Názor a postrehy k projektu, individuálny projekt

Ahojte, rád by som Vás poprosil o nápady pre vylepšenie projektu. Nejaké drobné zmeny v projekte sa už udiali ale viac ľudí viac názorov z ktorých si môžem vybrať. 1.2 zádverie 1.15 malé WC 1.14 garáž 1.13 technická miestnosť 1.12 pracovňa 1.11 kúpelňa 1.10 detská izba 1.08 šatník 1.07 detská izba 1.06 rodičovská spálňa 1.05 obývacia izba 1.04 kuchyňa 1.03 špajza Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
@peter1007 vyzera to zaujimavo. Mne osobne velmi nesedi cast od zadveria. Tam je hned chodbicka s malym wc ktore mi pride vhodne hlavne pre navstevy a tak je trosku od ruky. Ten vstup do technickej mi pride tiez komplikovany cez garaz ale to je iba uhol pohladu. Ja napriklad vstupujem z domu rovno do technickej a tak do garaze a som tam denne. Aj to zadverie mame tak rozdelene, ze vchodove dvere su v strede priestoru a z jednej strany som spravil 3 m vesiakovu stenu a z druhej strany 3 m vysoky botnik tak sa vyuzilo maximum miesta. Spajz je v pohode pri kuchyni len ma napadlo nie je lepsie predlzit ho az po roh vstupu do kuchyne? Ten priestor mi pride ako hluchy a nic sa tam aj tak neda. Mozno by sa museli prelozot dvere ale viac vyuziteho miesta. Doma mame spajz 3,2 x1,6 m a je to take no akurat. V obyvacke bude aj jedalensky stol? Ak nie tak je ta obyvacka naozaj obrovska a dala by sa trosku zmensit. Satnik bude sluzit aj pre detske izby alebo iba rodicom? Podla velkosti usudzujem ze vsetkym stacit nebude. Ak iba rodicom je lepsie pripojit ho k spalni ja by som to nemenil za nic... Celkovo mam pocit, ze je to trosku viac clenite ohladne priecok v jednoduchosti je krasa. Detske izby su velkostou take ake mame aj my doma je to zlaty stred aj ked velke to nebude. Do garazu by som dal skor dve mensie okna ako jedno velke takto umiestnene lebo je dlha a nepresvetli ju to velmi. Ale domcek to bude pekny. Nam sa osvedcilo predstavovat si pri kresleni projektu ako budeme odkial vchadzat co ako chceme pouzivat ake mame navyky takato vizualcia priestoru je super a sami sme si nakreslili projekt do najmensich detailov a trafili sme sa co sa uzivania tyka. Dufam, ze som nebol velmi kriticky to len subjektivny pohlad :-)
Odpovedať
@peter1007 ja zacnem tak po zensky :-) prve co si vsimam je zadverie a ulozny priestor. Ked vstupis tak po lavej strane by sa ziadala vstavana skrina. Aby si do nej zavesil bundy potrebujes hlboku aj s kolajnicou 80 cm. A myslim ze tolko miesta vedla dveri nemas. Alebo skrinu oproti dveram vecka a tam tiez tolko miesta nemas. Dalej co mi velmi nesedi je ta lomena garaz. S vacsim autom vstupujes v strede ale zaparkovat do tej dlhsej casti. Tiez ked tam bude zaparkovane auto ci okolo neho vies aj s niecim prejest. Tu zaroven navazujem na technicku. Co v nej planujes odkladat? Ked aj nejake zahradne naradie ale nieco vacsie prejdes s tym okolo auta von? Ked tak by som porozmyslala o vonkajsich dverach z technickej. Ked nic z toho neplanujes ale iba kotlovu technologiu tak mi pride zbytocne velka ta miestnost. V tom pripade by som ju o meter zuzila a celu tu navazujucu cast ( pracovna, kupelna) posunula a vytvorila satnik v spalni. 