Názor na pôdorys bungalovu

Zdravím, máte nejaké pripomienky k projektu? My sme spoklojný s rozložením izieb aj veľkosťou, ale napr. nejaké špecifiká, ktoré by nám mohli pomôcť a ušli nám :) Toto je len nástrel samozrejme napr. roh chodby sme dali už zarovno a podobne. Čiže čakám na názory.
Odpovedať
1
2
Zdravím, aká je orientácia na svetové strany? Projekt je jednoduchý, ale: - V prvom rade dať pravý uhol, nie skosený na tej chodbe v technickej miestnosti. ď - ďalej by som kľudne zúžila tu zadnú chodbu k izbam na 110cm. Tým pádom o 20 CM zväčšíte technickú a detskú izbu. - Čo sa týka toho minisatnika v spálni - ten je veľmi malinký. A hlavne tie dvere tam je nutné dať odsuvacie ak už tam bude. Ale rátajte s tým, ze budete k nemu potrebovať ešte nejakú tú skriňu do spálne. - tá druhá detská izba je dosť malá, no keď sa inak nedá, tak to stačí, ale treba myslieť na naozaj dobre rozmiestnenie nábytku v nej. - okná do detských izieb dajte klasické, nie až po zem. Nakoľko sú izby menšie, tak nábytok sa bude oveľa praktickejšie ukladať ak sú v nich klasické okná. - aj keď som zástancom špajze, tka vo vašom prípade by som skôr popremýšľala nad jej zrušením a tým pádom vznikne v kuchyni viac miesta a takisto vo vstupe viac miesta. A ten úložný priestor sa vám v takomto malom domceku zíde.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od valilajk:

Zdravím, aká je orientácia na svetové strany? Pr…
@valilajk No máme stanovený rozpočet a cez neho nejdeme a uvedomujeme si, že je to menší dom, ale ak to porovnám s bytom stále je to okej:) Skosená chodba už nie je toto je ešte pôvodný projekt. Chodbu sme uvažovali ako ste vravela, nakoniec nechávame 120 cm šírku. Špajzu sme veľmi uvažovali ako a nakoniec na základe skúsenosti z rodiny ju tam chceme, lebo bez nej síce by bol priestor otvorenejší a väčší, no zároveň chceme mať odkladací prietor, kde ako sa vraví dáte veľa vecí a nepoškodíte napr. linku atd. kuchyňa si myslím, že celkom môže byť sú aj menšie. A áno k šatníku tam budu zasúvacie dvere.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Zdravím, máte nejaké pripomienky k projektu? My s…
@fero1821 známy majú skoro presne to isté. Sú spokojní aj to dobre vyzerá. Tiež rozmýšľali okno k jedálenskému stolu, ale nedali tam žiadne a aj tak majú celkom dosť svetla (asi závisí aj od orientácie). Ani nad gaučom nemajú okno a to si tam ani neviem predstaviť. Dali si ale veľký portál ku gauču, takže ten je skoro na celú šírku steny. A teda špajzu si nechali, kuchyňa je do tvaru U iba a z druhej strany je menšia technická a wc, kde sa im všetko zmestilo (práčka, sušička, kotol, zásobník, vysávač, skrinka na veci). A z tej strednej miestnosti spravili veľký šatník. Neviem či to rozmerovo majú rovnaké ale asi to majú 13x10, takže preto majú pri chodbe viac priestoru. Ale technická je ozaj len 1,5x1,7 asi a všetko sa zmestilo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Zdravím, máte nejaké pripomienky k projektu? My s…
@fero1821 možno by som WC pri vchode umiestnila vľavo (voda + odpad, menej rozvodov) bližšie k odpadu z kuchyne a dvere otvárať dovnútra, potom vznikne priestor v spálni na šatníkový výklenok napr. s posúvnymi dverami, asi aj do kúpeľne dvere dovnútra smerom k sprche.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Zdravím, máte nejaké pripomienky k projektu? My s…
@fero1821 mám nejaký náčrt a vyzerá, že je to veľmi podobné, lebo majú vnútro 11,7m šírku. A teda technická dokonca len 1,5x1,5m a zmestilo sa im všetko. Špajzu si určite nechajte a pre predstavu ako to majú oni. Inak ostatné rovnako, akurát okná majú klasické všade a teda jeden veľký portál v obývačke.
Odpovedať
Profilova fotka
Je tu viac zlých vecí. Napríklad spálňová postel opretá o sprchu a vanu. 8no dá sa presunúť, ale tieto presuny treba spraviť v projekte. Jeden z najpopulárnejšich projektov je bungalov 333. Ten má rozmery 13x10 toto 12x10, Ale pozrite sa o čo je to všetko "čistejšie". Ten 1 m by ste vedeli získať zmenšením kuchyne, špajze a kúpelky. Pouvažujte ešte.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Zdravím, máte nejaké pripomienky k projektu? My s…
@fero1821 pisem to vsade napisem to aj tu. Viem ze je to teraz moderne (uz asi tak 30 rokov) ale wc s oknom k hlavnemu vchodu do domu je pre mna je velke nie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@fero1821 pisem to vsade napisem to aj tu. Viem z…
@sousedekovci89 Suhlasim aj ja s toto poznamkou,ale tiež sa dá vyriešiť. Ktoré okno je WC?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcel714:

@sousedekovci89 Suhlasim aj ja s toto poznamkou,a…
@marcel714 ja ale vobec neriesim vzhlad okna na wc pri vchode o to mi vobec neslo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@fero1821 známy majú skoro presne to isté. Sú spo…
Ďakujem za postrehy v podstate nie je tam žiadna veľká výtka a tie čo boli posmenuté sú už asi poriešené na 90%. Samozrejme Chápem, že je to malý dom, ale myslím, že celkom v pohode. @marsdm Áno šlo by to aj takto, že prehodiť špajzu a záchod, ale je to v podstate jedno a sme spokojný aj s týmto návrhom. Každy preferuje niečo iné. Ale ďakujeme.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@marcel714 ja ale vobec neriesim vzhlad okna na w…
@sousedekovci89 Neviem, čo myslíte tým, že nedávať Wc dopredu. Ono v podstate toto malé Wc je také, že bude skôr pre návštevy alebo ak by druhé bolo obsadené. Neviem, čo konkrétne Vám tam vadí na tom :) Ja osobne výzor okna neriešim, myslím toto z WC. Je však pravdou, že keby rozpočet dovolil a staviame dom troška väčší, tak to usporiadame troška inak. Lenže nepustí to. Ale ďakujem. Rozmer to je 12x10m.
Odpovedať
Toto je už takmer finálny projekt. Došlo tam ešte k malý upravám.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@sousedekovci89 Neviem, čo myslíte tým, že nedáva…
@fero1821 no asi to, ze moc by som nechcel aby zvuky mojej zadnice pocuvala prichadzajuca navsteva. Tento archaizmus v navrhovani domov tu mame minimalne od 90. Rokov (nasi ked v 93 stavali dom, uz vtedy im to projektant tak nakreslil, uvedomili si to az pri vystavbe ze tobnie je moc vhodna orientacia WC okna tak z toho spravili špajz. Mne toto projektovanie pride strasne prvoplanove bez kreativity, v podstate 9/10 projektov co tu niekto da maju wc pri vstupe (co by samo o sebe nebol az taky problem) s oknom orientovanym do vchodu. absolutne opajcnute schematiky dookola.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@fero1821 no asi to, ze moc by som nechcel aby zv…
@sousedekovci89 Ja to poviem inak. Pri takto malom dome nie je veľa možných riešení. Ale ako vravím, tak toto WC je plánované ako pre návštevu, prípadne ako náhrada ak sa pokazí v kúpeľni, prípadne bude obsadené. Popravde ak mi má prísť návšteva, tak nebudem ju čakať na záchode pri vchode, a ak mi bude nutné tak pôjdem do kúpelne. Chápem čo tým myslíte a nemyslíte to zle, ale troška ste to aj vy zatiahli za vlasy. Na strane druhej, ak návštev pôjde na wc, tak je lepšie ak pôjde na vstupnú chodbu zavrie za sebou a tam si môže kludne ,,uľaviť" bez výčitiek, či to je počuť v obývačke. Čiže toto riešenie je troška lepšie a zároveň mať záchod na strane kuchyne, kde sa môže jesť a znepríjemníte tým niekomu napr raňajky je tiež na zamyslenie :D ...čiže všetko má viac uhlov pohľadu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@sousedekovci89 Ja to poviem inak. Pri takto malo…
@fero1821 nesuhlasim riesenie je vzdy. A aj preto lebo to projektanti kreslia furt furt furt. Maly ci velky dom, vidim to zakazdym. A ze sa nebude pouzivat. Vies ako, Murphyho zakony 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@fero1821 no asi to, ze moc by som nechcel aby zv…
@sousedekovci89 ako často za deň k vám chodí návšteva? Či aj každý deň v týždni? Aby počúvala niekoho na záchode počas príchodu do domu? Wc pri vstupe do domu je fajn. Problém by bol keby pred vchodom bola terasa alebo záhrada s hojdackou a pieskovisko pre deti, kde by fakt niekto mohol toho, čo je na wc, počuť počas celej tej návštevy. A to v tomto prípade tak asi nieje 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@fero1821 nesuhlasim riesenie je vzdy. A aj preto…
@sousedekovci89 V podstate je to "WC pre navstevy" ak sa domáci rozhodne ist si robiť hambu prave vtedy ked prichádza navsteva tak to je čistota jeho vec,ze nepouzije druhe WC 😀 podla mňa je to lepšie riešenie ako mat WC niekde v strede domu,kde je zase všetko pocut do obyvacky a pustat si navstevu do "nocnej casti" mi tiež nepride vhodne.Ale ako bolo spomínané,je to vec pohladu.My mame pri vchode WC (jedno z troch) a je to fajn.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Toto je už takmer finálny projekt. Došlo tam ešte…
@fero1821 dvere do kúpeľne je vraj lepšie dať s otváraním von - kvôli bezpečnosti. Keby niekto náhodou vnútri odpadol, keď spadne k dverám, pomoc sa k nemu nedostane. Keď sa otvárajú von, človek odtiaľ ľahšie ,,vypadne", keby sa mu dačo robilo. Zvážte 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marcel714:

