Obývačka prepojená s kuchyňou

Poprosim vas o vas nazor ! Riesime si projekt na nas buduci domcek http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro... A momentalne mame dilemu ako vyriesit rozmiestnenie obyvacky a kuchyne.V projekte je spojena kuchyna s obyvackou kde v obyvacke je jedalen. (v skucasnosti to je in..)Aky je vas nazor, alebo vlastna skusenost?Mala by byt kuchyna uzatvorena?((kvoli pachu) Je to v pohode ak je jedalensky stôl v obyvacke?(nie je velmi sukromie ak je v izbe viac ludi a jedni pozeraju telku a druhi prave veceraju...Dakujem za vase nazory, napady a pripadne kritiky.
Odpovedať
1
2
ja mám v byte síce nie prepojene ale nemam dvere - nechali sme zárubnu, že keby niečo v buducnosti aby sme dvere mohli dať presne toho pachu som sa bála lebo viem ako je to na bytoch ;) ja ako varim mám otvorene nonstop aj pri minus 10 a pak prevetram celý byt aby nesmrdelo ale nedá sa to na 100 percent. Súkromie mi nevadí, ved obeduješ/večeriaš nie sa sprchuješ ;-) a v tom pozitíve že sme všetci spolu, teda kým varím, vždy jedným očkom vidim manžela s dcérou počuvam ich zapajam sa s nimi atd. Ale napr. neviem ako o tento rok prinesieme darčeky pod stromček aby ich dcérka nevidela má 2,5 (kým pochopí kto nosí darčeky) tak to netuším ako ich ,,náhle" prepašujeme :D
Odpovedať
Profilova fotka
Mna by uprimne zaujimalo o akych pachoch sa v suvislosti s otvorenou kuchynou a obyvackou stale hovori? Nemyslim to teraz vobec ironicky, ale mne jedlo vonia, ked ho varim. Taka jablkova strudla alebo cokoladovy kolac prevonia cely byt a bylinkovy caj ci kava tiez... pre mna su to vone domova a nie pachy pre ktore by som mala varit za zatvorenymi dverami... Este som nic nespiekla a ak by sa mi to raz za x rokov aj stalo, tak to prezijem... urcite by som si kvoli tomuto riziku nespravila osobitne miestnosti...
Odpovedať
No IN to mam v byte cez 10r. tesim sa tomu :-D no pachy neries to su famy by som povedal,jedine pri vyprazani to vadi no co mi viac vadi ked pozeram spravy a niekto vybera mycku bucha hrncom a pod. toto je na nervy a pozastavenie sa uz ked ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@creator my mame obyvacku cez dvojo dveri z kuchynou, normalne ze vzdialenost 10metrov a aj tak citim pachy :-D Dolezite je nemat wecko prepojene s obyvackou. vsak?
Odpovedať
@koralinka vzdy som deti poslala s muzom vonku pustat prskavky a ja ze upracem riad zatial. ;-) a medzi tym, necakane, prisiel vzdy jezisko :-)
Odpovedať
Ja sa tiez vzdy pozastavim nad "pachmi" ci "smradom" v kuchyni, neviem ako u koho, ale u nas jedlo vonia. Ze niekto prepaluje olej a napchava sa potom karcinogenmi je druha vec, potom ma aj smrad v dome. A dalsi argument schovat bordel v kuchyni pred navstevou-tiez nechapem aky bordel, nie sme predsa humusaci,spinavy riad ide do mycky, supky zo zeleniny a kelimky a papieriky do kosa. Ci prepojit,alebo nie je silno individualna vec, to ti nikto nepovie ako to mas urobit. Mne spojenie vyhovuje,mame jeden priestor a konecne niesom zavreta v kuchyni sama. Kamoska dokola apelovala smradom a bordelom a dnes si jedlo komlet nosia cez poldomu do obyvky z kuchyne a jedia za konferencnym stolikom Mycku pustame na noc, riad vyberame rano, len vez vikend je to posunute,lebo ide mycka 2x denne.