1.08 by som nechala pre sezonne veci detom pripadne pre spolocne veci ako uteraky, osusky, tiez neviem kde napr vysavac, metlu, cistiace veci poodkladate? Vsetko bude v garazi? Niektore veci je dobre mat v dome. V kupelni mi pride malicky sprchovy kut. Ked si nieco od zaciatku navrhujem a mam tu moznost tak si urobim veci pohodlne. Tiez mi velmi nesedi to otocenie umyvadla. Vznikne tam tmavy kut. A myslim ze je dobre na pozerajuceho sa cloveka do zrkadla ked padne trosku prirodzeneho svetla. Nechces walk-in sprchovy? Ten by som dala za dvere ako mas teraz v dlzke cca 2 metre potom stena a za stenu vecko. Oproti bud od dveri umyvadlo a potom vana. Obyvacku by bolo dobre zariadit. Potrebujes nejaky rozumny prechod do izieb. V kuchyni v tom prazdnom rohu planujes stol? Nejak mi nesedi ta dispozicia. Linku by som dala prave do toho prazdneho rohu, mozno dvere do komory presunula na tu dlhsiu stenu a zakomponovala do linky. Tym padom by sa komora mohla o trochu predlzit. A stol by som da od vstupu do kuchyne. Planujes do obyvacky vacsi stol? Potom by v kuchyni stacil mozno len ranajkovy pult. Ale to uz zavisi od vasich rodinnych zvykov. Este rozmyslam nad jednou vecou a to prehodit kupelnu s izbou 1.06. Ked vecer bude zapnuta telka a deti budu chciet spat aby ich nerusila. Lebo mne vychadza ze telka by sa umiestnila prave na tu stenu s detskou. Uz som to niekolko krat pisala a opat sa budem opakovat ze daj si tu namahu a nakresli si to v programe kde sa vies po dome poprechadzat a zariadis podla vasich potrieb a uvidis kde treba pridat a kde mozno ubrat.
Odpovedať
Není zbytočne okno v šatníku? Načo tam potrebuješ denne svetlo ?a skôr by som ho presunul do spálne a detsku izbu posunul.
Odpovedať
@adidasko1 Ahoj. Ďakujem za návrhy. Časť zádveria bola poupravená. Veľmi dlho som riešil umiestnenie druhého WC a ak tých návrhov nebolo 50 tak ani jeden. :-) . Toto je jediné schodné riešenie aby sa netrebalo vyzúvať ak človek pracuje vonku. Vstup do technickej miestnosti je spravený zámerne nebudú tam ani dvere len cca 1m široký otvor. Čo sa týka ďalší dotazov tak je to lepšie vidieť na obrázkoch. V garáži budú 2 okná podľa nového návrhu rovnako je prerobená aj kúpelňa. Čo sa týka okná v šatníku tak jeho úlohou je preniesť trošku svetla na chodbu. Šatník bude spoločný pre všetkých. Podkrovie cca 180 m2 bude úložný priestor ktorý bude zateplený a v zime temperovaný. @wivik Ďakujem za názor. Zádverie sa rozšírilo a aktuálne ma cca 2,2 m . Čo sa týka garáže tak šírka 4,9m a dĺžka 6,5 m . V garáží je počítané len s autom a v technickej miestnosti len technológie, TČ, akumulačka, rekuperácia, pracovný stolík a nejaké náradie. Záhradné náradie bude v záhradnom domčeku. Kúpelňa bola prerobená. (viď obr.) Viac veci bude jasných z obrázkov :) . Akékoľvek ďalšie postrehy sú vítané. Na jednom obrázku je sú znázornené schody do podkrovia. Uvažuje sa o sklápacích schodoch dostatočných rozmerov pre pohodlný prístup aj s ťažším bremenom. Zároveň sa myslí aj nato aby sa dali sklopiť keď tam bude zaparkované auto.
Odpovedať
@peter1007 dve veci mi trosku vadia. Zachod v kupelni by som dala za dvere na miesto pracky. Ja sa velmi nestotoznujem mat misu pri umyvadle. Ale je to vec vkusu. Skrinky by som posunula do rohu na miesto zachoda. Veci by boli hned po ruke z umyvadla. A druha vec co mi velmi nesedi je ten pultik v kuchyni. Akurat je v ceste a bude treba velmi kluckovat ked chces vojst do kuchyne. A uz mi pride zbytocny ked tam bude stol. Myslim ze ten vstup uz je teraz lepsi aj to otocenie wecka. Aj ked vacsiu skrinu tam asi nedas. Nejako tak isto som mala v hlave tu obyvacku. Aj ked mi pride zbytocne velky priestor na to ze len gauc a skrinka pod telkou tam budu. Neviem ci tym okienkom v satniku presvetlis chodbu. Asi by som do chodby riesila svetlovod. Je to sice drahsia investicia ale ako keby si ma priamo v chodbe okno. Ja by som volila interierove dvere plne. Nebudete sa tak vecer navzajom rusit. Priecku medzi obyvackou a detskou by som dala akusticku aj ked neviem ci to az tak pomoze.
