila detské izby na úkor veľkej kúpeľne (vyhodila z nej sprchový kút, keď bude druhý v druhej kúpeľni). Alebo oddelila wc od kúpeľne, aby bolo v dome jedno samostatné wc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?