Prestavba hospodárskej budovy na rodinný dom

Mame 60-rocnu hospodarsku budovu a uvazujeme, ci by bolo mozne ju zrekonstruovat na rodinny dom. Koho by sme mohli oslovit, ked potrebujeme v prvom kroku posudenie, ci je to vobec realne? Projektanta? A ako by sme mohli ziskat aspon hruby odhad co by to stalo? Dakujem za kazdu radu 🙂
Odpovedať
@mirateke V prvom rade nájsť dobrovoľníka - projektanta, ktorý sa na také niečo nechá nahovoriť. Z fotky sa síce nedá posúdiť skutočný stav budovy, ale z prvého pohľadu by som povedal, že toto nemá zmysel rekonštruovať. Teda ako rekonštrukciu to môžeš nazvať pre stav. povolenie, ale v reáli to bude treba zbúrať a dom postaviť úplne nanovo. Tá budova asi ani nemá základy. A čo by to stálo? Tipujem, že to má cca 70-100 m2, takže tak veľký dom vyjde cca 70-150 tisíc €.
Odpovedať
@chrobak7 Ahoj, vdaka. Ma to zaklady, ale len do hlbky asi 70 cm. Mury aj vnutorne priecky su tehlove, 30 cm tehla. Ma 70 m2.
Odpovedať
@mirateke Musí sa k tomu vyjadriť projektant. Z fotky nevidno, či je základ odizolovaný od múrov - ale zvonku na múre sa zdá, ako keby boli steny vlhké.
Odpovedať
@mirateke prvého by som oslovil rozpočtára s jednoduchým náčrtkom a prerátal koľko by stála prestavba a koľko novostavba s napr.ponechaním základov...
Odpovedať
Profilova fotka
@mirateke pekný priestor a s trochou práce sa dá dobre upraviť na dvojpodlažný dom bez rozoberania strechy. Najskôr podpíliť, podlahu zdvihnúť 30 cm and dvor, stropy vložiť , ale treba k tomu projekt. Získa sa 120m2 obytnej plochy, to je náklad 200 tis. €, ale základy, steny, strecha sú takže min. 40% sa ušetrí.
Odpovedať
Dat sa to da prestavat, mam kamarata ktory si tak pri rodicoch prestaval hospodarsku budovu. Ale fakt je, ze tie budovy su rozne, preto bude treba posudok niekoho kto sa rozumie. Otazka je, ci rozmery budu vyhovovat, ci to nebude zbytocne prestavovat. Ci by nebolo jednoduchsie na novo postavit.
Odpovedať
vizualne si to viem predatavit, no tazko povedat co to bude stat, takze rozpoctar a projektant by neboli v tomto odveci, vsetko vsak zalezi od toho, kolko mozte investovat a ci sa to v konecnom dosledku nebude rovnat vystavby komplet noveho domu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?