Názor a rady na projekt rodinného domu

Dobrý deň, rád by som od Vás vypočul názor a rady na projekt rodinného dvojpodlažného domu (10x12m). Dom bude stavaný do mierneho svahu. Vzhľadom na financie som sa rozhodol upustit od pivníc, vyrovnať pozemok (nulový bod) a za domom urobiť 1,5m kaskádu. Návrh projektu: http://imgur.com/a/2E6NI http://imgur.com/ZAtPNnN
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
Na to ako su velke izby,kuchyna je najmensia. Preco? Vasa zena neprotestuje? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Chlap si dopraje garaz ,pracovnu a zene malu kuchynu....Pisem v rakusku,nie su tu mekcene na klavesnici....
Odpovedať
@uzivatel11 kuchyna, spalna a detska izba maju okna z viacerych stran, uprednostnite jedno s juznou orientaciou. V kuchyni tie dve okna okrem toho budu komplikovat jej zariadenie a rozmiestnenie. Okno pri jedalenskom stole je francuzske? Okno pod stropom za gaucom je cudne. Krb je meter od stola, bude tam teplo. Kde je vstup do kotolne? Naco kotol na drevo a tiez na plyn? Pri zateplenom dome sa s plynom nedostanete v rocnom priemere nad 40€/mesiac. Balkony zruste, je to zial iba draha zbytocnost, nebudete ich pravdepodobne vobec pouzivat, naviac urobit ich tak, aby neboli tepelnym mostom, je komplikovane. Ak bude rekuperacia, tak zruste okno v satniku a v spajzi. Horne poschodie by som cele prekopal-> porozmyslat napriklad nad samostanym zachodom, budete tam spavat 4 ludia. Satnik so spalnou ma skoro 30m2-tu nieco nesedi. Co tak prehodit detsku s pracovnou-okna na juh. Pracku dat dole a radsej z hora urobit ruru na hadzanie pradla dole, ak aj planujete susicku, tak budete v lete casto susit veci vonku. Ako startovaci bod je to dobre, dobry projektant z toho podla miestnych podmienok istotne dokaze urobit miesto, ktore budete volat "domov".
Odpovedať
@kuratko22222 Ak by som v kuchyni ponechal okno len od hlavnej cesty nad dresom, kuchyni by to dosť pomohlo. Naozaj je malá? Má špajzu a z každej strany okolo 3,6m linku. @stowasser Vačšinu okien z južnej strany dať preč a nechať okná v kuchyni pri jedálenskom stole (neviem či dať francúzske alebo velké dvojdielne asi meter od zeme) a v pracovni nechať francúzske. @stowasser Kúriť plánujem plynom (neviem sa rozhodnúť či radiatory alebo podlaha) avšak chcem rátať aj do budúcnosti s pevným. Rekuperáciu nechcem. Vstup do kotolne je z garáže, ten priestor je prístupný len cez garáž. Krb je tiež len ak by čosi. Neplánujem ho reálne po výstavbe hneď osadiť. Stôl by stačil pre 4 osoby a hneď je miesta viac okolo neho. @stowasser Samostatné wcko by bolo fajn ale nenapadá ma nič rozumné aby to bolo pekné. Tento návrh je už od projektanta :) akurát som ho prekreslil do 3D programu. ďakujem za pripomienky a privítam rád ďalšie názory.
Odpovedať
Páči sa mi jednuduchý tvar RD, no ostatné je totálny nekoncepčný chaos navrhnutý človekom, ktorý s projektovaním, architektúrou a dizajnom nemá ozaj nič spoločné. 10x12 x2 = zbytočne obrovské, jednoramenné schodisko pri tomto rozmere je ďalší nezmysel. Rozmery a rozloženie izieb je chaotické. Balkóny a terasy zbytočnosť. Nechápem ani tie zbytočné šikminy na hornom podlaží. Moja rada. Máš základnú predstavu, no daj to navrhnúť profesionálovi. Ušetríš veľmi veľa peňazí.
Odpovedať
@uzivatel11 Osloviť architekta resp dizajnéra a kompletne zmeniť vnútornú dispozíciu. Aj podľa toho, čo si napísal som si istý, že tvoj "projektant" zjavne netuší o čo ti ide a čo potrebujete. Osobne vidím priestor na zrušení 40m2 plochy pri zachovaní rovnakého štandardu s oveľa rozumnejším a efektnejším vyriešením vnútornej dispozície. Vo finále je 40m2 úspora 30-60.000 EUR podľa zvoleného štandardu. Ak to nie je dostatočná motivácia urobiť odporúčaný krok, budeš sa stále točiť v kruhu a vo finále platiť, platiť a platiť.
Odpovedať
@pripad001 Skús mi prosím napísať, kde by si tu plochu ušetril. Toto ma fakt zaujíma... :) Možno budeš mať pravdu. Jednu garáž s kotolňou potrebujem mať.