Odpovedať
mne tiez jedlo vonia a rada jem ;-) ale nepreferujem vonu jedla v obyvacke, lebo jedlo nie je len cokoladovy kolac ci bylinkovy caj .... napr. take zemiakove placky dokazu zamorit cely dom :-D
Odpovedať
mne zamoria byt pukance z MW a je jedno ci je kuchyna oddelena alebo spojena s obyvackou. Uplne jednoducho, otvoria saterasove dvere vedla linky, urobia pukance, kym sa robia je ich citit, minutu po urobeni nieje po nich ani ň puchu. Mame vela navstev aj chodim po navstevach, 90% ma spojenu obyvkokuchynu,ale smrad nemaju nikde a to chodime a chodia ku nam na jedlo, vacsinou na veceru. Dnes sa mam aj na obed aj veceru sme pozvani :-D
Odpovedať
Skuste vyprazat cibulu v obyvacko-kuchyni a povedzte ci ju tam necitite. Ak ste hladny asi vam to bude voniat, ale najedenemu cloveku sotva este nevynasli digestor, co by to odvetral na 100% :-p Zo spolocenskeho hladiska je spojenie oboch miestnost urcite super, ale z praktickeho sotva. Ked pride navsteva(svokrovci), baby pojdu vacsinou do kuchyne a chlapi do obyvacky :-D Tato tema nema vitaza, rovnako ako sa pytat ci je lepsie Atari alebo ZX Spectrum, zalezi od toho aky typ cloveka uziva dom.
Odpovedať
@timotejko2 Ja píšem zo svojej skúsenosti. My sme pred dvadsiatimi rokmi nadstavili nad rodičovský dom jeden komplet 4-izb byt s otvorenou kuchynou do obývačky. Dvadsať rokov som vydržala. Teraz si robíme nový dvoj-izb.byt a kuchynu chcem uzavretu. Už nikdy otvorený priestor.Napr. dnes sme si na ranajky robili vajíčkové hrianky. Neskutočná podla niektorých "vôna" aj popri otvorenom okne aj digestore. Včera prišla k nám neočakávane kamarátka,práve sme sa najedli a v kuchyni bolo porozkladané kadečo. Aj ked to všetci chápu,že ludia aj jedia a rozhadzujú,mala som blby pocit,že mi vidia do "taniera". Nehovorím o večernom vyrušovaní /to ma velmi čerti berú/ pri rozpozeranom programe v telke a niekto šuchoce v kuchyni, večeria, alebo chcem poriadiť kuchynu. Hned je ohen na streche. A to nehovorím o takom napr. vianočnom pečení,zaváraní,a pod. čo sa väčšinou robí po večeroch. Teraz som si to navrhla tak,že mám zasúvacie dvere do obývyčky z kuchyne a hned za dverami v obývačke mám jedálenský stôl, ked nás bude viacej. V kuchynke mám iba malý ranajkovy stol pre dvoch. Mali sme kedysi velký byt a aj tam sme mali jedálen zvlášt a v kuchyni iba malý stol. Obývačka bola tiež zvlášť. Ja by som už nikdy nešla do spojeného priestoru. TOĎ MOJA SKUSENOST.
