Ktorý projekt domu vybrať na tento pozemok?

Ahojte chcel by som poradit neviem sa rozhodnut medzi dvoma projektami.Pridavam aj foto pozemku 15,7m sirka x52m dlzka aky by sa tam hodil .Alebo ak viete nieco podobne poradit nejaky podobny .Este by ma zaujimala cena kolko mam ratat za takyto dom ak ho niekto staval.Pozemok je ten druhy od cesty moj oznaceny cervenou.Dakujem za odpovede.http://www.eurolineslovakia.sk/sk/projekty/rodinne-domy/detail-domu/RD-Bungalov-1671/zrkadlo.html http://www.promiprojekt.sk/projekty/l...
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa ten cez euroline zda taky zbytocne prepchaty, asi by som skor isiel do toho promiprojektu, zda sa mi ze to ma viac taku hlavu a patu. A myslim ze by ti pomerne dobre aj sadol na pozemok, len si musis zvazit ci v tych projektoch ti to rozlozenie vyhovuje, ake mas naroky .)
Odpovedať
@medardo Dakujem za odpoved aj ja sa viacej priklanam k tomu domu z promiprojekt .Zatial som si dal robit jednu ponuku a je tam aj velky cenovy rozdiel.Dal som si nacenit ako holodom euroline 84tisic a ten z promiprojekt 72tisic .No len tam je jedna chyba ze obyvacka sa mi zda mala 21metrov ale spravit by to mohlo predlzit dom o meter aspon.Myslim si ze este s tou cenou sa da ist urcite nizsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mne sa zdá lepší ten z promiprojektu s tým, že by som zrušila ten vyklenok na terasu a o to zväčšila obývačku. A terasu riešila samostatne po šírke domu
Odpovedať
Treba hladat jednoduche projekty, kompaktnejsie ako je ten euroline,ale ten ma divne rozlozenie izieb. Mozno vam padne insiracia s prilozenych projektov. Nie su to idealy, no mozno vam pomozu. Komplikovana strecha a zlozite zaklady vedia stavbu dost predrazit.
Odpovedať
@carolinka no ja som skôr myslel ze nechať vyklenok a predĺžiť o meter obyvačku. Práve to ze je to také netradičné sa mi páči. Ze nie je zarovnana ta pozdĺžna stena.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom ide o to či je terasa natoľko široká, aby bola použiteľna? Napríklad my mame terasu 2.2m širokú a teda je to fakt uzucke na pohodlné sedenie a pohyb na terase. Na rannú kávičku je to fajn, ale na grilovanie a posedenie s priateľmi je to fakt malo. Preto sme robili ešte jednu terasu pozdlz obývačku širokú vyše 3m a dlhú 7m
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom Za mňa ten eurolain mi zlí ale ten promiprojekt nieje o nič lepší ak by som to zhrnul niekto ti tu určite povie že má malé izby že kúpeľňu by bolo treba rozdeliť na dve menšie že v dome je len jedno WC a žiadna technická miestnosť, alebo to že miesto na ten jedálenský stôl vyzerá byť dosť na tesno na takýto stôl potrebujete šírku aspoň 2,8 m aby sa tam dalo pohodlne sedieť a chodiť okolo aspoň zádverie je dosť veľké skoro tak ako kuchyňa ale obávam sa že by malo slúžiť aj ako technická miestnosť, mne by najviac vadilo to že terasu mám otočenú ku vstupu osobne by som ju nechcel čisto južnú ale mať terasu od cesty asi nieje boh vie čo alebo otočíte dom tak aby vstup nebol od cesty. Ja by som to vide skôr na oslovenie poriadneho architekta.
Odpovedať
@carolinka Ináč ďakujem za postreh zrušiť ten vyklenok a obývačka nadobudne dobrý rozmer .Už som aj ja nad tým začal uvažovať.
Odpovedať
http://www.projektydomov.com/projekty... tento dom teraz sa mi zapacil najnovsie a hlavne vacsie izby a jednoduchost.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom tento dom, projekt ktory si pridal posledny sa mi zda z trojice asi najrozumnejsie rozlozeny, co sa tyka izieb a celkovo aj velkosti, az na ten jedalensky stol neviem ci ten by tam nebol moc na tesno a nejako inak sa to tam s jedalenskym kutom asi vyspekulovat neda :-S
Odpovedať
@brunete aj mne sa velni paci ano ma tu jednu nevýhodu ten stôl. Ale cena ma veľmi zaujala ze ten dom sa dá najlacnejšie postaviť s pomedzi tých troch domov.A izby ma väčšie a cenovo ze sa da postaviť na kľúč od firmy za 80 tisíc.
Odpovedať
@romis28dom urcite ten posledny. vsetky predosle dospozicie co si sem daval ty aj ini, to bola jedna hroza za druhou. toto z toho vyzera najrozumnejsie. je to dispozicne slusne vyriesene a je to kompaktne zaroven. a nezda sa mi ani maly. barove stolicky by som ani nekupovala, si myslim ze ako bude rok dlhy nikto na nich nebude sediet a ten jedalensky stol sa da vyriesit vseliak atypicky. Ze tam nakreslili obdlznik a ze pri nom sedia 4 oproti sebe neznamena ze je to jedine riesenie... pozri inspiracie na nete.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arven86 no bol som hlavne prekvapeny za tu cenu ze je dobra za tak pomerne velky dom .Svoj pomocne sa da vraj postavit za 60tis cez firmu do 80tisic .Dufam ze aj v reale to tak bude :-.