Odpovedať
@uzivatel11 Ja som ti radu a návod dal. Daj to urobiť profesionálovi. Ver mi, že ten smajlík ozaj nie je na mieste, lebo, mám počtom izieb, vonkajším dizajnom orientáciou práve vo výstavbe RD s plochou pôráve o tých 40m2 menší. Ale nie som zástancom výstavby RD cez anonymný web.
Odpovedať
Spalnu mate na juh?ak ano budete tam mat velmi teplo..tie horne izby by som nejako inac dala, hlavne izba nad garazou bude chladna, ta pracovna je fakt privelka...
Odpovedať
@pripad001 Ja som to myslel v dobrom :) Ci uz spravim dom 10x10 alebo 10x12 uz mi je jedno. Hruba stavba vela nestoji a jednu izbu by som vyuzil rad ako malu posilovnu :) bez garaze nie je problem ubrat z domu. @tinkaro spalna je orientovana na severo zapad. Na projekte je hore kompas kde je znazorneny sever north.
Odpovedať
@uzivatel11 Tiež som ti písal a aj píšem len v dobrom. Ak ti je jedno či 10x10, alebo 12x10, tak sú aspoň tie moje rady úplne zbytočné. Prajem ti, aby sa ti s RD len a len darilo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@uzivatel11 No ja bývam v paneláku a moja kuchyňa je ovela menšia a stačí mi. Myslela som to v porovnaní s ostatným rozložením domu ,že je kuchyňa najmenšia.Na druhej strane ak to beriem ako kuchyňa plus jedáleň tak ok.Ale napr.spálňa 20 m2 to načo vám bude? Nerozumiem sa architektúre ani stavaniu,moja poznámka k projektu len čisto ,,ženský názor,, Nechcela by som to šecko upratovať :-) a v dnešnej dobe ,kde každý pozerá aby nebol otrokom domu ale aby mu dom slúžil a aby bol aj ekonomický,tak neviem. To bude nejaký pasívny dom? Či ako máte premyslené kúrenie a máte predstavu kolko mesačne bude prevádzka domu stáť?A máte v tom vašom finančnom balíku aj zarátané úpravy okolo domu,? aj to zožerie velku časť rozpočtu. Lebo na zčiatku píšete že radšej nie pivnice kvoli financiam.
Odpovedať
Ja by som napr. vymenila kuchynu s hostovskou izbou. Alebo ubrala z inych "izieb" a pridala ku kuchyni par metrov. V dome je planovanych vela izieb,predpokladam, ze ste vacsia rodina. Takaze ta kuchyna je neumerne malicka. Predsa len, rodina sa casto stretava hlavne v kuchyni,urcite je viac denne frekventovana,ako hociktora izba,pracovna, ci posilovna. Preto si vyzaduje dostatok priestoru nielen na ulozenie potrebnych veci,ale aj dostatocny priestor na pohyb :-) @kuratko22222 prehod si klavesnicu na slovensku :-D
Odpovedať
@pripad001 Bývam a plánujem stavať na dedine. Rodičovský dom máme 10,5mx9 a nestačilo to, potom sme stavli garáže a rôzne budy. Preto som sa rozhodol, že urobím o 2 metre dhšiu chalupu a jednu miestnost využijem ako sklad a ďalšiu možno ako malú posilku. Potom treba spálňu, pracovňu a detskú. Vážim si tvoje rady. Staviam raz a či už dám o 4000 eur viac a budem mať priestoru akorát alebo ušetrím a budem nadávať. V niektorých miestnostiach sa môže cez zimu iba temperovať. @kuratko22222 Ku kuchyni treba prirátať aj jedálenský stôl a aj špajzu a hneď sme na 16 m2. Tá spálňa sa mi tiež zdá veľa. ideál by bola tak 15m2. Napadli ma tieto zmeny: 1. Spálňu rozdeliť a dať za postelou šatník, zo šatníku spraviť technickú miestnosť s práčkou a sušičkou. 2. Dať do spálni iba jedno francúzske okno a zväčšiť šatník s kúpelňou.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 to som bola v práci, máme tam len DE,alebo EN teda nemecký alebo anglickýjazyk,mekčene a dlžne nehrozia,preto píšem niekedy jak tatar. :-)
Odpovedať
@kuratko22222 To nevadi, ved dnes vela ludi, aj ak ma slovensku klavesnicu pise bez diakritiky ;-)
Odpovedať
Tak prekopal som po konzultácii s projektantkou poschodie - zrušil som balkón pred domom (bude tam len strecha), zmenšil som spálňu. Čo si o tom myslíte?
Odpovedať
Ja plánujem stavať na podobnom pozemku. A chcem tam postaviť toto. http://www.archon.sk/projekt-domu/m4e... samozrejme este budu drobné úpravy nechať ale dispozícia sa ti podoba
Odpovedať
Ja väčšie izby kvitujem. Aspon trosku volnosti. Aj upratovanie je ľahšie v miestnosti kde je aj trochu voľného priestoru a nie len posteľ skriňa či iný nábytok, ktorý už nie je kam pohnúť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?