Staval niekto Americký drevodom s verandou?

S manzelom sa nam velmi pacia americke drevene domy s verandami. Uvazujeme, ze si taky postavime. Mate niekto podobny plan, pripadne ste uz taky stavali?
Odpovedať
@mokuska2 Dobrý deň, všetko sa dá. Treba len projekt, ktorý bude premyslený a počas stavby sa držať projektu. My tiež svojpomocne staviame drevostavbu a nikdy predtým sme nič podobné nerobili.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mokuska2 tu sú veľmi pekné projekty: http://americkydom.sk/americky-model/
Odpovedať
@blacksr Dobrý večer, my staviame drevenicu a prave rozmyslame nad inym sposobom kurenia nez je uvedene v projekte. Vy staviate drevostavbu, mam to chapat ako sendvic alebo nejaku skladacku, ktore su teraz v kurze? Ake kurenie ste si vybrali? Stavba bude sluzit na trvale byvanie alebo len ako chata?
Odpovedať
@simcab dakujem, su fakt zaujimave!
Odpovedať
@ludka811 Dobrý deň. Naša 2-podlažná drevostavba, 120 m2, je z priehradových väzníkov, opláštenie doskami Velox, vnútri min. vlna 40 cm. Aj krov je z toho. Je prvá v SR, druhú stavia @barborienka . Na trvalé bývanie. Vzhľadom na tepelnú stratu pri -12°C, ktorá je len 2 kw (ako výkonnejší fén) a ročnú potrebu energie na kúrenie do 1 800 kWh, sa nám ako najvhodnejšie kúrenie javilo elektrické, teplovodná podlahovka. Investícia do kúrenia svojpomocne bude max. 1 300 € (ale investovali sme 2.000 € do vetrania), najvýhodnejší tarif vychádza D2 - vykurovací sa nám ani neoplatí. Návratnosť plynovej verzie mi vyšla na 10-12 rokov, bez zarátania revízií a opráv kotla. Povedala by som, že je to taká tesnotka... ;-) Ďalšia alternatíva je teplovodný krb + akumulačná nádoba s el. špirálou + podlahovka / radiatory. V prípade perfektne zatepleného domu je to komfortné, pretože človek nie je otrokom krbu - nahreje sa voda do zásoby. Hoďte si fotky do albumu, nech vidíme. :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
reklama!!!
Odpovedať
@ludka811. Ludka uz staviate drevenicu? V akom stadiu ste? My planujeme stavat drevenicu buduci rok, uz mame prve projekty. Chcete ju na celorocne byvanie? My budeme mat kurenie tepelnym cerpadlom a budeme mat aj rekuperaciu. Zrusili sme komin, aj z hladiska bezpecnosti a budeme mat ekokrb. Ale caka nas este vela prace kym zacneme. Zburat povodny dom, terenne upravy,pivnica, zaklady, a tak potom samotna hruba stavba.
Odpovedať
@verka1978 dobry vecer verka, podla povodnych planov sme uz mali mat o tomto case postavenu zrubovu cast, avsak bol velmi dazdivy rok a (okrem ineho) aj to nam pomenilo viacero planov - betonovanie, dovoz materialu....ptz. by nam zapadli auta na pozemku. Nemali sme este v tom case spevneny vjazd na pozemku. Teraz mame hotovu pivnicu + pripojenu terasu (dom je/bude v tvare T) a je vsetko zabetonovane. Teraz potrebujeme uz len obsypat stavbu z 2 stran strkom. Musime vsak pockat na teplejsie pocasie, aby neprimrzol strk na korbe auta, prip. aby nam nepolamalo nopovku. No a v aprili maju prist majstri klast zrubovu cast. No a nove plany su - dat to pod strechu do konca roka 2011. Snad bude novy rok uspesnejsi vo vsetkom a vsetkym a bude sa viac darit nez v starom roku. Teraz zaroven uvazujeme nad drevoplynom. Plyn nemame a ani nebude zavedeny do nasej ulicky. Chceme teda vyuzit dostupnost dreva na kurenie. Pelety nechceme, nad t.cerpadlom sme tiez uvazovali, lenze stoji to strasne peniaze, uhlie nechceme, podlahove kurenie - mozno ano, mozno nie. Chcely by sme totizto drevenu podlahu. Do kupelne pojde podlahove kurenie ale prostr. odporoveho kabla. Drevenicu chceme na trvale byvanie, z toho dovodu je podpivnicena a s obytnym podkrovim. My staviame svojpomocne a veru viem si predstavit kolko nervov vas caka. Drzim palce a hlavne pevne nervy ;)
Odpovedať
@ludka811 Ludka my tiez chceme drevenicu na celorocne byvanie casom ked deto odrastu, dovtedy skor ako chalupu. Budeme mat pivnicu a tiez obytne podkrovie. Skelet si dame pravdepodobne postavit a izolacie a ostatne si budeme robit svojpomocne. Mame tento projekt: http://www.drevodom.eu/index-rd2.php?... tak tiez som zvedava ako to dopadne.