@sousedekovci89 V podstate je to "WC pre navstevy…
@marcel714 stale si nepochopil. Nehovorim o tom ze nema ine wc. Ale zakon schvalnosti hovori ze akurat ta kupelna bude obsadena. Ja by som to wczvazil napr. do tej technickej miestnosti. Vzhladom na to, ze tam bude pracka aj susicka predpokladam ze bude mat zaujem na tom aby sa ten hluk neroznasal po dome (a tie pristroje dokazu narobit kraval na ktory sa ani ludska potreba nechyta). Odpad tam bude treba tak ci tak, tak uz mas jedno ci tam pritiahnes 40 ruru alebo 110. Voda detto. Tym ze tam budu tieto stroje predpokladam ze sa pocita aj s nejakym odtahovym ventilatorom (vlhkost) mas poriesene aj vetranie. To len rychla uvaha zbrucha.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@marcel714 stale si nepochopil. Nehovorim o tom z…
@sousedekovci89 To čo navrhuješ ty mi príde, že si veľmi nepraktický človek. Vravíš, že tie stroje v technickej narobia kravál aj tak. No neviem ako ty, ale ja keď čakám návštevu, tak neperiem. Po ďalšie nepreiem nonstop, aby to bežalo vkuse. Po ďalšie v technickej je logicky aj väčší neporiadok a kadečo popchaté, tak prečo by som tam dával Wc a posielal tam návšetevu, keď môžem mať úhľadné samostatné WC. A Už keď sme pri tom, opäť je tam tá istá situácia, že dávať wc do stredu domu, kde to návšteva v obývačke bude počuť na 100% je blud. Samozrejme aj to nejde inak ok, ale ak je možnosť prečo to komplikovať. Takisto Váš popis, že vetranie sa tam dá dotiahnuť, no mne príde lepšie otvoriť okno, kde to je vyvetrané ta par sekund a máte čistý vzduch. Mám skúsenosti z bytu, kde je vetranie a stoji za veľké hovno. Nepomôže nič. Prívod vzduchu je logickejší do špajze, kde nepotrebujete prievan, ale stačí to odvetrávať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@sousedekovci89 To čo navrhuješ ty mi príde, že s…
@fero1821 bol to nastrel bez velkeho premyslania nie 100% riesenie. Vravim ze vetranie do tej miestnosti potrebujes tak ci tak, kvoli vlhkosti z prania. Stale vravim, dalo by sa to usporiadat. Len naco by sa projektanti snazili, ked mozu ist v zauzivanych schemach.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@fero1821 bol to nastrel bez velkeho premyslania …
@sousedekovci89 Veď mne jedno každý nech si dá ako chce. Myslím, si však že sú limitovaný ak chcejú využiť každý m2 čo najlepšie a aby to zároveň bolo praktické. Nie je to jednoduché navrhnút len tak, Zároveň aby výstavba nebola finančne predražená.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Zdravím, máte nejaké pripomienky k projektu? My s…
@fero1821 obyvacku si dajte sirsiu 5000 a stym sa kuchynu o 1000 neolutujete ... ja mam 4400 a bral by som viac
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pitt2701:

