Pôdorys - návrh

Profilova fotka
Strechári, vyjadrite sa k návrhu pôdorysu. Vstup je zo SV, ešte sa rozhodujeme o umiestnení garáže a tech.miestnosti, kde bude plynový kotol. Chceme ju buďto vedľa šatníku a kúpeľne, alebo vedľa hosťovskej izby a obývačky. Uvítam každý názor.
Odpovedať
Prve, co ma napadlo, ze voda bude roztahana po celom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som dala techn.miestnost vedla satnika, resp. kupelne. Aj ked jednoznacne vyjadrit sa k tomuto je tymto sposobom tazke. Vela zohrava ako vyzera pozemok, ako bude umiestneny dom na pozemku, ktory je ulicny pohlad a pod. Co sa tyka interieru odporucala by som prechodne dvere z predsiene do obyvacky volit ako posuvne v puzdre. Za 1. je to velmi elegantne riesenie, za 2. z vlastnych skusenosti viem, ze dvere budu viac otvorene ako zatvorene, a v pripade otvorenych kridlovych otvorenych dveri je komplikovanejsi vstup do spalne.
Odpovedať
nie som strecharka, ale podla nakresu mate kupelnu v spalni? co je fajn, ale mate tam este jednu izbu, tak by mozno nebolo odveci umistnit kueplnu tak aby bola pristupna vsetkym a nemuseli chodit cez vasu spalnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominant440 Druhá izba je hosťovská. Už sme iba dvaja s manželkou 8-)
Odpovedať
@topvideo aha, tak potom ano, a obcasna navsteva prezije ked sa pred spanim bude sprchovat u vas. jedine, ze by ste mali kazdy vikend niekoho na navsteve, tak potom by som to zvazila. kupelna v spalni je super. mame a som velmi spokojna :)
Odpovedať
Profilova fotka
@interierovy_dizajn Tiež sa mi viac pozdáva umiestnenie tech.miestn. vedľa šatníku, pozemok je 24,3 x 28,7, uličný pohľad je od vstupu do domu, posuvné dvere v púzdre beriem, aj teraz máme niečo podobné v spálni, dobrý nápad.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero bohužiaľ, tých pár trubiek nás nezruinuje, je v tom nejaká nevýhoda?
Odpovedať
Profilova fotka
@dominant440 až také časté návštevy nemáme.
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo tu by som este poradila zmensit hostovsku na ukor wc a vytvorit tam sprch.kut pre hosta, aby mal svoju sprchu a naozaj Vam nechodil do spalne :-). A myslim, ze aj Vy ju vyuzijete. Staci obycajny, murovany, netreba ziadne vanicky, len zlab, murik a dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme je ešte možnosť zameniť kuch.kút s jedálňou a obývačku. Potom by bola vody centralizovanejšia...
Odpovedať
Profilova fotka
@interierovy_dizajn sprchu pre hosťa beriem, dobrý nápad. Ako riešiť vstup pre hosťa do malej kúpelne? Ponechať, aby chodil cez zádverie?
Odpovedať
Profilova fotka
Takto je to logickejsie, nemusia k Vam navstevy chodit cez kuchynu a mate ju aj opticky krytu. Cize mate navstevu a v kuchyni nemusi byt upratane :-) Inak aj do spajze by som volila posuvne dvere. Ak mate este nejake nezrovnalosti, rada pomozem :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@topvideo zasadna nevyhoda v tom nie je, ale ja by som sa snazil rozvody koncentrovat do urcitej casti domu. Nie kvoli cene rozvodov, ale kvoli moznym porucham. Vo vseobecnosti, cim kratsia je cesta teplej vody od zdroja ku kohutiku, tym lepsie. To iste kanalizacia. Neviem, kde bude vyvod z domu, ale osobne by som nechcel mat odpadove rury tahane po celom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero OK, preto uvažujem vymeniť KK + Jed a obývačku.
Odpovedať
@topvideo -- kupelna len v spalni, povazujem to za zle riesenie ak nie je ina kupelna pristupna napr. z chodby, kupelna sa do spalni dava z toho dovodu, aby mali rodicia svoje sukromie, kedze dom budete obyvat len vy dvaja, nema zmysel ju tam umiestnovat, v podstate cely vas dom bude sukromna/intimna zona. V pripade obcasnej navstevy mozete pouzivat kupelnu na chodbe, treba si uvedomit aj to, ze host moze prist do domu neskor, ked vy uz spite. Alebo tvoja zena spi a vy popijate na terase a teraz neskoro v noci sa ma ist sprchovat cez spalu. -- WC v zadveri, aky dovod ho tam umiestnit? Zadverie je spinava zona, blato, prach, dazd, sneh a teraz v ponozkach, papuciach cez tie topanky na wc. -- hostovska izba nato, ze pride niekto raz za cas a ako pises, casto navstevy nemate je zbytocne velka, staci tam postel, skrina, stolik, stolicka a viac netreba. plocha pre 1 osobu sa da urobit 8m2. -- pozor v kuchyni na stol, stolicky aby sa dali aj posuvat, Ak ste 2-ja a obcas niekto na navstevu, potrebujete stol pre 6 osob? Zatial len dispozicne veci, kedte o technickom riesenie nie su ziadne informacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst beriem na vedomie, kúpeľna pri spálni z dôvodu pohodlia,sprchu pridám aj k hosťovskej, veľkosť hosťovskej prehodnotím, stôl v jedálni možno pre 4 osoby
Odpovedať
popozeraj podobne katalogove projekty a urcite najdes nieco co sa ti bude priblizovat lebo tento nákres by som nebral vážne lebo budeš dlho nadavat....aj ked pri tom budeš dlho sedet a popozeras desiatky projektov urcite najdes ...ja takto riešim orientaciu vstupu na juh spiderhst - vynikajuca poznamka o tom WC aj ked dome to tak naprojektovane nemam tak som to videl na vela projektoch...
Odpovedať
je vela projektov malých bungalovov, ktoré sú dobre riešené a netreba velké úpravy. skus pozrieť euroline alebo erlis. isto si tam vyberieš
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?