Projekt nášho domu

Ahojte. Čo poviete na tento projekt? Hlavne ma zaujíma kuchyňa. Neviem, či tam tá špajza má zmysel, keďže nie je pri vonkajšom múre a bude bez okna. Či by nebolo lepšie, dať tam potravinové skrine.... Budem vďačný za každá váš názor.
Odpovedať
Ja by som prehodila spalnu s kuchynou,aby som z kuchyne sla priamo na terasu takto je ten prechod velmi komlikovany. Mne spajzka vyhovuje samostatne,lebo tam mam aj malu prac.plocu na pekaren,ryzovar,krajac chleba,zmrzlinovac,mrazak. Len skrine by mi nestacili, ze nieje okno a nieje tam zima nevadi, nemam tam kaziacesa potraviny,tie su v chladnicke, ryza,cestviny,konzervy nepotrebuju extra chlad,ved ani v obchodoch nieje 15stupnov.
Odpovedať
@anubi ako je to osadene na pozemok? Najlepsiu juznu cast mas zatarasenu garazou. Kupelna je hrozna. Wc tiez krkolomne. Nemam rad vyklenky, miestnosti maju mat ciste linie. Cele prekreslit podla mna. Spajza by mala mat okno, na tom by som trval. Obyvacka je mala. Cela dispozicia je zle.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som to tiež prekreslila..dispozícia, tvar miestnosti, umiestnenie okien musí mať logiku..Treba si uvedomiť, že to nestaviate na dva roky, ale na celý život.. Čo sa týka okna v špajzi - jednoznačne by tam malo. Ešte raz si k tomu sadnite a poriadne porzmýšľajte, hllavne nad dispozíciou a čo je najdôležitejšie, aby to bolo funkčné a účinné nielen teraz, ale aj o 20, 40 , 60 rokov...
Odpovedať
Jedná sa o prestavbu z hospodárskej budovy, so severnou stranou ani s južnou stranou nič neurobím, obidve strany sú zastavané, takže okno do špajzy nie je možné dať. :(
Odpovedať
Z východnej strane je cesta a zo západnej strany dvor.
Odpovedať
@anubi okno do spajze netreba, staci vetracia mriezka alebo nieco podobne, potraviny sa maju skladovat na tmavom mieste. orientacia je dost nestastna, ale pises ze idete prerabat hospodarsku budovu, takze sa rovno pytam, ci sa to neoplati zburat a postavit nanovo. ked tak posli fotky aktualneho stavu.
Odpovedať
Poriešte si tie schody pretože sú neaké čudné podla kresby majú 22 stupňov :-)
Odpovedať
garáž a technická miestnosť tvoria takmer 1/2 domu, čo je zbytočne finančne náročné a na úkor väčšej obývačky a väčšieho pohodlia v dome
Odpovedať
@anubi Okrem špajze by som toho zmenila viacej. Kúpeľňa a WC sú podľa mňa veľmi ďaleko od spálne, neviem si predstaviť chodiť krížom cez celý dom v noci na WC, alebo večer zo sprchy. Ja by som to zmenila takto: - spojiť wc s kúpeľňou. Ak to chcete mať oddelené, tak by som oželela okno v jednom z nich. Vetranie aj svetlo sa dá poriešiť aj inak. - Namiesto tej izby (pracovne?) pri garáži by som dala spálňu. Bude z nej bližšie do kúpeľne. Ak chcete mať prechod do garáže, vytvoriť medzi spáľňou a kúpeľňou uličkou s trebárs vstavanou skriňou. - Obývačkou s kuchyňou by som dala na miesto terajšej obývačky a spálne. Špajzu by som nedávala, radšej pár cm navyše v kuchyňo-obývačke. - Pracovňa by šla tam, kde je teraz kuchyňa. Bolo by dobre, keby sme videli aj poschodie aký je návrh.
Odpovedať
@anubi špajzu určite ponechaj, my ju máme na rovnakom mieste ako ty a je to najvyužitejšia miestnosť... kúpiš regále v baumaxe a parádička, od vysávača, cez kôš, poháre, zaváraniny... všetko tam schováš:)
Odpovedať
@nelimatej
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?