Odpovedať
@peter1007 este mi napadla jedna vec. By som preorganizovala kuchynu a niekde v mieste kde je teraz pult by som dala metrove dvere na terasu. Aj ked z kuchyne to cez obyvackovy vychod nie je daleko ale priamy vychod mne by pasoval viac. Az teraz som si vsimla ze izby 07 a 10 su detske a 06 je spalna. Viac by mi sedelo mat detske pri sebe a spalnu trosku oddelenu ale to mate asi kvoli tej obyvacke
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1007 S tými projektami sa tu asi roztrhlo vrece, za mňa je tento najhorší s tých čo som tu dnes a včera videl, pri takto veľkom a drahom dome si redšej zaplať architekta aby to nejak vyzeralo a bolo aj funkčné, príde mi že ste zobrali pár vecí čo ste chceli v dome mať ale neviete to nejak spojiť dohromady, napríklad to sedenie v kuchyni pri tých rohových oknách je úplne od veci a ako vytrhnuté z nejakého luxusného projektu a zle zapracované, každopádne najhoršia na projekte mi príde obývačka vážne chcete mať okolo sedačky takéto barikády, je to veľký priestor ale vôbec nevyužiteľný.
Odpovedať
@wivik Zachod v kupelni som chcel orientovať bližšie k oknu a v mieste kde je skriňa, pračky budú zásuvné dvere aby ich nebolo vidieť. S touto dispozíciou som sa stotožnil po 10-tich prerábkach asi najviac. Bližšie k dverám som ho nadával aj z dôvodu aby ho nebolo hneď vidieť po otvorení dverí. Kuchyňa ešte nie je definitívna takže tam ešte zmeny prebehnú. Obývačka samozrejme tiež nie je definitívna , čo mi umožnil program to som tam dal ale bude tam sedačka v tvare U, bude tam kopec ďalších vecí. Čo sa týka chodby tak dvere budú z časti presklenné s mliečnym sklom. Svetlovod bude použitý v obývačke nakoľko HS portál bude tieniť terasa. Na vnútorne priečky budú použité VPC tvárnice ktoré majú dobré zvukovo izolačné vlastnosti. @martosko Ďakujem za názor, projektanta samozrejme máme a celý projekt už stál dosť peňazí a po niekoľkých úpravách som s projektom ja osobne celkom spokojný. Samozrejme si cením každý rozumný názor. To rohové sedenie je výstrel ale teraz to možno vyzerá zle ale bude to skombinované s linkou a vo výsledku keď si to predstavím tak to bude fajn. Teraz mi to neumožnil softvér pekne zladiť. Tie barikády v obývačke nie sú úplne finálne, bude tam akvárium , veľký bio krb (druhý zdroj kúrenia k TČ) , uvažuje sa ja ho vertikálnych drevách aby človek mal lepší pocit sedenia na pohovke. Nemám rád ak je za pohovkou otvorený priestor. Treba to brať tak, že vizualizácia sa približuje skutočnosti na max 70%.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter1007 Vidím že máte projektanta, ale hovoril som o architektovi, mám kolegu statika čo tiež robí projekty domov a smeje sa mi že mne trvá len štúdia viac ako tri mesiace a on do dvoch týždňov začína s víkresmi na stavebné povolenie. Proste aj ako architekt nemám problém začať aj viac krát odznova keď vidím že to nieje dobre riešené ( aj keď treba povedať že ja takéto projekty robím popri práci ), a ty s tým asi tiež nebudeš moc spokojný keď si to dal sem, inak ak chceš niečo zlepšovať treba pridať zariadený pôdorys to by si si aj sám všimol že tá obývačka je problém. Ak nechceš aby ti chodil niekto poza chrbát tak tam treba stenu a vznikne ti asi 20 metrov dlhá tmavá chodba do "L" od vchodu až po šatník. A to sedenie v kuchyni, predstavu môžeš mať akú chceš skrátka je tam malý priestor, tam si si mal nechať miesto na mop a vysávač a nie tam dať dva okná po zem, to je tam taký úchvatný výhľad, nebolo by potom lepšie viac to využiť a prerobiť celú kuchyňu aby sa využil, možno tam dať jedálenský stôl.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?