Je výhodnejší projekt od projektanta alebo katalógový?

Ahojte, aký máte názor, príp. skúsenosti? Je lepšie a cenovo výhodnejšie objednať projekt z katalógu napr. Euroline, alebo nechať si ho spraviť u nejakého projektanta?
Odpovedať
Zalezi od toho co chcete :-) katalogove zvyknu byt lacnejsie.my sme nenasli katalogovi aky sme na nas pozemok potrebovali /orientacia svetove strany, sirka, dlzka pozemku, rozlozenie izieb/,tak sme si podla katalog.dali urobit individ. samozrejme s tymi upravami ;-)
Odpovedať
katalógove sa zdajú byť lacnejšie, lebo málokto sa prizná koľko musel doplatiť za situáciu, prípojky a prípadné zmeny :-) radšej hľadať lacného projektanta ako katalógový projekt. Možno kvalita bude podobná (mám za to že možno slabšia), ale aspoň to bude podľa prianí zákazníka čo sa týka dispozície, architektúry... Nechcem sa tým dotknúť projektantov, prípadne inžinierov, ktorí sa kvalitatívne vyrovnajú profesionálnym (tým myslím úrovňou) projekčným kanceláriám a z nejakého dôvodu sú ochotní to robiť za nízku cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Raz som pisal clanok na tuto problematiku. Ak budete mat chut, tu je odkaz. http://www.rodinka.sk/doma/zdrave-byv...
Odpovedať
Ahojky, podľa mňa jednoznačne využiť projektanta, ktorý ti urobí aj osadenie domu, prípojky prosto všetko za dohodnutú cenu, je to lacnejšie. Katalógové domy sú pekné aj cenovo dostupné ale je pravda, že často musíš doplatiť XY vecí, ktoré ako staviteľ začiatočník ešte nepoznáš. Kamarátka mala projekt zadarmo : firma jej stavala HS a mali to grátis, celkom dobrá cena. Ak by si mala záujem o kontakt tak ti ho pošlem do správy.
Odpovedať
Doporučujem osloviť architekta ešte pred kúpou pozemku - pozemok vyberať v spolupráci s architektom. Doporučujem nechať architekta vyriešiť aj osadenie domu, prípojky, návrhy kúpeľní, návrh kuchyne a ostatného interiéru a takisto aj farebné a materiálové riešenie interiéru a exteriéru.
Odpovedať
Profilova fotka
Kúpiť projekt katalógového domu je najrýchlejšie riešenie ako mať kompletný projekt za cca. 2 týždne (projekt, osadenie a prípojky). Originál trvá cca 1 mesiac a je nutné k tomu zopár hodín spoločného "sedenia" s projektantom. Cenovo to vidím skoro rovnako, lebo posledných desať rokov ceny katalógového projektu zrástli a ceny individuálneho projektu zase klesli. Pravdou je, že oba projekty pomenia stavebníci aj počas stavby. Tieto zmeny sa vyznačia až pri kolaudácii. Odpoveď na Tvoju otázku - rozdiel je iba v čase. :-)
Odpovedať
mi sme boli za projektantom myslim si ze pokial mas pozemok a vyberies si rozmerovo vhodny domcek nic nepokazis aj ked uy bude hotovy nakresleny nejake tie zmeny si mozes urobit ale ak nadstavujes urcite to potrebuje projektant vidiet aby to mohol spravne nakraslit a po porade s tebou usporiadat vsetko podla predstav ale.....ak ti to nakresli uplne presne zmeny sa ukazu az ked budes mat nieco postavene a potom zistis ze to chces inak
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslím, že sa dá siahnuť aj po "typovom" projekte - niekedy sa to jednoducho podarí. Ale ak už "typový", tak určite radšej od konkrétnej projekčnej kancelárie, než nejaký od Prodomu... apod., pretože s danou projekčnou kanceláriou môžeš na odbornej úrovni doriešiť aj prípadné preloženie okna kvôli orientácii na svetové strany... Nechať si kresliť dom na mieru sa väčšina smrteľníkov neodhodlá, pretože si obávajú, že výsledkom niekoľkotýždňového ideového pôrodu (minimálne 3-4 sedenia, návštevy miesta stavby...) bude niečo, čo sa im nakoniec ani nemusí páčiť. Ale v podstate súhlasím aj s príspevkami nado a podo mnou, že ceny za individuálny projekt išli dolu a že nie je to až také márne nechať si to vymyslieť priamo architektom. 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?