Odpovedať
Profilova fotka
@brandy12 ked vyprazam cibulu aj tak je to citit v celom dome a lepsie je ZX Spectrum :-D
Odpovedať
@timotejko2 ..tak ja si nemyslím že je to In. Podľa mňa je to len chyták architektov a predajcov nehnuteľností na domuchtivých a neskúsených neznalcov. =-) Majú veľkú obývačku a aj veľkú kuchyňu a čoskoro po nasťahovaní zistia že nemajú ani kuchyňu a ani obývačku. Takto z pohodlia keď sedím na stoličke a kukám do monitora to vyzerá exclusive ale praktičnosť je na kilometre vzdialená. Dá sa to porovnať s nádhernou architektúrou domu na obrázku niekde pri mori, krásny bazén povedľa, vtáčiky čvirikajú, nádherná príroda v okolí, fáro v úzadí či popredí a pekné ženy na lehátku ale zrazu zistím že som na iba tu na SK, ruka v šerbli a mám pár Eur vo vačku. A hneď mám po krásnej nálade. Ešte že som sa stihol spamätať a ihneď som to nekúpil a nezadĺžil sa po uši. Ja osobne preferujem oddelene čo sa dá ak sa dá. Jasnačka že je to vec názoru každého jedinca, každý by si to mal skúsiť na vlastnej koži ako mu to vyhovie. Ja som tiež naletel tejto propagande a hneď po nasťahovaní do bytu som dával dvere preč z kuchyne a robil som oblúk. Ale hneď potom som si aj uvedomil svoju chybu a pri prvej prestavbe som už nasadzoval dvere naspäť. A že mi vyhovuje kuchyňa samostatne dokazuje aj môj náčrt domu v albume že aj keď chcem stavať minidom tak kuchyňu musím mať samostatnú na úkor jednej obytnej miestnosti čo mi je síce dosť ľúto ale dokonca aj moja manželka so mnou súhlasí x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ac3 ano, znalci maju obyvacku ako chodbu s pristupom do kazdej miestnosti vcetne WC :)
Odpovedať
@majkoj ..ale kuchyňu majú samostatne... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Také kompromisné riešenie vidím v tomto projekte http://www.promiprojekt.sk/projekty/l...
Odpovedať
@ac3 myslim si ze ak by si mal domcek na plazi, vtaciky by ti cvirikali, faro v garazi a zeny na lehatku, tak by ti bolo jedno ci mas spojenu kuchynu ci nie :-D len co by povedala manzelka :-p ja som za zlatu strednu cestu. nemat linku priamo vedla sedacky, ale ani nie na druhom konci domu. takze len tak opticky oddelena kuchyna je fajn.
Odpovedať
my budeme mat rovnake riesenie ako v linku od mysky. Nechcem mat uplne otvoreny priestor, kvoli sukromiu, hluku a pod, ale takisto to nechcem uplne uzavriet dverami...podla mna je to celkom prakticke riesenie.
Odpovedať
@manilla plne suhlasim :-D
Odpovedať
my máme vlastne taký polootvorený priestor, kuchyňa spojená s jedálňou a decentne oddelená, ale zároveň otvorená :-D s obývačkou. Čo sa pachov týka, tak zatiaľ nevidím žiadny problém, pokiaľ synovi neprihoreli volské oká, vtedy to fakt bolo cítiť :-D, ale inak nie, ak je pustený digestor, pri ktorom mám pocit, že pomaly vcucne aj mňa, tak necítiť nič.
Odpovedať
@brandy12 suhlasim, prazenu cibulu nevyvetras, ja na taketo extremne "vone" pouzivam letnu kuchynku je to na nezaplatenie ;-)
Odpovedať
Tiez som za oddelene. Jedinu vyhodu vidim jedine v tom, ze ked varim, mozem sa rozpravat s tymi, co su v obyvacke, ze nie som sama. Ale vsetko ostatne su nevyhody.Hlavne ked jeden pozera telku,alebo si chce len trochu zdriemnut pri telke a vzdy sa najde niekto, kto zacne hrmotat v kuchyni. Ked varim ja, tak si kuchynske pachy neuvedomujem.Ale ked pozeram telku v obyvacke a niekto v kuchyni nieco vari, tak mi tie pachy vadia. Lebo samozrejme, keby sa pustil digestor, tak zas rusi tych, co su v obyvacke :-| Pri viaclennej rodine,alebo pri rodine s vacsimi detmi je to neprakticke, rusia sa navzajom.
Odpovedať
Suhlasim.Vecer pri telke ta rusi kazdy zvuk...a neviem si predstavit kuchynu spojenu s kupelnou...umyvacka,mikrovlnka,chladnicka...varenie...to vsetko bude strasne rusit.My mame kuchynu bez dveri a vadi mi to...takze tam pojdu dvere a pravdepodobne zasuvacie...uz len ked si robim hranolky v ActiFry,tak to riadne huci a aj umyvacka ked umyva...A o digestory ani nevravim...