Odpovedať
orientacia pozemku na svetove strany? nejake tienive prvky v okoli? (vysoke stromy apod)... podla toho vyberat projekt, aby sa nestalo ze z obyvacky urobis ciernu studenu kuticu a v spalni budes mat saunu... ja sama mam atypicky pozemok, lichobeznikoveho tvaru, projekt som si nechala nakreslit a som uplne spokojna, kedze projektant vymyslel riesenie, ktore mna nenapadlo ani po roku spekulovania!
Odpovedať
@strbskepleso no stromi ani nic v okoli nie je iba cesta bude tam prijazdova.
Odpovedať
mam v profile album s uzkymi domami, skus pozriet mozno nieco sa ti zapaci, my sme mali vo vyhlade uzky pozemok tak sme hladali projekt, tak som si ich sem ukladala.. no u nas uzky pozemok padol, budeme mat sirsi.. tu je moj album http://www.modrastrecha.sk/blog/mirev... a tento domcek bol pre nas asi najviac TOP http://www.modrastrecha.sk/blog/mirev... je to tiez projekt z albumu
Odpovedať
@mirevi ahoj dakujem za info tento jeden sa mi tam zapacil http://www.modrastrecha.sk/blog/mirev... Aky je to dom?
Odpovedať
@romis28dom asi tento http://www.promiprojekt.sk/projekty/l...
Odpovedať
@mirevi tento by mi bol laguna 12n ale uz ked porovnam cenu tak je aj drahsi o 25tisic .Aspon ked porovnam katalogovu cenu.Pri tomto dome predpokladam cenu okolo 90tisic na kluc.
Odpovedať
A čo tento http://www.projektydomov.com/projekty... ? Inak mne sa ten Filip celkom páči, akurát že ja by som skôr taký dom chcela, aby sa nechodili popred izby keď niekto príde, aby to bolo nejak rozdelené, na jednej strane denná časť, na druhej strane nočná časť.. ten Optim 100 ma izby oddelené od dennej cast
Odpovedať
@romis28dom pri výbere nezabudni zvážiť aj orientáciu na svetové strany, aby si neskôr neľutoval ;-)
Odpovedať
@mirevi Tu je ten Flip v reale http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... plus maju terasu presne taku ja by som chcel.Ale o jeden stlp mat menej .A tento co si mi poslala je dobry dom ale na rozmer do sirky by mi ho neodsuhlasili kedze mam pozemok na sirku 15,7m a treba dodrzat od suseda odstup este .
Odpovedať
Aký môže byť Maximalny rozmer domu? Jasne odstupy rozumiem, aj my musíme mať 6m od ulicnej čiary, 2 m z pravej strany a minimalne 3-5m z ľavej strany ..
Odpovedať
@mirevi no co som sa informoval tak na sirku by mi tam mohol byt ten dom do maximalne 10m.Este to len projektuju kedze davaju ziadost na inzinierske siete plus bude cesta ako je znazornena na tom zakresleni cervenou.Tak isto zakreslulu domy ako budu mat ulicnu ciaru tak sa to dozviem najskor o tyzden.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom ten Flip mi pripadá ako taký racionálny kompromis. Je pekný, kompaktný, dobre vymyslený. Len aby sa ešte hodil na parcelu. ;-) Lebo neviem, ako ti zapasuje ohľadom na svetové strany.
Odpovedať
@leonardom Juzna strana a ako budem mat vzadu tie velke presklenene okna tak bude zapadat slnko.
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom poviem ti ze odkedy som tu nebol tak sa tu toho dost pomenilo, pozeram Flip v reale a vyzera to dobre, aj z vonku a vyzera to ze to ma vsetko co je potrebne a hlavne miestnosti su prakticky rozmiestnene, tak asi ten by bol vhodny, presne ako leonardom napisal je to taky dobry kompromis. Drzim palce :-)
Odpovedať
@medardo Takto si to zmenila jedna majiteľka toho domu v reále co som uverejnil.Čiže zrušila vstup do spálne dala ho z obývačky,plus zrušila špajzu a vznikla jej väčšia obývačka. Ďalej zrušila dvere vstup na terasu a bude chodiť cez tie veľké bude ich mat posuvné. Ja plánujem ešte ten dom predĺžiť o meter a mat tam tiez dve kúpeľne ako ona .Ale spraviť to tak ze vaňa bude v spoločnej kúpeľni čiže tu rozšírim až do konca ako je na tom plane .Sprchový kút dám do spálne a keďže predlzim dom o meter skúsim aj tu špajzu tam zakomponovať. To už dám navrhnúť projektantovi co budem kupovať projekt aby to aj zakreslil. V pôvodnom stave sa mi to zdá malé a jedna kúpeľňa a VC je málo v dome. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@romis28dom tak treba si to prisposobit kym to ide :-) lebo ked sa bude stavat uz na to priestor nebude. Ja tiez by som teraz porobil niektore veci inak ale uz je neskoro treba si to premysliet. Mat dve kupelne je velka vyhoda, aj ked v tej druhej bude len wc a umyvadlo stale lepsie ako len jedna.
Odpovedať
Ak sa tu aj niekto viac venuje a vedel by mi to nejako zakreslit ,ake by bolo najlepsie riesenie .Kedze ziskam este priestor predlzenim domu o meter aspon ratam .Ako dosiahnut aby tam boli dve kupelne spajza jedno samostatne WC .Jednu kupelnu spolocnu a mat tam vanu ,druhu co bude v spalni tam mat sprchovy kut plus Wc .Niekde este dat pracku ale mimo spalni, by som to chcel samostatne dvere kde mat pracku plus kotol a Wc vsetko spolu.A samozrejme samostne dvere na spajzu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?