Išli by ste do tohto projektu?

Sme v pekelnej situacii. V mojom albume som dala cely pribeh co sa nam stal. Nasli sme uzasny pozemok, 420m2 v historickej casti provencalskeho mestecka, kde uz ziadne pozemky neexistuju, a stare domy maju extremne ceny. Ludia co maju vacsi pozemok ako tento, ho ani nikdy nepredaju ...Zaskocili nas ale podmienky stavby na tejto parcele ktoru sme nasli. Su naozaj sibnute...Prikladam jediny mozny navrh ktory ich splnuje. Na pravo od pozemku, na vychode je ticha ulicka, a my musime celu nasu stavbu prilepit na tuto ulicku a kompletne zastavat. Ako su naznacene aj tie dve auta, to musi byt zastresene, kryta garaz, zvnutra domu ale uz si ju mozem nechat otvorenu.. Dalsi problem je ten spic vpravo, to je histroricka kamenna buda, ktoru nam zakazali zburat. Ako, v tomto projekte ju planujem vyuzit ako spajzu sklad atd..a musela by som neustale davat ziadost na zburanie, lebo uz raz bola prijata a tym ze ja som musela menit projekt tak ju deaktivovali...Ale casom by som to mohla prerobit aj ako domcek pre hosti, ma to slusnu vysku na mezonetove studio a samostatny pristup z ulice a tiez okno. Bojime sa tych svetovych stran, pozemok je ale v sklone, ta cast ako je ta kamenna buda je o meter vyssie nez ta cast na juhu. Prosim o rady, diky.
Odpovedať
Profilova fotka
Otazka je, kolko tam bude svietit slnka, aj ked orientacia nie je v podstate najhorsia. Ale vravis, ze je to ticha ulicka - predpokladam, ze uzka alebo nieco podobne, a ze okolie je takisto zastavane. Problem vidim v tom, ze dvor bude absolutne v tieni a slnecne svetlo sa tam najskor nedostane. (Co je na zapad od pozemka?) Nie som si isty, ze by som chodba daval smerol k ulici, kde je najviac slnka. Tu by som skor orientoval do dvora. Moze sa stavat smerom hore? Mozno tam by som riesil nejake sedenie/terasa - hoci smerom k ceste uzatvorena ale presklena a otvorena smerom do dvora. Idealne riesenie nebude jednoduche kvoli dispozicii pozemku, danym obmedzeniam, ale myslim si, ze nejaky sikovny architekt by sa s tym aj rad pohral.
Odpovedať
bolo by fajn vidiet fotku suseda zo zapadnej strany. Ak tam ma nizku budovu mali by ste mat dost slnka, ved by ste mali zo zapadu pekny prisun svetla. Neviem pochopit prepojenie obyvačkokuchyne s tou druhou castou domu...pojde to cez tu historicku kamennu budovu? Inak ak by som mala mat takyto dom, tak by som stenu co ma ist na vychode do ulicky dala plnu bez okien...nech mam doma klud...a po tej dlzke chodby dlhe vstavane skrine. mozno by som na tu vychodnu stenu dala nejake designove male otvory krore by mohli chodbu presvetlit..trebars len akoby luxfery rozhodene cik cak do steny... alebo uzucke dlhe okienko...tak aby i skrine tam boli a v nich vyseknute to uzke okienko...proste by som chcela mat od ulice klud..Ak ma byt dom na ulici nalepeny. Ak by zo zapadu bol nizky dom...nie 2poschodovy, vedela by som si to predstavit. no pozemok to nie je az tak velky 420 m2 sa mi zda skor maly pozemok, ale ak na miestne pomery patri uz k velkym pozemkom, tak by som to asi akceptovala..neviem... V podstate tym ze mate mat dom nalepeny na ulicu usetrite aspon tie volne metre co ludia musia nehavat volne za domom. Z kadial je ale vstup do domu? u garazi ako je ta technicka?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?