Odpovedať
@brandy12 Alebo robit klobasy ci vajcia...vazne pecka
Odpovedať
Profilova fotka
@koralinka nás ocino braval do izby pozrieť či už padá hviezda. Mama dala darčeky a prišla za nami. :-D
Odpovedať
Je to asi věc názoru. Mám zkušenost s obojím. Bydleli jsme v domě s kuchyní oddělenou, potom v řadovce, kde byla kuchyň bez dveří, ale od obýváku oddělená jídelnou a halou a teď máme prostornou místnost 51 m2, kde je obývák, jídelna, kuchyň. To nám vyhovuje nejvíc, stavěli jsme novostavbu, takže jsme kuchyň klidně oddělit mohli, ale vůbec jsme o tom neuvažovali. Neumím si představit, že jsem zavřená v kuchyni mimo veškeré dění. A co se týká hluku - digestoř hlučná je, ale večer, když jde televize, už většinou nic nevařím a myčku a lednici máme tak tiché, že to vůbec není slyšet.
Odpovedať
@mcdog vzdy si mozes vybrat spotrebice s co najmensou hladinou hluku. nasa umyvacka je taka tichucka, ze ju nemam sancu pocut, ked ide telka. s chladnickou to je horsie, tu sme vyberali este do inej zivotnej situacie - bola v spajzi. niekedy mam pocit, ze je ziva a skvrka jej v crevach. :-p ja som za spojeny obytny priestor z dovodu komunikacie s rodinou a navstevami s pripadnou moznostou oddelenia od hlavneho sedenia. napr. barovym pultom. tiez by navsteva nemusela prechadzat pri vchode cez kuchynu, to tiez nepreferujem ;-) najviac mi vadi, ked si rodina pusti telku a ja chcem napr. pocuvat hudbu. vtedy by bodli nejake zasuvacie dvere. nejake pachy neriesim.
Odpovedať
@ksebejka suhlas, ale nespomenula si varenie brokolice, kapusty, .... vtedy ale naozaj kuchyna nevonia :-)
Odpovedať
@finis No pokial ma clovek male deti tak ma zvacsa telku co najtichsie vecer a vsetko ho potom rusi...
Odpovedať
Profilova fotka
@mimidlo byvala som v byte s oddelenou kuchynou, tym pachom aj tak nezabranis rozlezt sa po byte :). Teraz mam kuchynu spojenu a je to super. Nieco prihorene proste vyvetram, to sa nestava casto a ostatne ako vravis pachy su pre nas vonou z jedla, nikomu to nevadi ani v obyvacke:). A navstevy.... Nestavali sme dom pre navstevy. Samozrejme pred vacsou navstevou rychle vyvetram ak som pre nich varila, ak nie, pri navsteve bezne nevarim. Preco byt v karantene ked varim rodine? Takto sme spolu. Pre mna maximalne prijemne riesenie. Umyvacku nikto nepocuje, tv sa vzdy pozerat da. Tolko moja dlhorocna prax nie iba teoria.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja som zila vo viacerych podmienkach, aj oddelene kuchyne, aj spolu s obyvackou v ramci jednej miestnosti.... A zistila som ze mi daleko viac vyhovuje jeden centralny priestor.. ALe je to otazka naozaj osobna, kazdemu vyhovuje nieco ine.... umyvacku pustam kludne aj na noc, mam ju velmi tichu, chladnicku obcas pocut ale nie nejako extremne (ta je stara este). Je super, ze varim a od linky vidim jednak na deti v detskej, a jednak ich aj mam v obyvke na gauci ked pozeraju rozpravky... ja by som uz inak kuchynu riesenu ani nechcela... a @koralinka - darceky mame poriesene sposobom ze deti sa zavru s niekym do detskej, a jezisko zatial da darceky pod stromcek :-D :-D :-D ako 2 a pol rocne je to uplne v pohode, uvidim ako to budeme riesit ked budu mat 7 ci 8 :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?