Odpovedať
@verka1978 Verka, posielam link na plany drevenice, z ktorej sme vychadzali: http://www.zruborava.sk/katalog_grofk.... Dva roky sme obchadzali aj okolie a hladali. Nakoniec sme si vybrali tuto "grofku", ale kedze byvame v LM a chceli sme aj zadverie museli sme si upravit povodne plany."Original grofka" podla nasho nazoru nie je urcena na trvale byvanie. Nezmestilo sa nam to do chodby, tak zadverie je vysunute, pridala som si komoru-spajzu do kuchyne, schodisko sme posunuli ku obvodovej stene a v podkrovi sme si naplanovali satnik na ukor velkosti spalne. Kupelne sme posunuli do priestoru na ukor kuchyne a spalne. Ked budem pri pc v ktorom su ulozene fotky, pridam ich do albumu. Snazili sme sa mat taky akurat rozmer "domceka". Je to cca 150m2 - prizemie+podkrovie+garaz. Ostatne priestory pivnice sa do plochy nepocitaju. Sme velmi radi, ze sme sa konecne "vyhrabali" zo zeme...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ludka811 no to bude krasny domcek....nerozmyslali ste nad infra kurenim?...ak chcete kurit elektrinou tak by to bolo idealne riesenie ;-)
Odpovedať
@andrejkam dobry vecer, nie vobec sme infra kureniu nevenovali pozornost. V nasej ulici nie je zavedeny plyn a urcite ani nebude. Nechceme kurenie na elektrinu, ale mame moznost sa dostat k drevu aj v buducnosti, takze zatial sa priklaname k drevoplynu. Kedze aj samotna drevenica je skor tym starsim stylom, nic moderne, a chceme mat v interieri aj priznane tramy a steny, nepasuju tam ani tie panely infra kurenia.
Odpovedať
@ludka811 ...tak Vam drzim palce aby ste cim skor dokoncili ;-)
Odpovedať
@andrejkam manzel povedal, ze infra kurenie je kurenie o pocitovom teple.Jje kurenar a povedal, ze je to dost drahe a ked sa zhasne toto kurenie, dom hned vychladne. Takze stale sme zostali pri cerpadle, nastastie ho muz bude robit sam tak to bude lacnejsie aj cerpadlo mozno zozenie lacnejsie. Uz mame vrt na studnu takze uzitkova voda pojde odtial.
Odpovedať
Dobry den, ano my ste stavali dom s verandou (front porch). Ak by ste mali zaujem, tak sa mozete prist pozriet. Vsetko dobre.
Odpovedať
@verka1978 Dom vychladne podľa toho, ako je tepelne izolovaný a koľko má naakumulovaného tepla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim vsetkych priazdnivcov americkych domov. link na projekty k americkym domom: http://www.houseplans.com/ staci si projekt vybrat, kupit a zadat realizaciu jednej z doleuvedenych firiem, a HLAVNE ak chcete aby ten dom vizeral americky portebujete sa drzat projektu a pouzivat vhodne materialy, prilkad: obkladove materialy vynil siding, na slovensku je len jediny predajca: http://www.bokask.sk/siding.html alebo vysuvacie okna typu SASH BOX alebo SASH window http://www.pinus-window.com/slim-sash... http://skladywokulski.pl/4/produkty,o... http://www.pozarniuzavery.cz/drevena_... realizacne firmy: http://www.drevenydom.eu http://www.karashouse.eu http://www.americkydom.sk http://www.americkedrevostavby.cz dufam ze som pomohol :) Matej
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Zdravim, dovolujem si obnovit tuto diskusiu. Zaujima ma, ci ten dom stoji a ako sa to realizovalo na Slovensku :) Ako vyzera fasada, ci ste dodrzali americky styl s drevenym sidingom, alebo zvolili vinylovy? Co tie okenice? :) Popripade nejake typy na stranky. Odkazy na webove stranky v tomto fore uz nefunguju :-S Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?