Kde nájdem vzor zmluvy na individuálny projekt?

Profilova fotka
Ahojte. Chcela som vas poziadat, ci niekto neviete, kde by som mohla najst nejaky vzor zmluvy s architektom/projektatom na individualny projekt rodinneho domu (nie katalogovy). Chcela by som vidiet, co vsetko sa v takej zmluve uvadza ;-) Ak mate niekto vlastne vzory a ste ochotni sa podelit, velmi vam budem vdacna. ak sa tu uz v nejakej teme nieco take spominalo, prosim, dajte vediet kde to mozem najst. mne sa nepodarilo na nic take natrafit :-. diki moc ;-)
Odpovedať
my sme si davali robit individualny projekt, ale nerobili sme zmluvu... v podstate architekt nam robil LEN architekturu... navrh domu, podorysy, pohlady ... jo a davali sme mu robit projekt pre stavebne povolenie. Teraz sme si zadali robit ostatne veci, tzv. profesie = statika, elektrika, plyn, voda, kurenie, kanalizacia a este rozpocet. Vsetky tieto profesne projekty (okrem rozpoctu samozrejme) musia byt opat projekty pre stavebne povolenie. Buduci tyzden by sme mali mat hotove aj tie. Architekt nam urobil 6 pare a aj profesie budu v tomto pocte.
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme tiez tak nejako davali - profesie zvlast inym ludom. ale architekt nam robil aj realizacny projekt. ;-) tak som myslela, ze by bolo vhodne mat na taky projekt podpisanu aj nejaku zmluvu... =-)
Odpovedať
tak my budeme presne stavat podla toho projektu, takze zrejme aj my mame realizacny :-N ale zmluvu nemame veru, opeciatkovane gulatym to mame, podpisany je pod tym... snad to staci... preco myslis, ze by trebalo zmluvu?
Odpovedať
Profilova fotka
neviem sharin. myslela som si, ze by mala byt, kedze je to predsa len taka investicia... ale vidim, ze nie sme jedini, co nemaju, tak to bude snad vpohode ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby tak my mame tiez individualny projekt a architekt nam robi vsetko cize okrem architektury /realizacny projekt/ aj inzinierske siete /profesie/. No a on sam nam aj poslal navrh "kvázy zmluvy" kde sa pise co vsetko bude obsahovat projekt a v akej cene no a este tam zahrnul aj sumu kolko nas bude stat cely ten projekt, ale s tym, ze polovicu zaplatime vopred a polovicu az po dokonceni projektu. Tak to je celkom ok myslim, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
anelka ahoj. prepac, ze tak oneskorene. nejak sa to tu nehybalo, tak som tu dlhsie nebola... nas architekt nam robil projekt bez profesii. tie sme si davali robit osobitne. aj my sme skladali zalohu dopredu, ale nebola to az polovica. ale vsak to si kazdy urcuje individualne. myslim, ze to mate dobre ;-) my uz sme to nechali s tou zmluvou tak. myslim, ze to nie je az taka nevyhnutnost. tento tyzden ideme konecne vybavovat stavebne povolenie. drzte palce :-p
Odpovedať
Profilova fotka
zaza_na, tak na to stavebko drzim palce. Nas to este len caka, kedze stale cakame na dokoncenie vsetkych potrebnych veci k podaniu na stavebne povolenie. Ale kedze sme momentalne v zahranici, tak sa nam to vlecie, vsetko vybavuje architekt. 8-( Ale hadam v january budeme podavat ziadost aj my. :-) A potom niekedy apríl / maj hadam aj zacneme stavat.. :-N Tak potom napis ako to prebieha u vas. Ci budu nejake problemy (nedajboze), alebo to islo ako po masle. :-D Ok, tak este raz drzim palec... x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte mna zaujima aky rozdiel je medzi projektom na stavebne povolenie a realizacnym projektom =-) ideme si nechat robit individualny projekt naco nemame zabudnut aby to obsahovalo vsetko co ma dik za rady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
je tam velky rozdiel v cene medzi katalogovym projektom a individualnym? ci je to zhruba to iste?
Odpovedať
Profilova fotka
Zmluva je dobrá iba na – dodržanie termínu, a ak architektovi dáte zálohu, tak bez zmluvy by som do toho nešiel. Okrem týchto vecí, zmluva nemá žiadny význam. Projektant – architekt za svoje dielo zodpovedá vždy! Či máte zmluvu, alebo nie!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@zaza_na pripájam sa do debaty.My sme si dali tiež individuálny projekt, moja otázka je nasledovna: Prosím Vás ako ste ziskali zakreslenie kadial možete tahat vodu, kanalizáciu. Nie je mi jasne ako postupovat nakolko projektant chcel najskor predpokladané miesti napojenia a potom chcel skutočnú mapu inzinierskych sietí s technickými údajmi. Stretli ste sa s niecim podobným dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matulat ,mal by si to zistiť, je to súčasť projektu. Nemusíte tomu rozumieť a ak mu dáte nesprávne údaje, je to jeho problém. Ale aj tak musíte obehnúť správcov sietí pre súhlas s napojením, pritom sa dá zakresliť stav inž. sietí. Kabel Vám vytýčia po objednaní.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 dobrý deň Ján45. Ďakujem za informácie. Viem že musím obehnúť správcov sietí, ale s čím ich mám osloviť keď mám k dispozícii len pohlady, pôdorys a osadenie domu na pozemok- sú tieto podklady postačujúce. Všetky tieto podklady neobsahujú niejaké technické údaje. Ked som volala plynárom povedali mi že potrebujú projektovú dokumentácii zo všetkým čo k tomu patrí. Zhrnutíe vašej odpoveda: Projektant by si to mal vyžiadať sám stav inžinierskych sietí? Veňmi pekne ďakujem. Inak náš projektant je tiež z Prievidze Ja som z Nitry
Odpovedať
Profilova fotka
@matulat preto sa mu nechce to zisťovať, nedivte sa správcom nevedia, či Vám sľubujú 5 alebo 500kW, ale ak chcete projektantovi pomôcť, nech Vám pošle príslušné podklady.{Alebo nech to nerobí ak sa mu nechce.} To už neradím Vám , ale naháňam peniaze jemu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?