@fero1821 obyvacku si dajte sirsiu 5000 a stym sa…
@pitt2701 no to už nie, ako som vravel máme stanovený rozpočet.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@pitt2701 no to už nie, ako som vravel máme stano…
@fero1821 tak naco sa pytate :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pitt2701:

@fero1821 tak naco sa pytate :)
@pitt2701 Nevieš čítať sporozumením? Rozpočet nechceme prekročiť a pôdorys je daný a že sme uzrozumení s veľkosťou domu aká je? Písal som, že nejaké vychytávky, ktoré nám ušli. Ja viem, že čím väčší tým lepší.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@pitt2701 Nevieš čítať sporozumením? Rozpočet nec…
@fero1821 ukludni sa :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@pitt2701 Nevieš čítať sporozumením? Rozpočet nec…
@fero1821 ak by som sa musela vojsť do tohto rozmeru, tak by som to vyriešila takto. Kuchyňa stačí do U a 270cm, zbytočne cm navyše dávať. Špajzu nahradím potravinovou skriňou. Technická miestnosť pri obvodovej stene a s dverami so zádveria. WC ostalo, akurát je trochu posunuté, aby vošla krásna vstavaná skriňa do spálne. Do kúpeľne by mi stačila vaňa, v nej sa dá aj osprchovať a ušetrené cm by som si pridala do šatníkovej skrine na chodbe a do detských izieb.
Odpovedať
Za mna najvacsi fail, technicka v strede domu. To je taka blbost az to pekne nie je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zltalienka:

@fero1821 ak by som sa musela vojsť do tohto rozm…
@zltalienka Váš nápad nie je úplne zlý a určite niekomu pomôže v jeho predstavách o dome podobného typu a nevravím, že sa mi nepáči. Ale či to bude tak ako ste dala vy alebo tak ako sme dali my je v podstate jedno. Vo využiteľnosti je to podobné. Aj veľkosťou. Naopak my sme trvali na tom mať špajzu ako som písal vyššie a chceme sa vyhnúť potravinovej skrini. Sestra má skriňu a ľutuje, že nenechala špajzu. Dôvod je prostý. Dáte si tam potraviny, rôzne kuchynské roboty, ktoré nezaberajú linku a hlavne ak sa bavíme o orbotoch a ich manipulácii tak nepoškodia linku. V rodičovskom dome máme špajz a tam viete manipulovať s tým omnoho lepšie a keď niečo buchnete tak nenadávate, že ste niečo obili a celkovo máte, kde zložiť taký ten hrubý nákup. Váš návrh je krajší na oko. Náš na využitie. Zároveň trávime v kuchyni dosť času v zmysli, že nepatríme do skupiny, že nevaríme alebo len sem tam. Teda zmenšovať kuchyňu ako ste navrhla by bolo pre nás mínusom. Už aj tak je malá. Ďalej ste sa venovali v podstate už iba kúpelni a šatníkovým skriniam. Pokiaľ ide o kúpeľňu, tak isto chceme mať vaňu so sprchovým kútom v tak malom dome chceme mať určite obe veci a minimálne na to spravenú prípravu. Pokiaľ ide o skrine tak sme spokojný so šatníkom v spálni. Zároveň tam viem pekne skriť vysávač, žehliacu dosku a podobne.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?