Dom len z pórobetónu

Dobrý deň. Dá sa postaviť dom len z (póro)betónu? Zaujíma ma stabilita, spôsob výstavby, tepelné vlastnosti, cena. Na obrázku je príklad takejto stavby. http://s15.postimg.org/k97r92o2x/kupo...
Odpovedať
@radopp ty taky technik si to nevies vypocitat?
Odpovedať
one man show 8-)
Odpovedať
Odhad ceny hrubej stavby domu bez základov s vonkajšou dĺžkou 10 m bez okien: a) Pórobetón: - steny: 70 m3, 5 000 € - kupola a štíty: 100 m3, 7 000 € - podlaha: 20 m3, 1 500 € - spolu: 190 m3, 13 500 € b) Železobetón - strop: 15 m3, 3 000 € - podlahy: 4 m3, 500 € - spolu: 3 500 € c) spolu: 17 000 €
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp asi nie ste stavbár, keď nemáte predstavu o spôsobe stavania takejto konštrukcie Konkrétne: nemáte tam započítané debnenie.
Odpovedať
@jan45 Debnenie by bolo posuvné, niečo také: http://www.ekovinice.com/images/phoca... Hrubá stavba bungalovu by bola len kupola z pórobetónu http://s18.postimg.org/9vsaai2af/kupo... - kupola a bočné steny bez okien: 100 m3, 7 000 € - podlaha: 20 m3, 1 500 € - ŽB poter: 4 m3, 500 € - spolu: 9 000 € PS: Navrhujem vecnú diskusiu, nie osobnú.
Odpovedať
Profilova fotka
jedno aké debnenie, stojí peniaze. Posuvné je lacnejšie ale platí sa nájom, manipulácia je náročná na odbornosť. Každá tvárnica sa musí zvlášť upevniť prirezaním alebo iným zafixovaním. Asi ste nerobili klenby. Porobetón má návrhy domov, kde sa porfix použíba aj na konštrukciu strechy bez takýchto komplikícií. Domnievam sa, že cieľom klenby má byť zlacnenie stavby, ten sa ale nedosiahne.
Odpovedať
Dalo by sa debnenie spraviť zo surového dreva? Povedzme 1 m3 reziva za 200 €. Pri posúvaní sa debnenie spustí dolu, posunie dopredu, dvihne ho pár chlapov a podloži sa tehlami a klinmi. Previazanie sa robí ako pri múre, vidno to aj na obrázku s debnením. Nerozumiem slovu "upevniť" tvárnicu. Zreže sa do klinu, a s lepidlom sa vtlačí, vklíní, na svoje miesto na debnení.
Odpovedať
Aká povrchová úprava kupoly by mala funkciu strechy? Stačila by silikónová omietka/farba? Prečo by sa nemala zlacniť stavba? Netreba robiť strechu ani ju zatepľovať.
Odpovedať
@radopp dobry den, kde v akej lokalite planujete s vystavbou RD?
Odpovedať
@tomas_ytong Prečo? Kvôli zaťaženiu snehom? Nerád poskytujem osobné informácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Mne na tom nepasuje viacej vecí ako prvé raz píšete o kupole raz o klenbe a v tom je rozdiel hlavne pri kupole sa nedá použiť posuvné debnenie, ďalej strecha len z omietky to by som si netrúfol a ak dúfate že po dokončení bude strecha z vonkajšej strany pekný hladký oblúk tak to asi nie aj na to zateplenie by som sa pozrel lebo tvárnice čo ako tak vyhovujú na tepelný odpor pre stenu nemusia vyhovieť pre strechu lebo tá má prísnejšiu požiadavku za ďalšie je tu pracnosť ak si to nebudete robiť polroka sám tak ani nechcem vedieť koľko za to zoberie firma alebo nejaký živnostník a ešte je tu cena 17-tisíc eur za hrubú stavbu bez okien nieje zasa až tak málo ak chcete lacnú stavbu prečo sa nepozriete po dreve.Také veci ako to že vás tu na fóre ľudia ukameňujú za to že nechcete použiť tenké murivo a zateplenie alebo to čo by vám povedali na stavebnom úrade keby ste tam prišli s projektom na ktorom je klenba ako strecha s omietkou na vrchu ( niektoré úrady kde je prísnejšie regulovaná výstavba nepovolia ani plochú strechu ) ani nespomínam.
Odpovedať
@martosko Ok, klemba. Pôvodne mala byť kupola, ale zmenil som to. Pri kupole niekedy netreba žiadne debnenie. Drevu, polystyrénu a podobným zničiteľným materiálom som sa chcel vyhnúť. Pred pár rokmi bol v televízii dom ktorý mal len farbu alebo omietku ako krytinu, len si nepamätám čo to bolo. Na stavebných úradoch nemajú radi klemby alebo farby vo fonkcii kritiny? Tak potom by sa kupola oplechovala. Je to problém?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko Kde presne v zákone je napísané že strecha musí mať odpor väčší ako má 50 cm pórobetónu? Lebo som to tam nenašiel. Možno si vymýšľajú.
Odpovedať
A ďalšia vec. Je kupola stena alebo strecha? :-) Má mať odpor steny alebo strechy?
Odpovedať
@radopp Nakoniec z teba bude este aj filozof..
Odpovedať
@radopp asi myslíš vilu Hermínu, ale ta je zaizolovaná PUR pěnou
Odpovedať
@rabies dobre, a čo má vonkajšiu vrstvu na streche?
Odpovedať
@radopp právě že je celá obalená tou PURkou.
Odpovedať
@rabies Ktorá PUR pena je ružová? Nie je to natreté silikónovou farbou?
Odpovedať
@radopp je to nějaký UV nátěr pro ochranu pěny. Dej si do vyhledávače vila Hermína a najde ti to článek
Odpovedať
@rabies Akú má životnosť ten náter? Pokiaľ to treba často obnovovať, tak to nie je dobré riešenie.
Odpovedať
@radopp cca 10 let
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?